Πολιτική

Μαριάς: Ακόμη και για τον κορωνοϊό το Βερολίνο επιμένει στην πολιτική Deutschland über alles

νότης μαριάς

Την ανάλγητη πολιτική του Βερολίνου στο ζήτημα της αντιμετώπισης του κορονοϊού στηλίτευσε με δηλώσεις του και άρθρα στα ΜΜΕ ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Καθηγητής πρώην Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.

Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς  «η πανδημία του κορονοϊού αποκάλυψε για άλλη μια φορά το πραγματικό πρόσωπο του Βερολίνου. Ακόμη και σ’ αυτήν την δύσκολη στιγμή για την ανθρωπότητα το Βερολίνο επιμένει στην κλασική του πολιτική η οποία συμπυκνώνεται στο γνωστό Deutschland über alles. Μάλιστα από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία η Γερμανία φρόντισε να απαγορεύσει κάθε εξαγωγή, ακόμη και σε χώρες της ΕΕ, προστατευτικού εξοπλισμού, ιατρικού υλικού και φαρμάκων που είχαν σχέση με την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Αυτό αφορούσε από γάντια, μάσκες και αναπνευστήρες μέχρι και φάρμακα προκαλώντας έτσι την αγανάκτηση των λαών της Ευρώπης και κυρίως της Ιταλίας και της Ισπανίας που μετρούν χιλιάδες θανάτους».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε καταγγέλλοντας τη γερμανική πολιτική του  «σώζων εαυτόν σωθήτω» επισημαίνοντας ότι «και στο πεδίο της οικονομικής αντιμετώπισης των συνεπειών του κορονοϊού η Γερμανία συνεχίζει το ίδιο βιολί. Όπως και στην κρίση του 2008 έτσι και τώρα η Μέρκελ καλεί κάθε κράτος μέλος της ΕΕ να τα βγάλει πέρα μόνο του ενόψει της πανδημίας.  Καθώς λοιπόν το Βερολίνο δεν θέλει να βάλει το χέρι στην τσέπη για την ενίσχυση των κονδυλίων της ΕΕ για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι Βρυξέλλες διέθεσαν σε πρώτη φάση μόνο 95 δις ευρώ συνολικά για όλη την ΕΕ τη στιγμή που η Ουάσιγκτον διέθεσε ήδη 2 τρις δολάρια. Αλλά και από αυτά τα 95 δις ευρώ τα περισσότερα προέρχονται από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ άρα είναι χρήματα που οι άλλες χώρες και η Ελλάδα θα τα έπαιρναν ούτως ή άλλως ενώ περίπου 30 δις ευρώ είναι δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε καταγγέλλοντας την μερκελική πολιτική τόσο γιατί αρνείται πεισματικά την έκδοση ευρωομολόγου για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών του κορονοϊού όπως άλλωστε ζήτησαν 9 χώρες της ΕΕ όσο και γιατί καλεί τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου «να επικεντρωθούν στην αξιοποίηση των 420 δις ευρώ του ESM. Δηλαδή να πάρουν από το ευρωπαϊκό ΔΝΤ  δάνεια μέσω πιστοληπτικής γραμμής. Μόνο που έτσι τα διάφορα κράτη θα αναγκαστούν να μπουν σε μνημόνια και να εξαρτώνται από τον ESM, όπου μεγαλομέτοχος είναι η ίδια η Γερμανία».

 

 

Πολιτική

Φώφη Γεννηματά: Μια ακόμη γυναικοκτονία - Αποφάσεις και δράσεις τώρα

φώφη γεννηματά

«Μια ακόμη γυναικοκτονία. Μια ακόμα ζωή χάθηκε. Μια ακόμα γυναίκα θύμα. Όσο μένουμε στις διαπιστώσεις, οι αριθμοί μεγαλώνουν» επισημαίνει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά σε ανάρτησή της στα social media, με αφορμή την δολοφονία χθες στη Δάφνη γυναίκας από τον σύζυγό της.

Συνεχίζοντας η κυρία Γεννηματά ζητά: «Αποφάσεις και δράσεις τώρα. Για τις ποινές, για την εκπαίδευση των αστυνομικών ώστε να αντιδρούν άμεσα στις καταγγελίες. Για να σπάσει η σιωπή των γυναικών. Κυρίως συστηματική προσπάθεια στο σχολείο, στο σπίτι και στην κοινωνία για το σεβασμό και την ισότητα ανάμεσα στα φύλα.».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Συζυγοκτονία στη Δάφνη: Στον εισαγγελέα ο δολοφόνος της 31χρονης

Γυναικοκτονία στη Δάφνη – Την χτυπούσε αλύπητα, την είχε φυλακισμένη στο σπίτι

Εγγραφο της ΕΛ.ΑΣ "προειδοποιούσε" για μαζική αδιαφορία σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας