Πολιτική

Βουλή: Την Τρίτη η απάντηση Μητσοτάκη στην επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα για την πανδημία

Κυριάκος Μητσοτάκης

Την Τρίτη θα απαντήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με τους χειρισμούς της πανδημίας από την κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός ήταν προγραμματισμένο να απαντήσει αύριο Παρασκευή, ωστόσο μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τις ανακοινώσεις για γενικό lockdown, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβαλε για λίγα 24ωρα την ομιλία του, ώστε να δρομολογηθούν τα μέτρα και να οργανωθεί η νέα κατάσταση που θα ισχύσει σε όλη την Ελλάδα από τις 6 το πρωί του Σαββάτου.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Στέλιος Πέτσας, «ο πρωθυπουργός, όπως είχε ήδη ανακοινωθεί από τη Δευτέρα, επρόκειτο την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020, να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Λόγω των εξελίξεων των ημερών που μεσολάβησαν, η «επίκαιρη» ερώτηση κατέστη εκ των πραγμάτων ανεπίκαιρη, καθώς ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε σήμερα σημαντικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που υπερβαίνουν το περιεχόμενο της ερώτησης του κ. Τσίπρα».

Και συνεχίζει: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι σέβεται απόλυτα το Κοινοβούλιο. Για αυτό την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020, για την έγκαιρη και υπεύθυνη ενημέρωση της Βουλής θα προβεί σε ανακοινώσεις για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής. Όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα έχουν την ευκαιρία και τον χρόνο να τοποθετηθούν.

Για όσους όψιμα κόπτονται για την ενημέρωση της Βουλής, τους υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας επί 4 χρόνια στην ΙΖ’ Κοινοβουλευτική Περίοδο, απήντησε συνολικά σε 10 επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή. Ενώ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μόλις 15 μήνες, απήντησε στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού» σε 6 επίκαιρες ερωτήσεις [2 ΣΥΡΙΖΑ/3 Κίνημα Αλλαγής/1 ΜέΡΑ25]. Επιπλέον, στις 7 Σεπτεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση κατόπιν αιτήματος της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, ενώ πραγματοποιήθηκαν και δύο συνεδριάσεις σύμφωνα με την ειδική διαδικασία του άρθρου 142Α, της ενημέρωσης δηλαδή της Βουλής από τον πρωθυπουργό σε σχέση με θέματα επικαιρότητας.

Υ.Γ. Το αντιπολιτευτικό άγχος οδηγεί τον κ. Τσίπρα στη φαιδρότητα. Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς το γεγονός ότι εμφανίζει ως κυβερνητική «μονοφωνία» και «προπαγάνδα» τις ερωτήσεις που υπέβαλλαν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στον πρωθυπουργό τα ΜΜΕ μεταξύ των οποίων η «Αυγή» και η «Εφημερίδα των Συντακτών»;».

Κρήτη

Ηράκλειο

Κριτσωτάκης: Νοσηλευτές που δεν εμβολιάστηκαν αποφεύγουν περιστατικά covid

κορωνοϊός νοσηλευτής νοσοκομείο

Την έκπληξή του εξέφρασε ο Επίκουρος Καθηγητής Νοσηλευτικής ∆ημόσιας Υγείας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ), Γιώργος Κριτσωτάκης, με αφορμή τον αυξημένο αριθμό νοσηλευτών που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. “Απορώ πώς αυτό το προνόμιο που έχουμε πλέον, όλοι εμείς οι υγειονομικοί, και δεν το είχαμε πριν από μήνες, να μην το αξιοποιούμε”, τόνισε με δηλώσεις του στο Ράδιο Κρήτη και τη Ρένα Σημειαντωνάκη.

Επίσης, όπως είπε, έπεσαν στην αντίληψή του περιστατικά όπου νοσηλευτές που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, κλήθηκαν σε περιστατικό covid, ύποπτο ή εξακριβωμένο,και ζήτησαν από τους εμβολιασμένους συναδέλφους του, να αναλάβουν, υπό το φόβο τυχόν μόλυνσης!

Ο καθηγητής Νοσηλευτικής αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους αρκετοί νοσηλευτές δεν κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, το απέδωσε σε άγνοια από την οποία προκύπτει η όποια δυσπιστία, ενώ υπήρξαν και νοσηλεύτριες οι οποίες δεν το έκαναν ακριβώς επειδή πριν από μήνες δεν ήταν ξεκαθαρισμένο αν πρέπει να το κάνουν γυναίκες κατά της εγκυμοσύνης.

Διαβάστε επίσης:

Νοσοκομεία Κρήτης: Αριθμός ρεκόρ ασθενών με κορωνοϊό!

Μπούρος στο Ράδιο Κρήτη: Δύσκολος ο Μάρτιος, το περιμέναμε, αλλά έρχονται καλύτερες μέρες

Ηράκλειο: Απίστευτος ο νεαρός - Συνελήφθη για 2η φορά μέσα σε λίγες ώρες