Πολιτικό Παρασκήνιο

Ο Κώστας Τασούλας παρέλαβε το πρώτο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο της Βουλής

Κώστας Τασούλας ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο της βουλής παρέλαβε, σήμερα, ο Κώστας Τασούλας. Ο πρόεδρος της Βουλής έκανε και το πρώτο test drive του ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου εγκαινιάζοντας και επισήμως το πέρασμα του κοινοβουλίου στην ηλεκτροκίνηση. Πρόκειται για ένα e-Golf της VW

Πριν από λίγους μήνες έγινε η ανανέωση του στόλου των βουλευτικών αυτοκινήτων ενώ δόθηκε η δυνατότητα στους βουλευτές Αττικής να μισθώσουν αν το επιθυμούν ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου τριάντα μέλη του κοινοβουλίου έχουν ήδη προχωρήσει στη μίσθωση ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου με τον κ. Τασούλα να εκτιμά ότι σύντομα ακόμα περισσότεροι βουλευτές θα προχωρήσουν στη συγκεκριμένη κίνηση.

Το ΙΧ που παρέλαβε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου είναι αυτόματο, πλήρως αθόρυβο ενώ η ιπποδύναμή του ανέρχεται σε 136 άλογα. Με πλήρη φόρτιση μπορεί να διανύσει εντός πόλης εως και 240 χιλιόμετρα ενώ σε συνθήκες ταξιδιού η αυτονομία πέφτει στα 200 χιλιόμετρα. Προκειμένου δε η Βουλή να δεχθεί τον ηλεκτροκινούμενο στόλο εξόπλισε το υπόγειο πάρκινγκ της με πέντε σημεία φόρτισης.
 

Πολιτικό Παρασκήνιο

Καλλιάνος: Στόχος εμπρηστών το γραφείο του (φωτογραφίες)

Καλλιάνος

Ανάρτηση στα social media έκανε ο Γιάννης Καλλιάνος σχετική με την επίθεση που έγινε από αγνώστους στο γραφείο του το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με όσα ανήρτησε ο βουλευτής της ΝΔ στο Facebook, άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό στην κύρια είσοδο με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές.

«Εχθροί της Δημοκρατίας προσπάθησαν να κάψουν απόψε το πολιτικό μου γραφείο. Τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό στην κυρία είσοδο με αποτέλεσμα να στραβώσουν τα σίδερα της πόρτας και να σπάσουν τα τζάμια. Υλικές ζημιές προκλήθηκαν και σε απόσταση 3 μέτρων από την πόρτα. Το συμβάν έγινε σήμερα περίπου στις 00.50. Έχουν δώσει καταθέσεις οι γείτονες και εγώ αλλά για κακή τύχη των εχθρών της Δημοκρατίας υπάρχουν πολλές κάμερες στα γύρω μαγαζιά.

Οι κάμερες θα μελετηθούν διεξοδικά από τα αρμόδια τμήματα της αστυνομίας με αποτέλεσμα αυτοί που θέλησαν να κάψουν το πολιτικό μου γραφείο να οδηγηθούν άμεσα στη δικαιοσύνη. Ευχαριστώ θερμά την Ελληνική Αστυνομία και όλα τα αρμόδια τμήματα της διότι αμέσως μετά το συμβάν έσπευσαν στο γραφείο μου ώστε να ξεκινήσει το γρηγορότερο η έρευνα τους. Στη Δημοκρατία δεν χωράνε τέτοιες πρακτικές εκφοβισμού».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δένδιας: Δέσμευση των ΗΠΑ υπέρ της σταθερότητας και της ευημερίας της Ελλάδας

Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Σε θέση «μάχης» οι έξι υποψήφιοι

ESPA BANNER