Πολιτική

Σαμαράς σε Τσίπρα: Θα σας πάω μέχρι τέλους, θα σας καθίσω στο σκαμνί (Βίντεο)

Σαμαρας.jpg

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλοντας ότι θα πάει την υπόθεση της Novartis  μέχρι τέλους και θα τους καθίσει στο σκαμνί.

«Να λοιπόν, γιατί εγώ σας μηνύω και γιατί οφείλω να σας πάω μέχρι τέλους και να σας καθίσω στο σκαμνί! Το χρωστάω, στον Ελληνικό λαό, στην παράταξή μου και ασφαλώς, στη γυναίκα μου και στα παιδιά μου. Ο καλύτερος τρόπος για να αποδείξω την αθωότητά μου, είναι η δική σας παραπομπή. Αυτός είναι ο δρόμος ο ευθύς.  Όπως λέτε κι εσείς: αυτό «είναι δίκαιο και θα γίνει Πράξη!» Και σας ευχαριστώ, που μου το κάνατε πολύ πιο εύκολο. 

Δεν έμεινε όμως εκεί αφού προανήγγειλε ειδικό δικαστήριο για υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά  έργα και ημέρες στη διάρκεια της κυβέρνησης τους. «Σας ευχαριστώ γιατί, αν γίνει δεκτή η έωλη νομική επιχειρηματολογία σας, τότε θα έχετε ανοίξει, όχι δρόμο αλλά λεωφόρο, για τη δική σας παραπομπή, αργότερα! Με τη στενή ερμηνεία που υιοθετείτε, δικά σας «πεπραγμένα» αύριο, μπορούν να παραπεμφθούν κατευθείαν στη τακτική Δικαιοσύνη! Για σκανδαλώδεις και καραμπινάτες υποθέσεις επί των ημερών σας, αναφέρω μόνο τρεις: τα ΕΛΤΑ - όπου θα χρειαστεί να γίνει κάθαρση - η Τράπεζα Αττικής - εκεί να δείτε κάθαρση που θα πρέπει να γίνει ή τα ευρωπαϊκά κονδύλια για πρόσφυγες-μετανάστες ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου! Αυτό κι αν χρειάζεται να ερευνηθεί σε βάθος.Όμως, προσέξτε: σε ό,τι με αφορά, δηλώνω ότι το έγκλημα της «σκευωρίας» για το οποίο εγώ σας εγκαλώ,  υπάγεται στέρεα στη δικαιοδοσία της Βουλής και βεβαίως, και της επόμενης Βουλής. Εσείς, λοιπόν,  γι’ αυτά, θα πάτε σε Ειδικό Δικαστήριο! Μην ανησυχείτε».

Ο κ. Σαμαράς συνέχισε να σφυροκοπεί τον πρωθυπουργό χαρακτηρίζοντας  τον  καιροσκόπο και αναφέρθηκε  και στα συλλαλητήρια για τη  Μακεδονία.«Ανοίξατε την υπόθεση της Novartis σε βάρος μας, μια μέρα μετά από το τεράστιο συλλαλητήριο στην Αθήνα, όταν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες λαού βροντοφώναξαν η «Μακεδονία είναι Ελλάδα»! Τέτοιος ήταν ο πανικός σας! Πήγατε να τους  βγάλετε όλους «ακροδεξιούς» ή «γραφικούς». Αλλά σας πρόλαβε και σας αποστόμωσε ο Μίκης: Είστε ενθομηδενιστές, σας είπε! Και μάλιστα, οι πιο επικίνδυνοι: Αριστερόστροφοι ενθομηδενιστές!  Χρειάζεστε «εξιλαστήρια» θύματα για να γλιτώσετε! Αλλά δεν γλιτώνετε! Εμείς δεν πρόκειται να είμαστε τα εξιλαστήρια θύματα για τη δική σας την πλήρη χρεοκοπία. Ήδη πατήσατε πάνω στις «νάρκες» σας. Θα πρέπει να ξέρει ο αρχηγός σας: άλλο καιροσκόπος - άλλο ηγέτης! Άλλο αυτός που καβαλάει το κύμα, κι όπου τον βγάλει. Κι άλλο αυτός που «δαμάζει» το κύμα κι αν χρειαστεί, κολυμπάει και κόντρα στο κύμα!».

