Πολιτικό Παρασκήνιο

«Πόλεμος» Βορίδη - ΣΥΡΙΖΑ για την... πρωτοχρονιάτικη πίτα των 12.000 ευρώ

Μάκης Βορίδης

Δεν έχει τέλος η κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν πηγές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος, ελλείψει αντιπολιτευτικών θέσεων και επιχειρημάτων, χρησιμοποιεί ακόμη και ατυχείς δηλώσεις μικρομεσαίων στελεχών του, για να κάνει μικροπολιτική.

Χαρακτηριστική περίπτωση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η προσπάθεια της τέως υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπίας Τελιγιορίδου, η οποία, με ανάρτηση στο προφίλ της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, έφτασε στο σημείο να συγκρίνει την πίτα που έκοψε στο γραφείο της με τους λιγοστούς συνεργάτες της και η οποία κόστισε, όπως υποστηρίζει, 30 ευρώ, με την πρωτοβουλία της νυν ηγεσίας του υπουργείου να διοργανώσει εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας, προσκαλώντας τους 750 εργαζόμενους του υπουργείου σε όλη την Αθήνα.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα 12.000 ευρώ που εγκρίθηκαν για τη συγκεκριμένη εκδήλωση αντιστοιχούν σε 16 ευρώ ανά προσκεκλημένο εργαζόμενο, ένα ποσό το οποίο κύκλοι του υπουργείου χαρακτηρίζουν «ελάχιστη προσφορά για όλους αυτούς τους ανθρώπους, που μοχθούν καθημερινά για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας».

Κρήτη

Ηράκλειο

Βαρδάκης, Ηγουμενίδης, Μαμουλάκης στην Οργάνωση Μελών Μασταμπά Ατσαλένιου

ΣΥΡΙΖΑ

Ανοιχτή συνέλευση διοργανώνει αύριο Παρασκευή, 10 Ιουλίου, στην πλατεία Παναγίτσας, η Οργάνωση Μελών (ΟΜ) Μασταμπά Ατσαλένιου του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, με τη συμμετοχή των τοπικών βουλευτών του κόμματος.

Ειδικότερα, στη διάρκεια της συνέλευσης θα γίνουν εισηγήσεις από τους βουλευτές Σωκράτη Βαρδάκη, Νίκο Ηγουμενίδη και Χάρη Μαμουλάκη, καθώς επίσης από το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και πρώην βουλευτή Σπύρο Δανέλλη.

Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 7 το απόγευμα.

Στη συνέλευση θα συζητηθεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία «Μένουμε όρθιοι», για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας. Θα συζητηθούν επίσης η πορεία του κόμματος προς το συνέδριο, θέματα πολιτικής επικαιρότητας αλλά και ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία του Ηρακλείου.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν να πραγματοποιήσουν τη συνέλευση σε ανοιχτό χώρο, ώστε να τηρηθούν τα μέτρα πρόληψης της πανδημίας του κορονοϊού.

Παράλληλα καλούν τους δημοκρατικούς πολίτες του Ηρακλείου να συμμετάσχουν στη συνέλευση, να ακούσουν τις εισηγήσεις των βουλευτών και να καταθέσουν τις απόψεις τους