Πολιτική

Φώφη Γεννηματά: Κάτω τα χέρια από τη Δικαιοσύνη

φώφη γεννηματά

Σκληρή φραστική επίθεση εξαπολύει η Φώφη Γεννηματά στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για τις επικρίσεις υπουργών σε δικαστές και για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.
Σε γραπτή δήλωσή της η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφέρει: «Η κυβέρνηση προσβάλλει βάναυσα την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Έχουν υπερβεί κάθε όριο. Αμέσως, τώρα επιβάλλεται να σταματήσουν οι απροκάλυπτες επιθέσεις του κ. Τσίπρα και υπουργών του, κατά του θεσμού και των λειτουργών του. Να σεβαστούν επιτέλους στην κυβέρνηση το κράτος δικαίου και την Αρχή της διάκρισης των εξουσιών».
Η κ. Γεννηματά υποστηρίζει ότι «δεν υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία για τα πραγματικά σχέδια των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Επιδιώκουν να αλώσουν τους θεσμούς. Να μετατρέψουν τη δικαστική εξουσία σε υποχείριο και εκτελεστή των σχεδίων τους και να την εκθέσουν σε μερίδα της κοινής γνώμης», ενώ τονίζει πως «για να το πετύχουν, καταπατούν κάθε έννοια διάκρισης των εξουσιών, προσβάλλουν την ανεξαρτησία δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, τους απειλούν, προσπαθούν να τους εκφοβίσουν, να τους χειραγωγήσουν».
Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σχολίαζει τον διορισμό της κ. Θάνου στο Μαξίμου ότι «χωρίς προσχήματα, χωρίς αιδώ, διορίζουν τη μέχρι πρότινος πρόεδρο του Αρείου Πάγου, επικεφαλής της Δικαιοσύνης, υπάλληλο στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού» και σε αυστηρό τόνο σημειώνει ότι οι κυβερνητικοί παράγοντες δηλώνουν με θράσος ότι αποφάσεις της δικαιοσύνης αποτελούν θεσμικά εμπόδια.
«Πρωτάκουστο και εξοργιστικό για ευρωπαϊκή Δημοκρατία. Όλα αυτά με ευθύνη του κ. Τσίπρα και του συγκυβερνήτη του και αιχμή του δόρατος τον νυν αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, πρώην στέλεχος των κυβερνήσεων Καραμανλή, καθώς και το γνωστό για το απεχθές ύφος και ήθος κυβερνητικό στέλεχος» υπογραμμίζει και καταλήγει: «Ματαιοπονούν όμως, δεν θα τους περάσει. Υπάρχουν δικαστές στην Ελλάδα και η πλειοψηφία τους είναι απέναντι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Υπάρχουν κυρίως τα δημοκρατικά αντανακλαστικά του λαού μας. Που θέλει ανεξάρτητη, τυφλή και καλύτερη Δικαιοσύνη.
Θα βρουν απέναντι όλη την ελληνική κοινωνία που διψά για περισσότερη Δημοκρατία, με σεβασμό του Συντάγματος και της δημοκρατικής τάξης. Κάτω τα χέρια από τη Δικαιοσύνη, το μεγάλο κάστρο της Δημοκρατίας».

Πολιτική

Δημοσκόπηση Pulse: Με 15 μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ

εκλογές 2019

Προβάδισμα 15 ποσοστιαίων μονάδων διαθέτει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την εικόνα της πρόθεσης ψήφου, με αναγωγή επί των εγκύρων, στη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για τον ΣΚΑΪ που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 26-28 Φεβρουαρίου και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 38% και ο 23% ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7,5%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜέΡΑ25 με 3%. «Άλλο» απάντησε το 8% ενώ οι Αναποφάσιστοι/ΔΑ είναι στο 10%.

Στην πρόθεση ψήφου επί του συνόλου του δείγματος, η «ψαλίδα» είναι στις 14 μονάδες με τη ΝΔ στο 36% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 22%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 3%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 19 μονάδες, συγκεντρώνοντας το 44% έναντι 25% που θεωρεί καταλληλότερο τον Αλέξη Τσίπρα. Το 27% απάντησε «κανέναν από τους δύο».

Στο θέμα του κορωνοϊού, η έρευνα καταγράφει σημαντική και σταθερή ενίσχυση των ποσοστών υπέρ του εμβολιασμού. Το ποσοστό των πολιτών που θέλουν να κάνουν το εμβόλιο φτάνει πλέον το 80%. Επιπλέον, 3 στους τέσσερις προτιμούν να το κάνουν σύντομα, παρά αργότερα.  

Σχεδόν επτά στους δέκα τάσσονται υπέρ της παράτασης του lockdown, ενώ υπέρ της άμεσης χαλάρωση των περιορισμών τοποθετείται το 24%. Για την προτεραιότητα που θα πρέπει να δοθεί κατά το άνοιγμα τομέων της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, το 44% θεωρεί ότι πρέπει να ανοίξουν ταυτόχρονα τα σχολεία και το λιανεμπόριο.

Για την υπόθεση Λιγνάδη, το 51% αξιολογεί αρνητικά την στάση της κυβέρνησης στις πρόσφατες αποκαλύψεις με αποκορύφωμα την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. Οι περισσότερες αρνητικές αξιολογήσεις δόθηκαν από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό θετικών αξιολογήσεων στην κυβέρνηση και τη ΝΔ (61%) προέρχεται από ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής.

Το ποσοστό των αρνητικών απαντήσεων για τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 59%. Οι περισσότερες αρνητικές αξιολογήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ (82%) προέρχονται από το Κίνημα Αλλαγής και ακολουθούν οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας (78%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Boυλή: Ψηφίστηκε επί της αρχής το σχέδιο νόμου για τις δημόσιες συμβάσεις

Επικοινωνία Δένδια - Χριστοδουλίδη - Τι συζητήθηκε