Πολιτικό Παρασκήνιο

Βορίδης: Η Ελλάδα να μεταφέρει την πρεσβεία της από το Τελ Αβίβ, στην Ιερουσαλήμ

Βορίδης

Ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, Μάκης Βορίδης δήλωσε σε συνέντευξή του στο κανάλι "Ε" ότι θα έπρεπε να μεταφερθεί η πρεσβεία της Ελλάδας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.
"Ο Τραμπ πήρε την απόφαση να μετακινήσει την πρεσβεία των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στα Ιεροσόλυμα. Είναι μια κίνηση που πυροδότησε μεγάλη συζήτηση και στις ΗΠΑ και αλλού, αν πρέπει ή όχι. Η ΝΔ δεν έχει πάρει κάποια θέση πάνω στο θέμα αυτό, εγώ επειδή το σκεφτόμουν αρκετό καιρό και έχω μια συγκεκριμένη άποψη, την οποία ανέπτυξα την επιχειρηματολογία μου ότι θα έπρεπε να ακολουθήσει και η Ελλάδα την απόφαση του Προέδρου Τραμπ, δηλαδή θα έπρεπε και η Ελλάδα να μετακινήσει την πρεσβεία της από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ" ανέφερε ο κ. Βορίδης σε συνέντευξή του στην εκπομπή "Ξυπνάμε μαζί".
"Υπάρχει και ένας ειδικός λόγος ότι το Πατριαρχείο είναι εκεί, Έλληνες ιερείς και μοναχοί αλλά και ο προσκυνηματικός τουρισμός είναι εκεί, άρα έχουμε κάθε λόγο η πρεσβεία μας να έχει εγγύτητα" συμπλήρωσε.

Ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, σχολίασε ότι είναι μακριά από τη θέση του κ. Βορίδη τονίζοντας ότι "Ήταν μια από τις εμπρηστικές κινήσεις που έκανε ο κ. Τραμπ και μου κάνει εντύπωση, δεν μου κάνει τόσο εντύπωση αν το καλοσκεφτούμε, ότι είναι μια ευθεία αντιστοίχηση μιας ακραίας αντίληψης εξωτερικής πολιτικής. Ποιο είναι το συμφέρον της χώρας; Είναι να έχει καλές σχέσεις με το Ισραήλ, αλλά χρειαζόμαστε μια ισορροπία και με τον Αραβικό κόσμο".

 

Πολιτικό Παρασκήνιο

Χατζηδάκης σε ΣΥΡΙΖΑ: Σε ένα τουρνουά ψέματος θα κερδίζατε τον αντίστοιχο Τσιτσιπά

Χατζηδακης.jpg

Απάντηση στις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας που υπέβαλαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για το εργασιακό νομοσχέδιο έδωσε ο Κωστής Χατζηδάκης, όταν ανέβηκε στο βήμα της Βουλής.

"Είμαστε ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα που σταθερά πιστεύει ότι πρέπει να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα σε εργοδότη και εργαζόμενο. Θεωρούμε ότι δεν μπορεί να υπάρχουν εργαζόμενοι χωρίς επιχειρήσεις, αλλά ούτε και επιχειρήσεις με τους εργαζόμενους στα κεραμίδια και αυτή είναι η φιλοσοφία του νομοσχεδίου που φέρνουμε σήμερα» τόνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Ο κ. Χατζηδάκης κάλεσε τα δύο κόμματα να σταματήσουν να καλύπτουν συνδικαλιστές που έχουν βιαιοπραγήσει εναντίον συναδέλφων τους ή έχουν προβεί σε σεξουαλική παρενόχληση, και τους επισήμανε ότι εκτίθενται εγείροντας ζήτημα αντισυνταγματικότητας για τη διάταξη που προβλέπει κυρώσεις σε αυτές τις περιπτώσεις.

Αντίστοιχο κλίμα επικράτησε στην απάντηση του υπουργού και στα άλλα άρθρα για τα οποία ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ήγειραν ζήτημα αντισυνταγματικότητας. Ο Κωστής Χατζηδάκης σχολίασε την ένσταση αντισυνταγματικότητας για την ελάχιστη υπηρεσία σε περιπτώσεις απεργίας. «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Να το δεχθούμε. Πρέπει όμως και εσείς να δεχθείτε ότι νόμος είναι το δίκιο του φοιτητή που πάει να δώσει εξετάσεις και πρέπει να λειτουργεί το μετρό. Νόμος είναι το δίκιο του αρρώστου που θέλει να αγοράσει φάρμακα. Νόμος είναι το δίκιο του αναπήρου που πρέπει να εξυπηρετηθεί. Εσείς είστε με τους εργατοπατέρες. Εμείς είμαστε με την κοινωνία! Εσείς είστε με την καθυστέρηση, εμείς είμαστε με την πρόοδο», είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κάτω από τα παρατεταμένα χειροκροτήματα από τα έδρανα της ΝΔ.

Ο Κωστής Χατζηδάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως θα μπορούσε να πάρει το τουρνουά ψεύδους με όσα δηλώνει για τις νέες ρυθμίσεις στην εργασία και σχολίασε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με τα 85 από 129 άρθρα. "Έχετε μια απέχθεια προς την αλήθεια η οποία θα διεκδικούσε κι ένα παγκόσμιο ρεκόρ. Αν πηγαίνατε σε έναν τελικό θα ξεπερνάγατε τον Τσιτσιπά, με τον αντίστοιχο ψεύτη παγκοσμίως. Θα το κερδίζατε το τουρνουά ψέματος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Ολομέλεια της Βουλής το εργασιακό νομοσχέδιο

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία στις 16 Ιουνίου ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά

Εργαζόμενοι ΠαΓΝΗ: Συμμετοχή στη νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση