Πολιτική

Σταϊκούρας: Να κερδοσκοπήσει επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση μομφής

Ο  Χρήστος Σταϊκούρας

Ότι επιχειρεί να κερδοσκοπήσει με την πρόταση μομφής λόγω έλλειψης αφηγήματος του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε πριν από λίγο τον Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής.
Ο υπουργός είπε πως ο Αλ. Τσίπρας κατέχεται από έλλειψη ευθύνης, ενώ χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας στο πρόσωπο του που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ «άστοχη και υποκριτική» που υπαγορεύεται από το έλλειμμα αφηγήματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μετά από την ομιλία του Α. Τσίπρα, ο οποίος είπε νωρίτερα ότι θα καταργήσει τον πτωχευτικό κώδικα, εάν ξανά επιλεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, ο κ . Σταικούρας τόνισε ότι «Το μόνο που δεν μας είπατε είναι ότι θα τον καταργήσετε μ' ένα νόμο και μ' ένα άρθρο».  «Επιχειρείτε να κερδοσκοπήσετε πολιτικά στις αγωνίες των πολιτών, προκειμένου να καλύψει τα εσωκομματικά σας προβλήματα. Επιδίδεστε συνεχώς σε κυνήγι μαγισσών», σημείωσε απευθυνόμενος προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταγραφεί ως ο πρωθυπουργός των φόρων, των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και της οριζόντιας κατάργησης της πρώτης κατοικίας, γι’αυτό και η πρόταση δυσπιστίας έπρεπε κανονικά να στρέφεται κατά του κ. Τσακαλώτου που τα υπέγραφε όλα.

Επίσης ο υπουργός, αναφέρθηκε σε μια σειρά από στοιχεία που πέτυχε η κυβέρνηση της ΝΔ.  

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος, δηλαδή η ψυχολογία της αγοράς, είχε διαμορφωθεί στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 ετών.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη της κοινωνίας είχε επίσης σκαρφαλώσει στο υψηλότερο σημείο της.

Η ανεργία μειωνόταν σημαντικά.

Οι οίκοι αξιολόγησης αναβάθμιζαν την οικονομία.

Το κόστος δανεισμού της χώρας είχε διαμορφωθεί στο μισό της περιόδου του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι καταθέσεις στις τράπεζες αυξάνονταν, και τα «κόκκινα δάνεια» στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών μειώνονταν.

Η επενδυτική ελκυστικότητα της χώρας είχε τονωθεί.

Η αξιοπιστία της είχε ενισχυθεί.

Και η οικονομία είχε αποκτήσει αναπτυξιακή δυναμική.

«Αλλά και μέσα στην υγειονομική κρίση, σχεδιάσαμε και λάβαμε ένα συνεκτικό, δυναμικό και αποτελεσματικό ‘πακέτο’ μέτρων, το οποίο θα ξεπεράσει τα 24 δισ. ευρώ, απλώνοντας ένα ευρύ ‘δίχτυ προστασίας’ σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις», τόνισε.  

«Πριν κάποιους μήνες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως και άλλοι θεσμοί, εκτιμούσαν ότι η Ελλάδα θα παρουσιάσει τη βαθύτερη ύφεση στην Ευρώπη, το 2020.
Σήμερα, αναθεώρησαν – επί τα βελτίω – τις προβλέψεις τους για την ελληνική οικονομία, σε αντιδιαστολή με άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες.

Αυτό συνιστά απόδειξη ότι λάβαμε, μεθοδικά και έγκαιρα, τα σωστά μέτρα για να περιορίσουμε, όσο είναι εφικτό, τις δυσμενείς συνέπειες της κρίσης», συμπλήρωσε o υπουργός. 

Πολιτική

Ετοιμότητα Αναστασιάδη για συμμετοχή σε άτυπη Διάσκεψη για το Κυπριακό

Νίκος Αναστασιάδης

Την ετοιμότητα και αποφασιστικότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για συμμετοχή σε άτυπη διάσκεψη, την οποία θα καλέσει ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στην Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Τζέιν Χολ Λουτ.

Σε δηλώσεις του ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, δήλωσε ότι στη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με την κ. Λουτ, η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, ενημερώθηκε για την ετοιμότητα και αποφασιστικότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς να συμμετάσχει σε μια άτυπη διάσκεψη που θα καλέσει ο κ. Γκουτέρες, μέσα στα πλαίσια των όρων εντολής του, όπως αυτά καθορίζονται από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Επίσης, συνέχισε, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επανέλαβε και επιβεβαίωσε τις θέσεις της ελληνικής πλευράς για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος και εξέφρασε την ετοιμότητά μας να συνεχίσουμε τις συνομιλίες από το σημείο που αυτές διεκόπησαν, στο Κρανς Μοντάνα το καλοκαίρι του 2017.

Η κ. Λουτ θα συνεχίσει τις επαφές της με τα άλλα εμπλεκόμενα μέρη και στη συνέχεια θα ενημερώσει σχετικά τον ΓΓ του ΟΗΕ, κατέληξε ο κ. Κούσιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Τατάρ επιμένει σε λύση δύο κρατών στην Κύπρο