Πολιτικό Παρασκήνιο

Μπακογιάννη: Η Τουρκία φοβάται τις σχέσεις Μητσοτάκη – Μπάιντεν

ντόρα μπακογιάννη

«Η Τουρκία φοβάται τις σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν», τόνισε σε σημερινή τηλεοπτική της συνέντευξη η Ντόρα Μπακογιάννη. «Εννοείται ότι φοβάται πάρα πολλά γιατί ξέρει πολύ καλά ποια είναι η κατάσταση και με τον Μπάιντεν και με την Επιτροπή Εξωτερικών η οποία είναι πανίσχυρη με τον Μενέντες» υπογράμμισε η βουλευτής, προσθέτοντας πως αυτή την στιγμή έχουμε μια αποκλιμάκωση της έντασης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Μπακογιάννη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν, επισημαίνοντας ωστόσο ότι κάθε περίπτωση μια τέτοια συνάντηση πρέπει να προετοιμαστεί καλά.

Δυστυχώς για τον πρόεδρο Ερντογάν, αυτή η εθνικιστική στροφή που έχει κάνει δεν του έφερε τα αναμενόμενα δημοσκοπικά, ζούμε αυτή τη στιγμή, τα αποτελέσματα της πολιτικής του πρόσθεσε η Κα Μπακογιάννη επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως ο Τούρκος Πρόεδρος ήθελε να τα έχει «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ».

«Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν του αναγνώρισε κανείς αυτό το δικαίωμα» συνόψισε εκτιμώντας πως αυτός τώρα βρίσκεται πάρα πολύ πιεσμένος ανάμεσα σε Ρωσία και Αμερική, χώρες οι οποίες είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές όταν πιέζουν.

Όπως εξήγησε η κ. Μπακογιάννη, και οι Ρώσοι δεν είναι παιδάκια και οι Αμερικάνοι ιδιαίτερα με τον Μπάιντεν δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχτούν μια χώρα που θέλουν να ανήκει στην Δύση, να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διώρυγα Σουέζ: Εν πλω το «Ever Given» – Σε αναμονή 370 πλοία (βίντεο)

Τζανάκης στο Ράδιο Κρήτη: Πότε περιμένουμε αποκλιμάκωση στο νησί

Ολλανδία: Η μοναδική γέφυρα στον κόσμο που χωρίζει το νερό στα δύο

Πολιτικό Παρασκήνιο

Στην Κρήτη τα Study Days του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Βαγγέλης Μεϊμαράκης,Αστορια

Σχεδόν κάθε χρόνο, επιλέγεται μια ευρωπαϊκή χώρα στην οποία το ΕΛΚ διοργανώνει συναντήσεις και σεμινάρια με συγκεκριμένη ημερήσια διάταξη. Είναι τιμητικό, φέτος, να επιλέγεται η Ελλάδα για ένα τέτοιο σημαντικό πολιτικό γεγονός.

Μετά από εισήγηση και συνεννόηση του Αντιπροέδρου Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με τον Πρόεδρο Μάνφρεντ Βέμπερ, το Προεδρείο και τους Επικεφαλής των Εθνικών Αντιπροσωπειών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΕΛΚ, σήμερα, αποφάσισε την διοργάνωση των “Study Days”, στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Κρήτη.

Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός για τη χώρα μας, δεδομένου ότι θα συμμετάσχουν εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, που ανήκουν στην πολιτική οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.  Από τα θέματα στην ατζέντα ξεχωρίζει η συζήτηση για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, η οποία αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την Ευρωπαϊκή Ένωση να ενισχύσει τον ρόλο της και την ικανότητά της να δρα γρήγορα και αποτελεσματικά στη διαχείριση κρίσεων.

Σημειώνεται ότι τα “study days” θα πραγματοποιηθούν από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου, στην Κρήτη, με φυσική παρουσία, εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεϊμαράκης για το 2015: Μας οδηγούσαν στο Νομισματοκοπείο για να κόψουν δραχμή

Τσιάρας: Μετά τα Γλυκά Νερά η υφ' όρων απόλυση θα γίνεται στα 4/5 έκτισης της ποινής

Μητσοτάκης για εργασιακό νομοσχέδιο: Δίνει δύναμη στον εργαζόμενο