Περίεργα - Παράξενα

Απίστευτο: Γεννήθηκε μωρό με 12 δόντια (βίντεο)

βρέφος-μωρό-μαιευτήριο

Έχουν υπάρξει περιπτώσεις που έχουν γεννηθεί μωρά έχοντας ένα ή δύο δοντάκια.

Όμως αυτή η περίπτωση είναι σπάνια και συγκεκριμένα συμβαίνει μία φορά στις 100.000 γεννήσεις!

Ο μαιευτήρας και γυναικολόγος Δημοσθένης Ιωάννου που έφερε στον κόσμο το μωρό, μιλώντας γι’αυτό στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, είπε ότι δεν είναι καθόλου σύνηθες να γεννιούνται τα μωρά με δόντια, πόσο μάλιστα με 12.

«Πρόκειται για 1 στις 100.000 γεννήσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε δε, ότι το φυσιολογικό είναι ένα μωρό να εμφανίζει τα πρώτα του δοντάκια μετά τους 6 πρώτους μήνες της ζωής του.

 

 

 

Μάλιστα, οι παιδοδοντίατροι που εξέτασαν το μωρό συνειδητοποίησαν πως μερικά από αυτά τα δόντια ήταν νεογιλά και άλλα μόνιμα. Και καθώς μερικά από αυτά κουνιόντουσαν, χρειάστηκε να τα αφαιρέσουν.

Το μωράκι κατά τ’ άλλα είναι απόλυτα υγιές και δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο.

Όσο για το αν το φαινόμενο είναι κληρονομικό ο γιατρός είπε: "Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάμε περίπου πίσω τέσσερις με πέντε γενιές. Γιατί απ' ό,τι μάθαμε ο πατέρας του μωρού είχε γεννηθεί με δόντια πριν από αρκετά χρόνια, και από το ιστορικό που πήραμε μετά μας είπε ότι και ο πατέρας του είχε γεννηθεί με δόντια, το ίδιο και ο παππούς, η προγιαγιά και ο προ-προπάππους. Οι περισσότεροι από την οικογένεια είχαν γεννηθεί με δόντια" τόνισε ο μαιευτήρας και γυναικολόγος.

 Πρόκειται, λοιπόν, για ένα κληρονομικό χαρακτηριστικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γεννήθηκε υγιές κουταβάκι με έξι πόδια και δύο ουρές

 Δίδυμες αδελφές έμειναν έγκυες ταυτόχρονα και γέννησαν την ίδια μέρα αγοράκια

Έρευνα: Όλοι οι άνθρωποι με μπλε μάτια έχουν έναν κοινό πρόγονο (βίντεο)

Gossip - LifeStyle

Θανάσης Πατριαρχέας: Αποκάλυψε το φύλο του μωρού που περιμένουν με την σύζυγό του

part.png

Ο Θανάσης Πατριαρχέας θα γίνει πατέρας για δεύτερη φορά. Ο Θανάσης Πατριαρχέας μίλησε στην κάμερα της εκπομπής “Στη Φωλιά των Κου-Κου” και μίλησε για το χαρμόσυνο γεγονός και το φύλο του μωρού.

“Χαρά μεγάλη ξανά και ανυπομονησία. Η αλήθεια είναι ότι θέλουμε πολλά παιδιά. Εγώ προσωπικά θέλω περισσότερα από την Βίβιαν, αν πάνε όλα καλά, αντέχει η Βίβιαν και τα οικονομικά μας μακάρι να κάνουμε όσα γίνεται. Ενώ η πρώτη εγκυμοσύνη ήταν σαν μια εκδρομή, δεν καταλάβαμε τίποτα. Η δεύτερη εγκυμοσύνη ήταν λίγο πιο δύσκολη. Υπήρχαν μήνες που η Βίβιαν έπρεπε να μείνει στο κρεβάτι. Δε θέλαμε να ανακοινώσουμε κάτι μέχρι να είμαστε σίγουροι ότι όλα θα πάνε καλά. Είναι και αυτό κοριτσάκι, χαίρομαι πάρα πολύ. Θέλαμε παιδί, προσπαθούσαμε και όποτε είχαμε υποψίες, παίρναμε τεστ και εγώ περίμενα απ΄ έξω με ένα βίντεο. Πάντα όποτε τράβαγα βίντεο ήταν αρνητικό. Γυρίζω από πρόβα και μου το ανακοινώνει ενώ με τράβαγε αυτή βίντεο. Την έχουμε αυτή τη στιγμή. Είναι πολύ ωραία” είπε ο ηθοποιός.

 

Διαβάστε επίσης Survivor spoiler: Αυτοί είναι οι δύο νέοι υποψήφιοι προς αποχώρηση μετά τον Τριαντάφυλλο