Πολιτική

Τζήμερος: Πολιτικές ζυμώσεις και οι φήμες για συνεργασία με Κρανιδιώτη

τζήμερος

Ο Θάνος Τζήμερος, ιδρυτής του κόμματος «Δημιουργία Ξανά», έκλεισε το μάτι σε δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών σχετικά με «άνοιγμα» στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας

Στα ίδια δημοσιεύματα τον θέλουν να συμμαχεί με τον Φαήλο Κρανιδιώτη, ιδρυτή του κόμματος «Νέα Δεξιά», με στόχο το άνοιγμα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρώτος, με αναρτήσεις του το απόγευμα της Παρασκευής, επιβεβαίωσε ότι «κάτι ψήνεται», ειρωνευόμενος όσους χαρακτηρίζουν τη νέα αυτή κίνηση ως «ακροδεξιά» και καταθέτοντας θέσεις που απορρίπτουν (σύμφωνα με τον ίδιο) αυτόν τον χαρακτηρισμό. 

Επιγραμματικά, ο Θάνος Τζήμερος ανακοίνωσε: 

Ναι, είναι αλήθεια. Δημιουργείται ένας ευρύς συνασπισμός ακροδεξιών, που συμφωνούμε σε μια βασική ακροδεξιά ατζέντα. Σας ενημερώνω για όλες τις θέσεις:

Ακροδεξιά θέση 1: Κανένα κόμμα δεν είναι υπεράνω του νόμου. Οι νόμοι πρέπει να ισχύουν για όλους, χωρίς πολιτικό φίλτρο.

Ακροδεξιά θέση 2: Δεν υπάρχει καλή και κακή βία, καλή και κακή δικτατορία. Κάθε ολοκληρωτισμός είναι εχθρός της Δημοκρατίας, όποιον ανθρωπιστικό ή διεθνιστικό φερετζέ κι αν φοράει.

Ακροδεξιά θέση 3: Η παράνομη εισβολή στη χώρα είναι ποινικό αδίκημα. Όσοι διαφωνούν, ας καταργήσουν τον νόμο. Εφόσον ο νόμος ισχύει, η παράνομη είσοδος, από μη εμπόλεμη χώρα, συνεπάγεται: σύλληψη, δίκη καταδίκη, απέλαση. Αίτημα ασύλου μπορεί να υποβληθεί μόνο στις νόμιμες πύλες.

Ακροδεξιά θέση 4: Κάθε κοινωνία έχει δικαίωμα να αποφασίζει η ίδια για τον εαυτό της. Η Αθήνα έχει δικαίωμα να παραμείνει ελληνική πόλη και το Ισλαμαμπάντ πακιστανική. Στο σπίτι μου εγώ αποφασίζω αν θα φιλοξενήσω, πόσους και για πόσο. Κανείς δεν μπορεί να μου επιβάλλει κάτι άλλο.

Ακροδεξιά θέση 5: Οι Ένοπλες Δυνάμεις οφείλουν να λειτουργούν με αξιοκρατικά κριτήρια. Η άλωσή τους από τα κόμματα και ο φατριασμός που αυτά επέβαλαν στις Ε.Δ. υπονομεύουν το αξιόμαχό τους και απειλούν την εθνική μας υπόσταση.

Ακροδεξιά θέση 6: Νόμος είναι ο νόμος που ψηφίζεται από τη Βουλή. Είτε μας αρέσει, είτε όχι. Νόμος δεν είναι το ”δίκιο του εργάτη” ούτε του εφοπλιστή, εκφραζόμενο μάλιστα από αυτόκλητους εκπροσώπους κοινωνικών τάξεων, με τη δική τους αντίληψη περί δικαίου.

Ακροδεξιά θέση 7: Κόμματα που απεργάζονται την επιβολή δικτατορίας στη χώρα, παρανομούν συστηματικά βαφτίζοντας τις ποινικού χαρακτήρα πράξεις τους ”πολιτική δράση” και προαναγγέλουν τον επόμενο εμφύλιο μόλις βρουν την ευκαιρία, θα πρέπει θεσμικά να αποκλείονται από τις εκλογές.

Ακροδεξιά θέση 8: Δεν μπορώ να ξέρω τι έχει σκοπό να κάνει όποιος μπουκάρει στο σπίτι μου. Άρα είναι απολύτως αδύνατο να εφαρμόσω... αναλογική βία! Θα προστατευθώ με όποιο μέσο διαθέτω, του όπλου συμπεριλαμβανομένου. Κάθε ”επάγγελμα” έχει το ρίσκο του.

