Skip to main content
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τι ισχύει τελικά για τον Ορθόδοξο Αγιασμό

Image
αγιασμός
 clock 07:00 | 09/12/2022
writer icon newsroom ekriti.gr

«Είναι γνωστό ότι ο Αγιασμός έχει πολύ ισχυρή και σταθερή δομή. Αυτό το νερό μπορεί να μεταβιβάσει τις ιδιότητές του.

Πάρτε μόνο 10 γραμμάρια και αραιώστε τα σε 60 λίτρα κοινό νερό και όλο πλέον θα έχει τις ιδιότητες του αγιασμού»!

Πρέπει να τονισθεί ότι η εμπειρία μας είναι μόνο στο υλικό πεδίο. Δεν μπορούμε να πειραματισθούμε με την ίδια την ψυχή, και βέβαια είναι αδύνατο να κατανοήσομε πως δρα ο Θεός με τις άκτιστες ενέργειές Του μέσα από τα αληθινά Μυστήρια, που τελούνται αποκλειστικά μέσα στην Εκκλησία.

Στα άλλα δόγματα και θρησκείες υπάρχουν μόνο τύποι και σκιές της αλήθειας, από πλυσίματα και βουτήγματα στο νερό που είναι ανωφελή πνευματικά.

Γι’ αυτό και «ο Χριστός έδειξε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε βουτήγματα στο νερό και έθιμα ανωφελή, και εντολές ανθρώπων και διδασκαλίες»…καθώς λέει ο άγιος Επιφάνιος της Κύπρου.

Αν και μόνο οι πιστοί (Ορθόδοξοι Χριστιανοί) μπορούν μυστηριακά να ωφεληθούν πνευματικά, στο φυσικό πεδίο των ανθρώπινων συναισθημάτων όλοι μπορούν να αλληλεπιδράσουν, και αυτό φαίνεται να καταγράφεται στο νερό.

Στην περίπτωση της ψυχής επειδή η σπουδαιότητα της σημασίας της λέξης μας διαφεύγει, η καταγραφή δείχνει πολλά κενά! Επομένως οι λέξεις «καταγράφονται» στο νερό σύμφωνα με τις αντιλήψεις μας γι’ αυτές.

Ο πατριάρχης Ιακώβ έκανε όπως αναγράφεται στο 30ό κεφάλαιο της Γένεσης ένα μυστηριώδη γενετικό προγραμματισμό, μέσω τριών ειδών χλωρών απολεπισμένων ράβδων, τοποθετημένων μπροστά στο νερό που ποτίζονταν τα πρόβατα!

Γενικά το νερό είναι πιο υγιεινό όταν προέρχεται από πηγή, και όταν είναι «σταθεροποιημένο».

Αλλά το πιο σταθερό, και σταθεροποιητικό μάλιστα των άλλων, είναι αυτό του Αγιασμού.

Και ο άγιος Λουκάς ο ιατρός, από την Κριμαία, με την πείρα από τις παρατηρήσεις στους ασθενείς του, μας συνιστά: «Πίνετε πολύ Αγιασμό. Αυτό σας το λέω σαν γιατρός, όχι σαν πνευματικός»!

Παρόλα αυτά, δεν αληθεύει ότι το αγιασμένο νερό μένει πάντα καθαρό και φρέσκο. Μεμονωμένες παρατηρήσεις μακροχρόνιας συντήρησης αγιασμού δεν υποστηρίζουν τον ισχυρισμό, καθώς σε ιδανικές συνθήκες, αυτό μπορεί να λάβει χώρα και με κοινό νερό βρύσης. Και οι 5 μελέτες που έχουν εξετάσει προληπτικά την μικροβιολογική σύσταση αγιασμένου χριστιανικού νερού, έχουν διαπιστώσει την παρουσία μικροοργανισμών που μπορεί να αποβούν επικίνδυνοι για ευπαθείς ασθενείς. Χαρακτηριστικά παραδείγματα συνιστούν μολυσμένα δείγματα αγιασμού από τον Ιορδάνη ποταμό, τα οποία σε μία περίπτωση, έχουν οδηγήσει στην πρόκληση σοβαρής πνευμονίας σε 11χρονο ασθενή. Ευρύτερα, τα τελευταία χρόνια, ο Ιορδάνης ποταμός έχει αναγνωριστεί ως ιδιαίτερα μολυσμένη πηγή υδάτων, γεγονός που έχει οδηγήσει σε εξάρσεις νοσηλειών και περιοδικές συστάσεις για αποφυγή κολύμβησης στα αντίστοιχα υδάτινα ρεύματα.

via

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Ο Αγιασμός ανεβάζει την ηλεκτρομαγνητική δραστηριότητα του νερού; - Tι λένε οι επιστήμονες

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis