Πολιτική

Το αντίο στην Ειρήνη Λαμπράκη...

κερι, θανατος

Μια πρωτοπόρα γυναίκα με μεγάλη πολιτική δράση και προσφορά στο γυναικείο κίνημα και στην πρόοδο της χώρας, έφυγε από κοντά μας. 

«Η Ειρήνη Λαμπράκη, βουλευτής επί σειρά ετών, ευρωβουλευτής και υφυπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, με το ήθος της και τη γενικότερη στάση της, σηματοδότησε με την παρουσία της, μαζί με άλλες άξιες αγωνίστριες, τη μετάβαση της Ελληνικής κοινωνίας και της πολιτικής ζωής της χώρας, σε μια νέα, διαφορετική πραγματικότητα, που έφερε μαζί της, μια λέξη: Αλλαγή. 

Την αποχαιρετούμε με μεγάλη λύπη. Στους οικείους της εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια», αναφέρει στην ανακοινωση του το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Πολιτική

Φώφη Γεννηματά: Μια ακόμη γυναικοκτονία - Αποφάσεις και δράσεις τώρα

φώφη γεννηματά

«Μια ακόμη γυναικοκτονία. Μια ακόμα ζωή χάθηκε. Μια ακόμα γυναίκα θύμα. Όσο μένουμε στις διαπιστώσεις, οι αριθμοί μεγαλώνουν» επισημαίνει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά σε ανάρτησή της στα social media, με αφορμή την δολοφονία χθες στη Δάφνη γυναίκας από τον σύζυγό της.

Συνεχίζοντας η κυρία Γεννηματά ζητά: «Αποφάσεις και δράσεις τώρα. Για τις ποινές, για την εκπαίδευση των αστυνομικών ώστε να αντιδρούν άμεσα στις καταγγελίες. Για να σπάσει η σιωπή των γυναικών. Κυρίως συστηματική προσπάθεια στο σχολείο, στο σπίτι και στην κοινωνία για το σεβασμό και την ισότητα ανάμεσα στα φύλα.».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Συζυγοκτονία στη Δάφνη: Στον εισαγγελέα ο δολοφόνος της 31χρονης

Γυναικοκτονία στη Δάφνη – Την χτυπούσε αλύπητα, την είχε φυλακισμένη στο σπίτι

Εγγραφο της ΕΛ.ΑΣ "προειδοποιούσε" για μαζική αδιαφορία σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας