Παραπολιτικά

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απειλεί να παραιτηθεί αν...

καρότσι

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί αν επιβληθεί ΦΠΑ 24% εξέφρασε το πρωί του Σαββάτου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος. Μιλώντας στο Mega ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στη στάση που θα τηρήσει σε περίπτωση που αποφασιστεί η αύξηση του ΦΠΑ. Ωστόσο, παρά την αρχική δήλωση περί του ΦΠΑ 24%, στη συνέχεια διευκρίνισε ότι δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος ο οποίος μπορεί να τον οδηγήσει στην παραίτηση, σημειώνοντας ότι σε περίπτωση που ληφθεί η απόφαση αυτή θα εκφράσει τη διαφωνία του. Ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι δεν πρέπει να ψηφιστεί κανένα μέτρο το οποίο δεν περιλαμβάνεται στη συμφωνία του καλοκαιριού, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο της παραίτησης αν συμβεί κάτι τέτοιο:
«Αν υπάρξουν μέτρα τα οποία να είναι υπεράνω της συμφωνίας της 13ης Ιούλη, έχουμε φτάσει στα όριά μας, εγώ προσωπικά θεωρώ ότι εξαντλούνται τα προσωπικά μου όρια με τον συμβιβασμό της συμφωνίας του καλοκαιριού, τότε ο έντιμος δρόμος που έχουμε όσοι διαφωνούμε με τη λήψη άλλων μέτρων είναι να μη δημιουργήσουμε πρόβλημα στην κυβέρνηση, θα παραιτηθούμε», είπε.

Ερωτηθείς για τη στάση που θα κρατήσει αν μειωθεί το αφορολόγητο είπε πως η κατάληξη την οποία θα έχει η κοινοβουλευτική ομάδα θα γίνει σεβαστή από εκείνον. 

«Αν όμως συζητώντας με τη συνείδησή μου καταλήξω στο συμπέρασμα ότι είναι πολύ πέραν των συμβιβασμών που έχουμε κάνει τότε έχω και τον προσωπικό δρόμο της παραίτησης», τόνισε.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Πολιτική

Νομοσχέδιο για «νέο σχολείο»: Αιτήματα για ονομαστική ψηφοφορία κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

βουλή

Ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις», ζήτησαν με ξεχωριστά αιτήματα που κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά επιπλέον ονομαστική ψηφοφορία για το άρθρο 56 που αφορά τη διαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και το άρθρο 185 για τη διαδικασία ίδρυσης, κατάργησης συγχώνευσης και μετονομασίας ΑΕΙ.

Η ονομαστική ψηφοφορία θα ξεκινήσει, όπως ανακοινώθηκε περίπου στις 7.00 μ.μ. και αφού ολοκληρωθεί η συζήτηση του νομοσχέδιου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Βουλή: Ολοκληρώνεται αργά το απόγευμα η συζήτηση του ν/σ για το νέο σχολείο

Μητσοτάκης: Ελλάδα-Κύπρος και Ιορδανία διευρύνουμε την εταιρική μας σχέση

Κορωνοϊός - Κικίλιας: Σπάμε το φράγμα των 5.000.000 πλήρως εμβολιασμένων