Ο πρώην πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι έχουν γίνει όμηροι του κ. Παπαγγελοπούλου ο οποίος όπως είπε  και θα τους κάψει και κάλεσε την κυβέρνηση να βγει από τις αυταπάτες γιατί αυτό θα την χαντακώσει. «Βγείτε από την αυταπάτη ότι η σκευωρία εναντίον μας μπορεί, τάχα, να σας «διασώσει».  Δεν μπορεί! Θα σας χαντακώσει.  Είχα προειδοποιήσει να μην συμβεί το «ατύχημα», να μη γίνετε εσείς οι «μοιραίοι άνθρωποι» για αυτή τη χώρα. Δυστυχώς έγινε! Η χώρα, ωστόσο, θα μπορέσει να επιβιώσει και μετά από σας, και παρά τις αυταπάτες σας, παρά το διχασμό που προσπαθείτε να επιβάλετε, παρ’ όλα τα ψέματα που είπατε και τις καταστροφές που της προκαλέσατε. Ο Ελληνικός λαός έχει καταλάβει πια τι γίνεται. Γι’ αυτό κι εγώ είμαι αισιόδοξος! Αλλά αισιόδοξος για μιαν άλλη Ελλάδα! Εσείς κοιτάξτε στον καθρέφτη σας κι αναρωτηθείτε: Αν πρέπει να ντρέπεστε, ή να ανησυχείτε. Ή, μήπως, και τα δύο;».

Όμως το υπόλοιπο της ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού είχε αμιγώς πολιτικό χαρακτήρα. Ο κ. Σαμαράς έκανε έναν εφ’ όλης της ύλης σχολιασμό της κυβερνητικής πολιτικής εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τις πολιτικές που εφαρμόζει στην οικονομία και στην έξοδο από τα μνημόνια, στο θεμα των Σκοπίων στο μεταναστευτικό και στην εγκληματικότητα.

Οικονομία και έξοδος από τα μνημόνια
«Παραμυθιάζετε τον κόσμο ότι βγαίνετε οριστικά από τα μνημόνια. Έχετε όμως, ήδη υπογράψει σκληρά μέτρα λιτότητας και για το 2019 και για το 2020 και για άλλα τρία χρόνια! Και υψηλά πλεονάσματα για… άλλα 43 χρόνια! Και υποθήκευση της περιουσίας του Δημοσίου για 99 χρόνια. Πράγμα που δεν διανοήθηκαν ποτέ οι ξένοι να ζητήσουν από τη δική μου κυβέρνηση. Μας λέτε ότι πάτε για «καθαρή έξοδο» από τη Μνημονιακή εποπτεία! Όμως σας προειδοποιούν ότι θα έχετε αυστηρή μνημονιακή εποπτεία – πολύ αυστηρότερη απ’ άλλες χώρες που βγήκαν από τα Μνημόνια. Μας λέτε ότι «η οικονομία πάει καλά». Και σας διαψεύδει το ΔΝΤ. Σας λέει ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα όπου από την αρχή του χρόνου χειροτέρεψαν όλα. Μας λέτε ότι «πιέζετε για μείωση χρέους»! Κι εδώ κρύβετε την αλήθεια. Εμείς βρήκαμε χρέος 343 δισεκατομμύρια. Το αφήσαμε 317 στις αρχές του 2015. Βγάλτε και τα 11 του ΤΧΣ που ήταν να επιστραφούν και να σβήσουν χρέος. Αφήσαμε σύνολο χρέους 307 δισεκατομμύρια! Δηλαδή σε δυόμιση χρόνια μειώσαμε αισθητά το χρέος! Ενώ εσείς σε τρία χρόνια το πάτε πίσω στα 343 δισεκατομμύρια. Και τώρα παρακαλάτε να σας το κόψουν. Με δύο λόγια, να σας κόψουν το χρέος, που εσείς οι ίδιοι αυξήσατε. Μας λέτε ότι πετύχατε τεράστια πλεονάσματα. Μα κι ένα μικρό παιδί καταλαβαίνει ότι, αν δεν πληρώνετε τις υποχρεώσεις σας, αν δεν πληρώνετε 200 χιλιάδες συντάξεις, αν κόψετε τις δημόσιες επενδύσεις, αν έχετε υπερφορολογήσει τους πάντες, χαίρω πολύ! Θα υπάρχει «ταμείο». Αλλά χώρα δεν θα υπάρχει».

Μακεδονικό
«Μας λέτε ότι θέλετε να λύσετε το «Μακεδονικό». Και στην πραγματικότητα πάτε να νομιμοποιήσετε το Σκοπιανό αλυτρωτισμό σε βάρος της Ελλάδας! Γιατί το όνομα είναι το κατ’ εξοχήν «όχημα» του αλυτρωτισμού. Αυτή είναι η αλήθεια που ο Ελληνικός λαός κατανοεί πλήρως. Κι αυτός είναι ο λόγος που το πρόβλημα δεν έχει λυθεί ως τώρα».

Μεταναστευτικό
«Μας λέτε ότι δείξατε «ανθρωπισμό» ανοίγοντας τα σύνορα στους «πρόσφυγες». Στην πραγματικότητα ανοίξατε τα σύνορα στους λαθρομετανάστες που στην συντριπτική πλειονότητά τους, δεν έχουν καμία σχέση με τη Συρία! .Θέσατε τα νησιά μας υπό τη διοίκηση… κάποιων διεφθαρμένων ΜΚΟ που αποδείχθηκαν όργανα των διακινητών! Σας καταγγέλλουν οι ευρωπαϊκές αρχές, σας καταγγέλλει ο διεθνής τύπος, σας καταγγέλλουν οι ίδιοι οι κάτοικοι. Κι εσείς μιλάτε για… «φασιστοειδή» που αντιδρούν. Εμείς είχαμε σφραγίσει τα σύνορα και στον Έβρο και στα νησιά. Εσείς ανοίξατε τα σύνορα στα νησιά - και τώρα σας τα άνοιξαν και στον Έβρο. Εμείς είχαμε εξασφαλίσει ύφεση των τριβών με την Άγκυρα, επειδή ακριβώς είχαμε σφραγίσει τα σύνορα και δεν μπορούσε ο Ερντογάν να μας εκβιάζει. Εσείς ανοίξατε τα σύνορα και τώρα ο Ερντογάν εκβιάζει την Ελλάδα κάθε μέρα ότι θα ανοίξει την «κάνουλα» κι άλλο. Εμείς ανοίξαμε την «Αμυγδαλέζα» και διώχναμε λαθρομετανάστες, όπως κάνει τώρα και η Γαλλία. Εσείς κλείσατε την Αμυγδαλέζα και ανοίξατε δεκάδες hot spot στα νησιά».

Εγκληματικότητα
«Εμείς σταδιακά αποκαθιστούσαμε τη νομιμότητα στα Πανεπιστήμια. Είχαμε καταργήσει το «άσυλο παρανομίας» και καθαρίζαμε βήμα-βήμα τα κατειλημμένα κτίρια από τις συμμορίες των κουκουλοφόρων. Εσείς επαναφέρατε το «άσυλο ανομίας» και σήμερα έχουμε αιματηρά επεισόδια κατά φοιτητών και καθηγητών. Εσείς παραδώσατε ολόκληρη την Αθήνα στο έλεος του Ρουβίκωνα και των άλλων «ταγμάτων εφόδου» που ανεχθήκατε ή δημιουργήσατε. Που τώρα πια, επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους και εκτός Αθηνών. Εσείς αφήσατε χιλιάδες καταδικασμένους για κακούργημα από τις φυλακές! Πολλοί από τους οποίους, όταν βγαίνουν εγκληματούν ξανά! Αλήθεια, αυτό σας πονάει καθόλου όταν το βλέπετε; Ή μήπως δεν θέλετε να το βλέπετε; Κι ύστερα ζητάτε από τον ανήμπορο κόσμο, όταν μπαίνουν ληστές σπίτι τους να… κάνουν πως κοιμούνται! Τέτοιο κατάντημα! Είναι τόσο εφιαλτικά πια τα αδιέξοδα στα οποία έχετε οδηγήσει τη χώρα, που αναζητήσατε «κατασκευασμένα θύματα», να τα σπιλώσετε και να στρέψετε την προσοχή του κόσμου πάνω τους. Για να μη βλέπει τις δικές σας τραγικές αποτυχίες».

Πολιτική

Μητσοτάκης στην Κοινωνική Σύνοδο της ΕΕ: «Κρατήσαμε την ανεργία στα προ πανδημίας επίπεδα»

Κυριάκος Μητσοτάκης

«Στην Ελλάδα έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε το ποσοστό της ανεργίας στα προ της πανδημίας του κορονοϊού επίπεδα», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρέμβασή του στη θεματική συνεδρίαση «Εργασία και απασχόληση» στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας των εργασιών της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πόρτο της Πορτογαλίας.

