Πολιτική

Ηγουμενίδης για άρση ασυλίας Πολάκη: Στο στόχαστρο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας

Ηγουμενιδης

Δήλωση του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ηγουμενίδη για την αίτηση άρσης ασυλίας Πολάκη: 

Σχετικά με τη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την άρση ασυλίας του πρ. Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«O Παύλος Πολάκης δεν φοβάται και δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα. Από τα φοιτητικά του χρόνια μέχρι και σήμερα, σε όλη του την πολιτική διαδρομή πάλεψε και παλεύει για ένα δημόσιο σύστημα υγείας σε όφελος του πολλών και αδύναμων. Όλες του οι πολιτικές ενέργειες έχουν ως άξονα την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος.

Ως Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, με αφετηρία την κάθαρση του δημόσιου συστήματος Υγείας, άνοιξε όλες τις σκοτεινές ντουλάπες της διαπλοκής και έφερε στο φως τα πιο χτυπητά σκάνδαλα στο χώρο της υγείας. Έβαλε φρένο στα ντόπια και ξένα εξω-θεσμικά συμφέροντα που απομυζούσαν το δημόσιο χρήμα σε βάρος ασθενών και ασφαλισμένων. Με μια κουβέντα, έβαλε το Δημόσιο πάνω από το ιδιωτικό. Ακριβώς για την υπεράσπιση του Δημοσίου, το παλαιό σύστημα σήμερα θέλει ρεβάνς και μάλιστα χωρίς καθυστέρηση. Εδώ βρίσκεται η αιτία της δίωξης και όχι στο ύφος του πρ. Αναπληρωτή Υπουργού.

Δεν  έχουμε αυταπάτες: Ο πολιτικός πολιτισμός της Νέας Δημοκρατίας είναι το τραπεζομάντηλο που σκεπάζει το τραπέζι στο οποίο στήνονται οι πολιτικές διώξεις. Ενδεδυμένα με διαφορετικό πολιτικό προσωπείο, γνωστά στελέχη του παλαιού καθεστώτος κρατούν ήπιους τόνους. Πρόκειται για ένοχη τακτική με στόχο την χειραγώγηση της διαδικασίας
Βαθιά πεποίθηση μας είναι ότι η Νέα Δημοκρατία θέλει η υπόθεση των σκανδάλων στο χώρο της Υγείας να απομακρυνθεί από τη Βουλή. Δεν πρέπει στις κοινοβουλευτικές αίθουσες να ακουστούν οι λεπτομέρειες. Πρέπει αυτές να θαφτούν άρον-άρον. Δεν πρέπει η υπόθεση των μεγάλων σκανδάλων να επανέλθει στη Βουλή. Δεν πρέπει να υπενθυμίζεται στην κοινή γνώμη όσα συνέβησαν επί ημερών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται ενάντια σε τέτοιους αντιπερισπασμούς. 

Καθήκον όλου του δημοκρατικού κόσμου είναι να μείνουμε αταλάντευτα απέναντι στις προκλητικές μεθοδεύσεις και στον κοινωνικό και πολιτικό οδοστρωτήρα της σημερινής νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης».
 

Πολιτική

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

γιαννης οικονομου

Δήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου για την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στην 85η ΔΕΘ:

«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε αδύναμος να απαντήσει στα μεγάλα ερωτήματα του αύριο και στις ανησυχίες  του σήμερα. Παρά τα πανάκριβα σκηνικά  ο κ. Τσίπρας έδειξε ότι είναι ξεπερασμένος. Αγκυλωμένος στο παρελθόν, σε ένα κόσμο που δεν υπάρχει πια. Η σκέψη του και η πολιτική του συγκρότηση δεν έχουν καμιά αναφορά στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, στον νέο κόσμο που ανατέλλει. Εκφράζει τη βαθιά συντήρηση, σε κάθε επίπεδο: οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό και πολιτισμικό.
Δεν τοποθετήθηκε πολιτικά απέναντι στο κύμα ανορθολογισμού και λαϊκισμού που ενδημεί στον πολιτικό χώρο που ηγείται, και  το οποίο ζημιώνει τη χώρα, εν μέσω πανδημίας. Δεν κατάφερε να παρουσιάσει μια συμπαγή και πειστική πολιτική πρόταση, πλαισιωμένη από σαφές και μελετημένο οικονομικό σχέδιο. Ξανά παροχές χωρίς κοστολόγηση και ξανά διαγραφή χρεών. Ήταν λες και το ημερολόγιο έδειχνε 2014. Μόνο που σήμερα όλοι γνωρίζουν τι ακολούθησε μετά. 
Η απόπειρα της «νέας αρχής» σκιαζόταν συνεχώς από τις λέξεις «επιστροφή» και «κατάργηση». Την ώρα που η Ελλάδα αλλάζει με ένα άλμα ευημερίας στο αύριο, ο διακαής πόθος του κ. Τσίπρα είναι η επάνοδος στην εξουσία με κάτι ανάλογο της συγκυβέρνησης με Βαρουφάκη και Καμμένο. Μέχρι εκεί φτάνει ο πολιτικός του ορίζοντας. Και αυτό τα λέει όλα»
.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ζαχαριάδης: Πρόβλημα για τη χώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο Ηράκλειο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου (Φωτογραφίες)

ΥΠΕΞ: Διάβημα στην Τουρκία για την παρενόχληση του ερευνητικού πλοίου Nautical Geo

ESPA BANNER