Πολιτικό Παρασκήνιο

Το κάρφωμα του Σχοινά στην Τουρκία για τον "Ευρωπαϊκό Τρόπο Ζωής"

Μαργαρίτης Σχοινάς

Πληρωμένη απάντηση στον υπεύθυνο επικοινωνίας του Ερντογάν, Φαχρετίν Αλτούν, με αφορμή ανάρτησή του για τον μη σεβασμό των Ευρωπαίων ηγετών στους Μουσουλμάνους και τον τρόπο ζωής τους, έδωσε, μέσω Twitter, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του και συνεχίζοντας την κόντρα με τον Μακρόν, ο Αλτούν δήλωσε πως «ορισμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες σήμερα δεν στοχεύουν μόνο τους Μουσουλμάνους. Επιτίθενται στις ιερές αξίες μας, στη γραφή μας, στον προφήτη μας και στους πολιτικούς ηγέτες μας - τον τρόπο ζωής μας».

Για να έρθει η απάντηση του Σχοινά, μαζί με την παράθεση της διάταξης της συνθήκης της ΕΕ για τις βασικές αξίες που διέπουν τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής. «Συγνώμη που θα σας απογοητεύσω, αλλά αυτός είναι ο τροπος ζωής μας, όπως ορίζεται από τη Συνθήκη μας. Ο Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής».

Πολιτικό Παρασκήνιο

Ο Λαγός κατέθεσε αγωγή κατά της Σακελλαροπούλου (Βίντεο)

Γιάννης Λαγός

Αγωγή κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας κατέθεσε ο ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός, καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, με αντικείμενο την δήλωση της κυρίας Σακελλαροπούλου, την ημέρα της καταδικαστικής απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Με την αγωγή που κατέθεσε ο συνήγορός του, Κώστας Πλεύρης, ο ευρωβουλευτής διεκδικεί ως αποζημίωση από την κ. Σακελαροπούλου ποσό 100.000 ευρώ για "ηθικήν παρηγορία και ψυχική ανακούφιση αφού η επίμαχη δήλωση της, της 7ης Οκτωβρίου, προσέβαλλε σύμφωνα με την αγωγή-το τεκμήριο αθωότητάς του, την προσωπικότητά του, το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού του, ενώ επιπλέον επηρέασε τους δικαστές που θα δικάσουν και την έφεση του".

 

Ο κ. Λαγός δηλώνει πως το ποσό που θα του επιδικάσει το δικαστήριο θα το διαθέσει στο Δημόσιο Ψυχιατρείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Δικαστήριο αποφάσισε: Στη φυλακή η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής