Πολιτικό Παρασκήνιο

Η μαντινάδα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (βίντεο)

παυλόπουλος

Γιορτινό το κλίμα στο Προεδρικό Μέγαρο. Τη γιορτή άνοιξε η Μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων και η Προεδρική Φρουρά που έψαλαν τα κάλαντα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

«Συμβολίζετε τους διαχρονικούς αγώνες του έθνους μας. Είστε η επιβράβευση που δείχνει το υψηλό μας φρόνημα» είπε ο κ. Παυλόπουλος και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους.

Στη συνέχεια έψαλαν τα Κάλαντα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, το Χαμόγελο του Παιδιού, το Πνευματικό Κέντρο Αναγνωστήριο Αγιάσου «Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ», ο Σύλλογος Συνδρόμου DOWN Ελλάδος, ο Λαογραφικός Σύλλογος Άρτας «ΚΩΣΤΗΛΑΤΑ», το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Λυκόβρυσης-Πεύκης, ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «ΚΡΗΤΕΣ», η Παιδική Χορωδία της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Φερών «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», το Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Ψυχικού, ο Σύλλογος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Μεγάρων και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του συλλόγου «ΚΩΣΤΗΛΑΤΑ» Άρτα ευχήθηκε χρόνια πολλά στον κ. Παυλόπουλο και του είπε ότι «ευχόμαστε τα επόμενα πέντε χρόνια να είστε στο τιμόνι της πατρίδας».

Αίσθηση η προκάλεσε και η μαντινάδα των Κρητικών που είπαν: «Χρόνια πολλά ευχόμαστε, πρόεδρε με υγεία, το έθνος σε χρειάζεται, και η Δημοκρατία.

Ένα φλουρί, με το εθνόσημό μας, θα είναι το δώρο του προέδρου σε όλους.

 

 

 

Πολιτικό Παρασκήνιο

Καλτσούνια, τσικουδιά, κρητικό τυρί και ντολμαδάκια για τον Πομπέο

Γεύμα εργασίας Μητσοτάκης - Πομπέο

Γεύμα εργασίας παραχώρησε το μεσημέρι, στο πατρικό του σπίτι στα Χανιά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

Σε φωτογραφίες διακρίνονται οι δύο άνδρες να συζητούν σε φιλικό κλίμα αρχικά έξω από το πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού και στη συνέχεια στο τραπέζι, το κέντρο του οποίου κοσμεί μία εντυπωσιακή ανθοσύνθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μενού του γεύματος εργασίας περιλαμβάνει χωριάτικη σαλάτα, ντολμαδάκια, καλτσούνια κρητικά, γιουβέτσι μοσχάρι με κριθαράκι και τριμμένο κρητικό τυρί, κέικ σοκολάτας, τσικουδιά, λευκό και κόκκινο κρασί.

Σημειώνεται ότι στο γεύμα εργασίας συμμετέχουν ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.