Πολιτική

Παπαθανάσης: Τα μέτρα αγγίζουν και τα εισοδήματα συνταξιούχων

Νίκος Παπαθανάσης

Για το θέμα της μη εξαγγελίας μέτρων υπέρ των συνταξιούχων και των δημοσίων υπαλλήλων στην ΔΕΘ ρωτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης

Αναφερόμενος στο  θέμα της εισφοράς αλληλεγγύης,  είπε πως το μέτρο άγγιξε περισσότερο τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, γιατί εκεί μειώθηκε το πραγματικό εισόδημα, ενώ ούτε οι συντάξεις αγγίχτηκαν ούτε πρόκειται ποτέ να πειραχτούν.

«Επομένως δεν πρέπει να έχουμε κάποιου είδους παρέμβαση εκεί. Όμως όλα τα άλλα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, όπως η μείωση του ΦΠΑ, αυτά αγγίζουν και αυτό το εισόδημα. Παραδείγματος χάριν, δεν διαφοροποιείται η στήριξη ως προς την ενέργεια ενός ιδιωτικού και ενός δημοσίου υπαλλήλου. Και ο συνταξιούχος λαμβάνει την ίδια στήριξη. Επομένως δεν τους ξεχάσαμε. Το μόνο που μπορεί κανείς να πει είναι για την εισφορά αλληλεγγύης, όμως η εισφορά αλληλεγγύης σε εισοδήματα που δεν πειράχτηκαν δεν είναι το ίδιο με την εισφορά αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα που εκεί είχαμε μείωση λόγω της κρίσης».

Ερωτηθείς εάν οδηγούμαστε το 2022 σε πρόωρες εκλογές, ο κ. Παπαθανάσης ξεκαθάρισε πως ο Πρωθυπουργός έχει αποδείξει ότι παρεμβαίνει στην οικονομία και την κοινωνία όταν απαιτείται, χωρίς να αναφέρεται καθόλου σε ένα τέτοιο γεγονός, «άλλωστε έχει πει ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας».

 

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου: Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης θυμίζουν ένα εκκρεμές που κινείται

Πλεύρης: Λειτούργησε το μέτρο των αναστολών

Πολιτική

Κίνημα Αλλαγής: Στις κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου

ΚΙΝΑΛ

Στις 7 το πρωί της Κυριακής θα ανοίξουν οι κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής στην χώρα μας. Σε όλη την Ελλάδα, θα στηθούν σε όλες τις πόλεις και οι πολίτες θα μπορούν να ψηφίσουν έως τις 7 το απόγευμα. Υπενθυμίζεται, ότι δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος

Σε περίπτωση που κάποιος δεν είναι ήδη μέλος ή φίλος, θα πρέπει να συμπληρώσει την σχετική αίτηση και να την παραδώσει την μέρα που θα ψηφίσει.

Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν:

Όσοι είναι γεννηθέντες έως 31/12/2004 είναι εγγεγραμμένοι στους Εθνικούς Εκλογικούς Καταλόγους και ο χειριστής του tablet πληκτρολογώντας τα στοιχεία ταυτοποίησης που απαιτεί το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών αναζητά τον εκλογικό αριθμό με τον οποίο και πιστοποιείται ο ψηφοφόρος. Για την ταυτοποίησή του μπορούν να χρησιμοποιηθούν αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. Όσοι είναι γεννηθέντες το 2005 (είναι δηλαδή 16 ετών) για να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου θα πρέπει εκτός από την ταυτότητα και την αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν υποχρεωτικά και εκτυπωμένο από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ πιστοποιημένο ΑΜΚΑ.

Οι πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, εκτός από το έντυπο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο) θα πρέπει απαραίτητα εκτός από τη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν και πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ. Οι αλλοδαποί που μένουν στη χώρα μας υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν διαβατήριο, άδεια παραμονής σε ισχύ στη χώρα μας, πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ και απαραίτητα εάν δεν είναι μέλη του Κινήματος να καταθέσουν αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου του Κινήματος.

Όσον αφορά τα υγειονομικά μέτρα, οι πολίτες θα πρέπει να φορούν μάσκα όσο βρίσκονται στο εκλογικό κέντρο.

Και οι πολίτες που ζουν στο εξωτερικό μπορούν να ψηφίσουν σε ΗΠΑ, Ε.Ε, Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία.Επισημαίνεται ότι στα εκλογικά κέντρα του Απόδημου δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο, οι οποίοι θα πιστοποιούνται με την ίδια διαδικασία που θα γίνεται η πιστοποίηση στα εκλογικά τμήματα του εσωτερικού και απαραίτητα εάν δεν είναι μέλη ή φίλοι θα καταθέτουν συμπληρωμένη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου.

Τα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού θα λειτουργήσουν με τον εξής τρόπο:

Αυστραλία: Από τις 10:00 έως 19:00 τοπική ώρα
Κύπρος: από 9:00 έως 19:00 τοπική ώρα
Ευρωπαϊκή Ένωση από 9:00 έως 17:00 τοπική ώρα
Αγγλία από 12:00 έως 18:00 τοπική ώρα
ΗΠΑ από 9:00 έως 16:00
Καναδάς: Μόντρεαλ από 9:00 έως 15:00 και Τορόντο 9:00 έως 14:00 τοπική ώρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΙΝΑΛ Ηρακλείου: Οδηγίες για όσους ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές

Ανδρουλάκης: Ήρθε η ώρα, ενωμένοι, να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου ξανά πρωταγωνιστή

Κεγκέρογλου: Αυτοί είναι οι λόγοι που στηρίζω τον Γιώργο Παπανδρέου

ESPA BANNER