Ακροδεξιά θέση 9: Υπάρχουν ευπαθείς πολίτες, όσον χρόνο αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. Δεν υπάρχουν ευπαθείς ομάδες ή φυλές που δικαιούνται να ζουν μόνιμα από τους φόρους των άλλων. Είναι και ρατσισμός αυτό. Κάθε Έλληνας έχει τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις.

Ακροδεξιά θέση 10: Οι δομές μιας χώρας, όπως το σύστημα Υγείας, δεν ανήκουν στην Ανθρωπότητα! Είναι ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ όσων τους συντηρούν με τους φόρους τους. Αυτοί έχουν δικαίωμα να τους χρησιμοποιούν χωρίς επιπλέον πληρωμή και κατά προτεραιότητα. Οι υπόλοιποι, στην ουρά και με κόστος.

Πάντως, το μόνο σωστό που έχει γραφεί από όλους τους γελοίους που λύσσαξαν από χθες, είναι ότι μας τοποθετούν πιο δεξιά από τη #ΝΔ. Δηλαδή κάπου στο κέντρο.

Η τελευταία αντίδρασή του ήταν η κάτωθι ανάρτηση του κ. Τζήμερου:

 Ο Φαήλος Κρανιδιώτης δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για το νέο πολιτικό φορέα. Ο κ. Κρανιδιώτης είναι γνωστός δικηγόρος και πρώην μέλος της Νέας Δημοκρατίας, βάσει της αναφοράς του οποίου διατάχθηκε η προκαταρκτική έρευνα για τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων της Αριστεράς και συγκεκριμένα για τους Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη Κουτσούμπα και Γιάνη Βαρουφάκη. 

 

Πολιτική

Μανώλης Κεφαλογιάννης: Αθρόες εισαγωγές κηπευτικών αμφιβόλου ποιότητας από την Τουρκία

Μανωλης Κεφαλογιάννης

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης ανταποκρινόμενος άμεσα στην επιστολή που του εστάλη από τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Παραγωγής εκτός Εποχής Κηπευτικών & Αγροτικών Δραστηριοτήτων Φυτικής Παραγωγής Ιεράπετρας με την οποία έθετε το ζήτημα αθρόων εισαγωγών στην Ευρωπαϊκή Ένωση φθηνών, λόγω της υποτίμησης του εθνικού νομίσματος της Τουρκίας, τουρκικών κηπευτικών αμφιβόλου ποιότητας με τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις για τους Ευρωπαίους παραγωγούς κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

"Κλίμα έντονης ανησυχίας επικρατεί στους παραγωγούς κηπευτικών της Κρήτης και άλλων περιοχών της Ελλάδας, οι οποίοι εν μέσω πανδημίας, βλέπουν την εσωτερική αγορά να κατακλύζεται από φθηνά τουρκικά κηπευτικά αμφιβόλου ποιότητας.

Δεδομένου ότι:

Από 1-23 Νοεμβρίου 2020, έχουν ήδη δημοσιευθεί στο σύστημα RASFF, 26 υπερβάσεις MRLs σε φρούτα και λαχανικά από την Τουρκία και φυτοφαρμάκων που έχουν καταργηθεί στην ΕΕ.

Η χρήση τέτοιων φυτοφαρμάκων συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό για τους ευρωπαίους παραγωγούς που συμμορφώνονται με τα πρότυπα υγείας και περιβάλλοντος.

Η νομοθεσία της ΕΕ που ρυθμίζει τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων διασφαλίζει ότι τα ίδια πρότυπα ασφάλειας ισχύουν εξίσου για τα τρόφιμα που παράγονται στην ΕΕ και εισάγονται από τρίτες χώρες.

Στη στρατηγική «Farm to Fork», θα ληφθούν υπόψη όλες οι περιβαλλοντικές και υγειονομικές πτυχές κατά την εισαγωγή ουσιών φυτοφαρμάκων που δεν εγκρίνονται πλέον στην ΕΕ.

Η ασφάλεια των ευρωπαίων καταναλωτών αποτελεί προτεραιότητα.

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

Θα αποζημιώσει οικονομικά τους ευρωπαίους καλλιεργητές για τον αθέμιτο ανταγωνισμό και το αυξημένο κόστος που προκύπτει σε αυτούς από την άνιση χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων σε σχέση με τρίτες χώρες;
Προτίθεται να πραγματοποιήσει νέες επιθεωρήσεις στην πηγή για τον έλεγχο της χρήσης φυτοφαρμάκων στα κηπευτικά στην Τουρκία;'

Ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία "Ιανός": Αποζημιώνει ο ΕΛΓΑ για τις καταστροφές - Τα ποσά στην Κρήτη

Εγκυμοσύνη: Όσα πρέπει να προσέχουμε στην περιποίησή μας

Εμβόλια: Η AstraZeneca αρνείται να συμμετάσχει σε συνομιλίες με την Κομισιόν