Πολιτικό Παρασκήνιο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε τα κάλαντα στο Μαξίμου (βίντεο)

μητσοτάκης κάλαντα

Από παιδικές φωνές και μαντινάδες Κρητικών γέμισε το Μέγαρο Μαξίμου την παραμονή των Χριστουγέννων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον γιό του Κωνσταντίνο και την κόρη του Δάφνη άκουσαν αρχικά τα κάλαντα από περίπου 20 παιδιά του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ» που βρέθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου με τους συνοδούς τους.

Από την ημέρα, ωστόσο, δεν έλειψαν και οι πολιτικές συζητήσεις καθώς οι δημοσιογράφοι με αφορμή την αναχώρηση του πρωθυπουργού για το Μέτσοβο το απόγευμα της Τετάρτης ενώ προηγουμένως θα έχει βρεθεί στην Κάσο του υπενθύμισαν την ατάκα του σε συνάντηση με την Φώφη Γεννηματά τον περασμένο Οκτώβριο ότι στο βουνό παίρνει τις σημαντικότερες αποφάσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει ότι ίσως εκεί (σ.σ. στο Μέτσοβο) να σκεφτεί το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
 

 

Πολιτική

Μητσοτάκης: Χρέος των Ευρωπαίων να δείξουν αλληλεγγύη

μητσοτάκης ΔΕΘ

Δηλώσεις πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη συμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας πως «θίγει ολόκληρη την Ευρώπη».

«Δυο είναι, πλέον, οι δρόμοι απέναντι στην Τουρκία. Ο ένας του διαλόγου και της διπλωματίας. Ο άλλος είναι η κλιμακούμενη ένταση που αναπόφευκτα θα οδηγήσει στη λήψη μέτρων. Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι θέλει τον πρώτο δρόμο. Εναπόκειται στην Τουρκία να πράξει το ίδιο. Να το κάνει με συνέπεια» πρόσθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.