Πολιτική

Ο Δένδιας ενημερώνει τα κόμματα για Τουρκία, Λαβρόφ, οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αλβανία

δένδιας λαβρόφ

Στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τα τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, ο Υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, θα πραγματοποιήσει αύριο συναντήσεις με τους εκπροσώπους τους.

Ειδικότερα, ο Υπουργός Εξωτερικών θα αναφερθεί στις διπλωματικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της τουρκικής παράνομης συμπεριφοράς και προκλητικότητας, στη συμφωνία με την Αλβανία για την παραπομπή του ζητήματος της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, στην επίσκεψη του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών, S. Lavrov, και στα αποτελέσματα της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ.

 

Πολιτική

Ηλιόπουλος: Εγκληματικές οι ευθύνες Μητσοτάκη για το παράλληλο σύστημα του ΕΟΔΥ

νάσος ηλιόπουλος ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπολύει την Κυριακή ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, με αφορμή δημοσιεύματα στοn κυριακάτικο Τύπο, στα οποία αναφερόταν ότι ο ΕΟΔΥ χρησιμοποιεί ένα παράλληλο σύστημα για την καταμέτρηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

«Οι σημερινές καταγγελίες των εφημερίδων  οφείλουν άμεσα να διερευνηθούν σε όλα τα επίπεδα», τονίζει σε on camera δήλωσή του ο κ. Ηλιόπουλος.

«Το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε ότι ο ΕΟΔΥ χρησιμοποιούσε παράλληλο σύστημα καταγραφής με αποτέλεσμα την μη αληθή αποτύπωση των κρουσμάτων», σημειώνει.

«Τίποτα πια δεν μπορεί να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες του κ Μητσοτάκη», καταλήγει.