Πολιτική

Αποχή των Ευρωβουλευών του ΣΥΡΙΖΑ από ψηφοφορία της ΕΕ

ΣΥΡΙΖΑ

Την αντίθεσή τους σε συγκεκριμένα τμήματα του ψηφίσματος σχετικά με τις προτεραιότητες της ΕΕ για τις συνόδους του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπογράμμισαν οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Με κοινή τους δήλωση εξηγούν ότι αποφάσισαν να απέχουν από τη τελική ψηφοφορία που διενεργήθηκε τη Πέμπτη κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς οι διατάξεις που αφορούν ζητήματα τρομοκρατίας αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης μέτρων ενάντια σε θεμελιώδη δικαιώματα πολιτών.

Ακολουθεί η κοινή τους δήλωση :

Η πρόταση ψηφίσματος σχετικά με τις προτεραιότητες της ΕΕ για τις συνόδους του Συμβουλίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά το 2016 αποτελεί μια προσπάθεια ολοκληρωμένης αντιμετώπισης των προκλήσεων που έχουμε μπροστά μας για το επόμενο διάστημα, τις οποίες καλούμαστε να εξετάσουμε με ορθολογισμό και σεβασμό απέναντι στις αξίες μας. Η πρόταση αυτή πράγματι περιέχει θετικά στοιχεία, που συνδέονται άμεσα με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τα ατομικά δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων που τόσο άμεσα πλήττονται τα τελευταία χρόνια στο βωμό οικονομικών ή άλλων πολιτικών κρίσεων παγκοσμίως. Παρότι όμως οι προτάσεις που περιλαμβάνονται στην πρόταση αυτή έχουν θετική φύση, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός πως διακρίνονται γκρίζα σημεία που χρήζουν διευκρίνισης και ενδελεχούς συζήτησης. Οι προτάσεις που γίνονται για ζητήματα τρομοκρατίας αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης μέτρων ενάντια σε θεμελιώδη δικαιώματα πολιτών, ουσιαστικά προαναγγέλλοντας διαδικασίες profiling και προληπτικής κατανομής ανθρώπων σε φίλους και εχθρούς. Ως εκ τούτου οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσαμε να απέχουμε, θεωρώντας χρήσιμο να εξετάσουμε συστηματικά τους στόχους μας για το επόμενο διάστημα.

Πολιτική

Στις 5 και 12 Δεκεμβρίου οι εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

κινημα αλλαγης

Με ομόφωνη απόφασή της η Επιτροπή Δεοντολογίας και Τήρησης Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) του ΚΙΝΑΛ εισηγείται να γίνουν εκλογές για τη νέα ηγεσία το Δεκέμβριο.

Ειδικότερα, η ΕΔΕΚΑΠ προτείνει να διεξαχθεί ο πρώτος γύρος στις 5/12 και ο δεύτερος στις 12/12.

Την απόφαση θα κληθεί να επικυρώσει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ που συνεδριάζει την Κυριακή 3 Οκτωβρίου. Επίσης στις 15 Οκτωβρίου θα γίνει η ανακήρυξη των υποψηφίων, οι οποίοι αυτή τη στιγμή είναι τέσσερις: Φώφη Γεννηματά, Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης.

Η ΕΔΕΚΑΠ αποφάσισε επίσης:

Να ορίσει Νομαρχιακές Επιτροπής συντονισμού - εν είδη εφορευτικών επιτροπών ανά τη χώρα.
Να ορίσει ως αντίτιμο για την ψηφοφορία μέλους ή φίλους το ποσό των 3 ευρώ για τον πρώτο γύρο και 1 ευρώ για τον β' γύρο.
Οσοι ψηφίσουν την πρώτη Κυριακή θα κληθούν να ψηφίσουν και την δεύτερη Κυριακή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - Σεισμός: Στήνονται σκηνές για 2.500 ανθρώπους και για το Συντονιστικό Κέντρο

Ηράκλειο-σεισμός: Μεγάλη ανταπόκριση των Κρητικών για φιλοξενία σεισμόπληκτων

Σεισμός στο Ηράκλειο: 90 καταλύματα για τους πληγέντες - Επαφές Κικίλια με ξενοδόχους

ESPA BANNER