Πολιτική

Ο Χάρης Μαμουλάκης για το νέο νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης

Μαμουλακης

Για σχέδιο δήμευσης της περιουσίας των Ελλήνων μέσω του νέου πτωχευτικού κώδικα και του παρόντος νομοσχεδίου, που θα αποτελέσει το τελειωτικό χτύπημα στο νόμο Κατσέλη-Σταθάκη, μίλησε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ν. Ηρακλείου και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χάρης Μαμουλάκης, κατά την χθεσινή τοποθέτησή του στην Βουλή για το σ/ν του Υπ. Δικαιοσύνης: «Ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων του ν.3869/2010 σύμφωνα με τις επιταγές του άρθρου 6 § 1 ΕΣΔΑ ως προς την εύλογη διάρκεια της πολιτικής δίκης, τροποποιήσεις του Κώδικα Δικηγόρων και λοιπές διατάξεις».

Χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως ταφόπλακα της πρώτης και μοναδικής κατοικίας και τόνισε το γεγονός ότι ψηφίζεται την ώρα που η χώρα ετοιμάζεται να εισέλθει σε έναν νέο υφεσιακό κύκλο, που θα οδηγήσει στην κατάρρευση της οικονομίας, στηλιτεύοντας την κυβέρνηση για την αδιαφορία της για τους μικρομεσαίους. Ο Βουλευτής στη συνέχεια κατέθεσε προτάσεις για τη βελτίωση του νομοσχεδίου, έστω την ύστατη στιγμή, με σκοπό να αμβλυνθούν οι δυσμενέστατες συνέπειες για τους δανειολήπτες. Συγκεκριμένα:

Οι κλήσεις επαναπροσδιορισμού  της συζήτησης των αιτήσεων θα μπορούσαν να γίνονται οίκοθεν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να μην θεωρούνται ως μηδέποτε ασκηθείσες οι αιτήσεις για τις οποίες δεν ασκήθηκε εμπροσθέσμως αίτηση επαναπροσδιορισμού.

Να προβλεφθεί ότι όποια κλήση υποβληθεί μέχρι 30 Ιουνίου 2021 είναι εμπρόσθεσμη.

Η συμπλήρωση στοιχείων στην αίτηση επαναπροσδιορισμού, που δε θα είναι στη διάθεση του οφειλέτη θα πρέπει να είναι δυνητική και να γίνεται εφόσον καταστεί δυνατή η εύρεση τους.

 

Πολιτική

ΝΔ για τα νέα μέτρα: Κατηγορεί για «ανευθυνότητα και υποκρισία» τον ΣΥΡΙΖΑ

νεα δημοκρατια.jpg

Για «ανευθυνότητα και υποκρισία» κατηγορεί η Νέα Δημοκρατία τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα νέα μέτρα.

Σε απάντησή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τα μέλη του σε διαδηλώσεις και την ίδια στιγμή καταγγέλλει την ασφυξία στα νοσοκομεία» και σημειώνει:

«Πόση ανευθυνότητα και πόση υποκρισία! Η Ελλάδα τα έχει καταφέρει πολύ καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες εδώ και καιρό εφαρμόζουν κι αυτές αυστηρά περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Και θα κερδίσει και αυτή τη μάχη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Ηράκλειο - Κορωνοϊός: Στο «βαθύ κόκκινο» με κλειστό λιανεμπόριο και εκπαίδευση

Κικίλιας: Το ΕΣΥ ξεπερνά τα όρια του - Σχέδιο έκτακτης ανάγκης - Τι αλλάζει στα νοσοκομεία

Κορωνοϊός - μέτρα: Με «κωδικό 2-3» και εντός του δήμου οι μετακινήσεις