Πολιτικό Παρασκήνιο

To ...διαβατήριο για παραμονή στο κυβερνητικό σχήμα

υπουργικο συμβουλιο

Η Κρήτη διατήρησε τη ...δυναμική της στο νέο υπουργικό σχήμα, μετα τον ανασχηματισμό που έκανε χθες ο πρωθυπουργός.

Δυο εκ των ενεργότερων μελών της κυβέρνησης που διατήρησαν τα χαρτοφυλάκιά τους, ήταν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης και ο υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Διαφορετικά ...πόστα με κοινό χαρακτηριστικό πως και οι δύο αρμοδιότητες δεν είναι και οι ευκολότερες που μπορεί να σου τύχουν.

Γιάννης Πλακιωτάκης
Γιάννης Πλακιωτάκης

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης, ως πολιτικός προϊστάμενος, πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό (έχει την τύχη να έχει και τα εξαιρετικά στελέχη του Λιμενικού Σώματος ως επιχειρησιακό βραχίονα) την επιτυχημένη διαχείριση του τεράστιου  - και με πολλές προεκτάσεις - μεταναστευτικού ζητήματος και κυρίως της ασφυκτικής πίεσης που ασκεί ο Ερντογάν με τις ροές προς τα ελληνικά νησιά, έχοντας εργαλειοποιήσει το μείζον αυτό θέμα.

Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά: Μείωση η και ...μηδενισμός των ροών, αποφασιστικότητα, διαρκείς φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της χώρας 365/24/7, χωρίς αστερίσκους και εκπτώσεις.

Αυγενάκης Βουλη
Αυγενάκης Βουλη

Ο Λευτέρης Αυγενάκης από την άλλη, έχει να διαχειριστεί ένα χαρτοφυλάκειο που μόνο το ...βασίλειο του ελληνικού ποδοσφαίρου να δει κανείς, καταλαβαίνει τη δυσκολία της αποστολής. Δέχθηκε πίεση από παράγοντες, ΜΜΕ, κλπ για μια σειρά από θέματα, ενώ εν μέσω κορωνοϊού έχει να διαχειριστεί και το λουκέτο σε ένα μεγάλο κομμάτι της αθλητικής δραστηριότητας στη χώρα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την επιβίωση του θεσμού του ερασιτεχνικού - κυρίως - αθλητισμού, των σωματείων κλπ.

Είναι "ηλεκτρική" η καρέκλα αλλά ο μεσαρίτης πολιτικός δείχνει πως αντέχει στα πολλά βολτ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρουσία Ιερώνυμου ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση

Ανασχηματισμός: Οι καινοτομίες και οι ... σταθερές

Ανασχηματισμός: Αυτοί που ήρθαν και αυτοί που έφυγαν...

 

 

Πολιτικό Παρασκήνιο

Στο Προεδρικό Μέγαρο η οικογένεια Αντετοκούνμπο: "Πάντα νιώθαμε Έλληνες"

αντετοκούνμπο σακελλαροπούλου

Η οικογένεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο, συνάντησε στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, η μητέρα του Βερόνικα και ο αδελφός του Άλεξ μετά τη χθεσινή πολιτογράφηση αποδέχθηκαν την πρόσκληση, αλλά πήγαν στο ραντεβού με μια μικρή καθυστέρηση.

Ο Greek Freak πήρε το φταίξιμο πάνω του και ζήτησε συγγνώμη από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

“Συγγνώμη για την καθυστέρηση… Έπρεπε να τους μαζέψω όλους, έχω και τα μωρά, κάνω babysitting, έκανα και προπόνηση στις 8:30” της είπε, με την κ. Σακελλαροπούλου να προσθέτει ότι “σήμερα έχουμε και την κίνηση λόγω της συνόδου EUMED9. Χαίρομαι που είστε εδώ”.

“Χαίρομαι που σας υποδέχομαι και για τη χθεσινή τελετή, για το διάταγμα που υπέγραψα. Νομίζω ήσασταν Έλληνες και το έχετε αποδείξει οικογενειακά” τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

“Νιώθαμε πάντα Έλληνες, πήγαμε σε ελληνικό σχολείο, μεγαλώσαμε εδώ. Ξέρουμε να μιλάμε ελληνικά και την ελληνική κουλτούρα. Αυτό απλά έβαλε μια σφραγίδα. Πάντα ήμασταν Έλληνες, πάντα θα είμαι εδώ, είναι η πατρίδα μας” είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

“Πάντα μπορεί κανείς να έχει και μια δεύτερη ή τρίτη πατρίδα” απάντησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ενώ απευθυνόμενη στον MVP του NBA του είπε «είστε πρότυπο για όλα τα παιδιά. Το να έχουν τα παιδιά από το δημοτικό. τη φωτογραφία σου στο δωμάτιό τους είναι ένα βάρος . Αλλά αυτό το κερδίσατε όχι μόνο ως αθλητής αλλά και με την παρουσία σας. Είναι το ήθος σας. Αυτό το παίρνει κανείς από το σπίτι του και το καλλιεργεί μεγαλώνοντας. Σας τιμούν ιδιαίτερα όλα αυτά, εύχομαι έτσι να συνεχίσετε, όπου κι αν βρίσκεστε”.

“Έρχομαι συχνά, φέρνω τους γιους μου, την κοπέλα μου, την οικογένειά μου και περνάμε τα καλοκαίρια μας εδώ. Απλώς δουλεύω στην Αμερική, παίζω μπάσκετ. Αύριο θα πάμε και στην Ακαδημία να δούμε τα παιδιά” σχολίασε ο Γιάννης.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κρατούσε και μια φανέλα, την οποία υπέγραψε ως δώρο στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οικονόμου για Μπογδάνο: Ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα γίνονται ανεκτά

Πολάκης για εμβόλιο: Δεν είμαι άνθρωπος που πιέζεται

 

ESPA BANNER