Πολιτική

Στο Παρίσι ο Σταύρος Θεοδωράκης στο Φόρουμ για την Ειρήνη

8eodwrakhs-thumb-large.jpg

 Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης θα μεταβεί στο Παρίσι στις 12 και 13 Νοεμβρίου για να συμμετάσχει μεταξύ άλλων στο Φόρουμ για την Ειρήνη που διοργανώνει η Γαλλία με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από το τέλος του Α' Παγκόσμιου Πολέμου.
   
   Στο Φόρουμ για την Ειρήνη θα συμμετέχουν εκπρόσωποι κομμάτων που έχουν πολύ ψηλά στην ατζέντα τους την καταπολέμηση του εθνικισμού και του λαϊκισμού αλλά και διεθνείς οργανώσεις και κινήματα.
   
   Πρωταρχικός στόχος του Φόρουμ είναι να βρεθεί τρόπος να αντιμετωπιστούν οι σημερινές προκλήσεις που θέτουν σε κίνδυνο τις διεθνείς συνεργασίες και απομονώνουν τα κράτη.
   
   Μιας που η ειρήνη δεν είναι μόνο η αναστολή του πολέμου, είναι και η συνεχής προσπάθεια εξάλειψης των εντάσεων και η συνεργασία των λαών.
   
   Ο Σταύρος Θεοδωράκης θα κάνει παρέμβαση για την κατάσταση στη Μόρια, με τίτλο «Ο πόλεμος στη Λέσβο», στο πλαίσιο των Meet - Up που στήνονται στο Φόρουμ.
   
   Στα πλαίσια της επίσκεψης του στο Παρίσι ο επικεφαλής του Ποταμιού θα συναντηθεί με την υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Nathalie Loiseau καθώς και με τον πρόεδρο του κόμματος En Marche Philippe Grangeon καθώς και τον γάλλο βουλευτή Pieyre Alexandre Anglade.
   
   Ο επικεφαλής του Ποταμιού συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα με τον κ. Anglade, προσωπικό εκπρόσωπο του Γάλλου Προέδρου Emmanuel Macron, η Le Monde μάλιστα τον έχει αποκαλέσει "Κύριος Ευρώπη" λόγω της ευθύνης του να διαμορφώσει το προοδευτικό τόξο στην πορεία προς τις Ευρωεκλογές.
   
   Η συνάντηση με τον πρόεδρο του κόμματος En Marche Philippe Grangeon εντάσσεται και αυτή στην προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα ισχυρό φιλοευρωπαϊκό μέτωπο απέναντι στους λαϊκιστές , εθνικιστές που απειλούν την ίδια την ύπαρξη της ΕΕ.

Πολιτική

ΚΚΕ: Εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάρρευση του συστήματος υγείας

κκε περισσος.jpg

«Οι καταγγελίες και η κραυγή αγωνίας που εκπέμπουν σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία, νοσοκομειακοί γιατροί, διευθυντές κλινικών δημόσιων νοσοκομείων, έχουν πάρει πλέον την μορφή χιονοστιβάδας και μαρτυρούν την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης.

Ως εδώ!

Τί άλλο θα πρέπει να γίνει, ώστε η κυβέρνηση να επιτάξει εδώ και τώρα τον ιδιωτικό τομέα υγείας για να προστεθούν κλίνες και προσωπικό στο δημόσιο σύστημα υγείας;

Τί άλλο θα πρέπει να γίνει, ώστε να προσλάβει άμεσα ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο δημόσιο σύστημα υγείας;» αναφέρει το ΚΚΕ, σε σχόλιό του «σχετικά με τις καταγγελίες για την κατάρρευση του δημοσίου συστήματος Υγείας και τις ευθύνες της κυβέρνησης».

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την υγεία και τη ζωή του λαού! Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα προς όλο το λαό εδώ και τώρα να δυναμώσει την πάλη για την υπεράσπιση της ζωής του» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός - Μητσοτάκης: Να χτίσουμε τείχος ανοσίας

Χρυσοχοΐδης -Κορωνοϊός: «Πιστεύω ότι σε δυο εβδομάδες θα μπορέσουμε σταδιακά να ανοίξουμε»

Κορωνοϊός -Τσίπρας από Θριάσιο: Δραματική η κατάσταση - Δεν μπορούν να υπάρξουν δικαιολογίες