Skip to main content
ΠΕΡΙΕΡΓΑ - ΠΑΡΑΞΕΝΑ
Ξεβράστηκε σε παραλία κεσεδάκι γιαουρτιού ηλικίας 44 ετών (φωτο)
παραλία
 clock 14:18 | 16/01/2020
writer icon newsroom ekriti.gr

Πλαστικό σκουπίδι ηλικίας 44 ετών ξεβράστηκε σε άριστη κατάσταση σε παραλία.

Πρόκειται για ένα κεσεδάκι γιαουρτιού από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ, το 1976.

Το κεσεδάκι ξεβράστηκε στην παραλία της Κόστα Μπλάνκα στην Ισπανία σε τέλεια κατάσταση και το βρήκε η περιβαλλοντολόγος, Μάιτε Μόμπο.

Η ανακάλυψή του εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ρύπανση από τα πλαστικά με τη Μόμπο να κάνει έκκληση για να αποκτήσουν πλέον οι πολίτες περιβαλλοντική συνείδηση.

«Έχω μαζέψει εκατοντάδες κεσεδάκια γιαουρτιών, αλλά αυτό μου έκανε φοβερή εντύπωση» δήλωσε.

«Το πλαστικό όχι μόνο σκοτώνει εκατομμύρια ζωές παγκοσμίως, αλλά διαλύει και την τροφική αλυσίδα» πρόσθεσε, σύμφωνα με την Metro.

«Το κοίταξα πιο προσεκτικά και στη συνέχεια ανακάλυψα ότι προέρχεται από το 1976» ανέφερε η περιβαλλοντολόγος.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis