Πολιτικό Παρασκήνιο

Μηταράκης στο Facebook: Επέστρεψαν στην Τουρκία 11 μετανάστες

μηταράκης

Την επιστροφή 11 μεταναστών στην Τουρκία έκανε γνωστή ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότης Μηταράκης. Ο κ. Μηταράκης μέσω του λογαριασμού του στο Facebook ανέφερε ότι οι συγκεκριμένοι μετανάστες ήταν παράτυποι και είχαν καταγωγή από το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, τη Σομαλία, την Αλγερία, το Μαρόκο και την Τυνησία.

«Επιστρέψαμε σήμερα από τη Μυτιλήνη στην Τουρκία 11 παράνομους μετανάστες, από Ιράκ, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Σομαλία, Αλγερία, Μαρόκο & Τυνησία, οι οποίοι δε δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Επιταχύνουμε διαδικασίες εφαρμόζοντας το νέο νόμο που ψηφίσαμε πρόσφατα» έγραψε στο Facebook ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

 

 

Κρήτη

Κρήτη: Άγνοια δηλώνει η κυβέρνηση για την επιχείρηση “Irini” με τους μετανάστες

Λιμενικό

Συνέχεια έδωσε σήμερα το Ράδιο Κρήτη και η εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη στο θέμα που ανέδειξε χθες σχετικά με την πληροφορία που θέλει την Ελλάδα να προσφέρει λιμάνια της ως σημεία αποβίβασης μεταναστών και προσφύγων για όσους διασώζονται στη Μεσόγειο από τα πολεμικά πλοία που συμμετέχουν στην επιχείρηση “Irini” με την Κρήτη να θεωρείται ένα από τα πρώτα και σημαντικότερα λιμάνια αναφοράς για την προσωρινή φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων.

Σύμφωνα με τον βουλευτή Σωκράτη Βαρδάκη μόνο η Ελλάδα μεταξύ των χωρών της Μεσογείου, δέχθηκε να συμμετέχει στην επιχείρηση. Το Ρ/Κ επικοινώνησε σήμερα με τον βουλευτή της Ν.Δ Μάξιμο Σενετάκη που είχε αναλάβει την υποχρέωση να εξετάσει αν ευσταθεί η πληροφορία και τόνισε ότι τόσο στο υπουργείο Μετανάστευσης όσο και στο υπουργείο Άμυνας δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από πλευράς Ε.Ε.

Ωστόσο για τον ίδιο λόγο θα επιδιώξει επαφή και με το ΥΠΕΞ. Νωρίτερα η εκπομπή επικοινώνησε και με τον πρώην υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα ο οποίος χαρακτήρισε μεγάλο λάθος μια τέτοια κίνηση και τόνισε ότι μ’ αυτό τον τρόπο ανοίγει μια καινούρια πόρτα για την μετανάστευση από τη Λιβύη.

Μάλιστα έχει έρθει σε επαφή με τον Περιφερειάρχη, τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης και τον δήμαρχο Ηρακλείου για τους οποίους ανέφερε ότι είχαν στο παρελθόν μια εξαιρετική συνεργασία. Να σημειώσουμε σ’ αυτό το σημείο ότι η χθεσινή δημοσιοποίηση του θέματος προκάλεσε την αντίδραση και του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου, που με ανακοίνωση που εξέδωσε ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχουν ξενοδοχεία που θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες στο Ρέθυμνο. 

Σήμερα στο θέμα επανέρχεται με ανακοίνωσή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης κάνοντας λόγο για κοροϊδία της Κυβέρνησης απέναντι στον ελληνικό λαό . Ο κ. Βαρδάκης επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνηση φαίνεται να αποδέχτηκε να γίνει η Κρήτη τόπος προορισμού μεταναστών, που θα περισυλλέγονται, στα πλαίσια επιχείρησης, που σκοπό έχει την επιτήρηση της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου για να αποτραπεί το εμπόριο όπλων στη Λιβύη και καταλήγει πως ο εμπαιγμός της ΝΔ ότι δήθεν καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες να "σφραγιστούν" τα ελληνικά και κατ επέκταση τα ευρωπαϊκά σύνορα καλά κρατεί.