«Το να δαπανάς λεφτά προκειμένου να προστατεύσεις θέσεις εργασίας είναι επένδυση και η σωστή πολιτική» σημείωσε ο πρωθυπουργός που επεσήμανε πως η μετάβαση από την προστασία των θέσεων εργασίας στην δημιουργία αυτών είναι μία πολύ σύνθετη άσκηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε ότι οι νέες θέσεις εργασίας δεν θα προέλθουν μέσω της κατανάλωσης αλλά μέσω των επενδύσεων, εξ ου και επανέλαβε πως η χώρα μας πρέπει να γίνει ελκυστικότερος επενδυτικός προορισμός, αλλά και να αξιοποιήσουμε τους πόρους ( 32 δισ. ευρώ ) από το Ταμείο Ανάκαμψης. «Αυτοί οι πόροι θα κατευθυνθούν σε επενδύσεις του μέλλοντος, αλλά και σε προγράμματα επανακατάρτισης και δεξιοτήτων».

Αναφερόμενος στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τα εργασιακά, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε, εξάλλου, τη σημασία των νέων εργασιακών δικαιωμάτων, που συμβάλλουν στην προστασία των εργαζομένων. Έκανε, μάλιστα, ειδική μνεία σε πρόνοιες του νέου νομοσχεδίου για τα εργασιακά, όπως στο δικαίωμα της αποσύνδεσης, και στο δικαίωμα των εργαζομένων σε ψηφιακές πλατφόρμες να έχουν συνδικαλιστικά δικαιώματα, αλλά να έχουν υγειονομική και ασφαλιστική περίθαλψη. «Ελπίζω όλες οι προαναφερθείσες πολιτικές να υιοθετηθούν σε κάποια φάση και σε ευρωπαϊκό επίπεδο», σημείωσε καταληκτικά ο κ. Μητσοτάκης.

Σύνοδος κορυφής: Μετά μια μαύρη χρονιά, η ΕΕ θέλει να δημιουργήσει "καλές θέσεις εργασίας" για τους Ευρωπαίους

Οι ηγέτες της ΕΕ συναντώνται σήμερα στο Πόρτο της Πορτογαλίας για να προσπαθήσουν να οικοδομήσουν μια πιο κοινωνική Ευρώπη μετά τις οικονομικές ζημίες της πανδημίας, αλλά ο δρόμος αναμένεται να είναι μακρύς πριν επιτευχθούν συγκεκριμένα επιτεύγματα, καθώς οι 27 είναι διχασμένοι.

"Πρέπει να φροντίσουμε ώστε η κοινωνική ασφάλιση να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Θα συζητήσουμε πώς να δημιουργήσουμε καλές θέσεις εργασίας και να δώσουμε έμφαση στην κατάρτιση", δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πριν συμμετάσχει σε εργαστήρια στα οποία μετέχουν εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, συνδικαλιστές και Ευρωπαίοι ηγέτες. "Έπειτα από μια πολύ δύσκολη χρονιά πανδημίας", η σύνοδος κορυφής πραγματοποιείται "την καλύτερη στιγμή", δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν. Η Ευρώπη βλέπει φως στην άκρη του τούνελ με τον εμβολιασμό και τη σταδιακή χαλάρωση των υγειονομικών περιορισμών που δίνουν ελπίδα για οικονομική ανάκαμψη.

Κάτω από τον λαμπερό ουρανό της πορτογαλικής πόλης-λιμάνι, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπενθύμισε τα επιτεύγματα της Ευρώπης στην κρίση, και συγκεκριμένα το σχέδιο ανάκαμψης ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ που χρηματοδοτείται από ένα πρωτοφανές κοινό χρέος, σύμβολο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μίλησε για τα νομοθετικά έργα που είναι σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες σε μια προσπάθεια καλύτερης προστασίας των εργαζομένων στις νέες ψηφιακές πλατφόρμες ή επιβολής μιας σύγκλισης προς τα πάνω των ελάχιστων μισθών στην ΕΕ. Χωρίς να αποκρύψει τις δυσκολίες. "Υπάρχει αντίσταση, επιφυλακτικότητα, στιγμές έντασης, αλλά είναι απαραίτητες για να υπάρξει πρόοδος σήμερα", είπε ο Μακρόν.

Οι χώρες του νότου, όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία τάσσονται ευμενώς. Όμως, οι χώρες του βορρά, προσκολλημένες στα αποδοτικά εθνικά τους μοντέλα, και οι ανατολικές χώρες, που φοβούνται ότι θα χάσουν την ανταγωνιστικότητά τους, απορρίπτουν οποιαδήποτε εναρμόνιση των ελάχιστων μισθών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Στην ατζέντα πράσινο πιστοποιητικό και πατέντες εμβολίων

Σύνοδος Κορυφής: Πολωνία και Ουγγαρία αντιτάχθηκαν στη χρήση του όρου «ισότητα των φύλων»

Χαρδαλιάς - Lockdown: Πότε ανοίγουν μουσεία, θερινά σινεμά, θέατρα (Βίντεο)