Πολιτική

Καυστική ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις μετακλητών στη γγ Πολιτικής Προστασίας

ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος

Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προχωρά στη σύσταση 28 νέων θέσεων μετακλητών υπαλλήλων στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ:

·        Τοποθετεί μετακλητούς υπαλλήλους σε μόνιμες θέσεις του δημοσίου, ακόμη και σε θέσεις ευθύνης, παραβιάζοντας βασικές συνταγματικές αρχές

·        Αυξάνει τον αριθμό και τις αποδοχές των μετακλητών, ενώ περιορίζει στο ελάχιστο τα κριτήρια και τα ασυμβίβαστα για τον διορισμό τους.

·        Τοποθετεί αρεστούς και φίλους σε θέσεις προϊσταμένων σε όλο το δημόσιο χωρίς καμία διαδικασία κρίσεων.

·        Καταργεί επί της ουσίας το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας, εισάγοντας διαρκώς παρεκκλίσεις από την εφαρμογή του.

·        Προχωράει σε απευθείας αναθέσεις κάθε είδους για έργα και προμήθειες του δημοσίου, με πρόσχημα την υγειονομική κρίση, επαναφέροντας την πλήρη αδιαφάνεια στη διαχείριση του κρατικού προϋπολογισμού.

Το περιβόητο επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη, δεν είναι παρά ένα κράτος αυταρχικό, πλήρως πελατειακό και απολύτως υποτελικό στα συμφέροντα που στηρίζουν τη ΝΔ.

Η χώρα ξαναζεί τις χειρότερες στιγμές της δεξιάς παράταξης. Το κράτος λάφυρο επανέρχεται δριμύτερο και μαζί του οι γνωστές πρακτικές που χρεοκόπησαν τη χώρα.

 

Πολιτική

ΚΚΕ - κορωνοϊός: Κριτική σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

Τα γραφεία του ΚΚΕ

Για ανέξοδες υποσχέσεις και επικοινωνιακά παιχνίδια, κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή της, η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, σχολιάζοντας τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη.

Επιρρίπτει δε «εγκληματικές ευθύνες» στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην αντιμετώπιση της πανδημίας και τονίζει ότι η μεγάλη διασπορά στη Θεσσαλονίκη και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οφείλεται στην «ανυπαρξία μέτρων» για την αποφυγή συγχρωτισμού στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Χαρακτηρίζοντας τις παρούσες συνθήκες στα νοσοκομεία της πόλης ως «πολεμικές», καταγγέλλει την κυβέρνηση για «παζάρεμα» με τους κλινικάρχες αναφορικά με την απόφαση επίταξης ιδιωτικών μονάδων υγείας.

Στην ίδια ανακοίνωση, η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ ασκεί κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση στο ΕΣΥ, επισημαίνοντας ότι «συμπεριφέρεται σαν να μην κυβέρνησε 5 χρόνια», ενώ επιρρίπτει ευθύνες τόσο στη διοίκηση της Περιφέρειας όσο και στη δημοτική αρχή της Θεσσαλονίκης επειδή δεν έλαβαν μέτρα.

Η ανακοίνωση καταλήγει με δέσμη προτάσεων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού, που περιλαμβάνει στοχευμένα μαζικά τεστ, επίταξη ιδιωτών γιατρών και ιδιωτικών κλινικών με διαθέσιμες ΜΕΘ, όπως επίσης μαζικές προσλήψεις στο ΕΣΥ.