Τρίτη 17 ΣΕΠ 2019 22:25
 • Ηρακλειο
  24°C
 • Χανια
  26°C
 • Ρεθυμνο
  24°C
 • Λασιθι
  23°C
Ekriti.gr Logo

Το υπουργείο οικονομικών αναμένει αυξημένη εισπραξιμότητα του ΕΝΦΙΑ

Το υπουργείο οικονομικών αναμένει αυξημένη εισπραξιμότητα του ΕΝΦΙΑ

enfia.jpg

Ένα μεγάλο στοίχημα θέλει να κερδίσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Αυτό της βελτίωσης της εισπραξιμότητας των φόρων μέσω της μείωσής τους. Πολύ απλά να αποδείξει στους εταίρους ότι όταν μειώνεται μια φορολογία μπορεί να μειώνονται τα έσοδα αλλά αυξάνεται παράλληλα η συμμόρφωση των φορολογούμενων. Με άλλα λόγια διευρύνεται η φορολογική βάση μέσω της αύξησης της εισπραξιμότητας των φόρων.

Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος ο οποίος εμφανίζει εισπραξιμότητα περίπου στο επίπεδο του 75%. Δηλαδή από τα 100 ευρώ ΕΝΦΙΑ που βεβαιώνονται, πληρώνονται εμπρόθεσμα τα 75 ενώ τα υπόλοιπα 25 είτε πληρώνονται με καθυστέρηση είτε προστίθενται στον ωκεανό των ληξιπρόθεσμων οφειλών που ξεπερνούν  τα 104 δισεκατομμύρια ευρώ.

Φέτος ο ΕΝΦΙΑ θα είναι μειωμένος μεσοσταθμικά κατά 22% και η μείωση αυτή αισιοδοξούν στο οικονομικό επιτελείο ότι θα οδηγήσει σε βελτίωση της εισπραξιμότητάς του με αποτέλεσμα η τελική μείωση των φορολογικών εσόδων να είναι μικρότερη από 22%.

Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ αναμένεται να φορτωθούν στο taxisnet το αργότερο έως το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.
 

Διαβάστε επίσης. . .

Καθιέρωση πιστοποιητικού καλής λειτουργίας σε επιχειρήσεις, επιβολή προστίμων
Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά ( ΕΒΕΠ ) επικροτεί τους βασικούς άξονες του πολυνομοσχεδίου με τίτλο «...
«Το χθεσινό επίσημο αίτημα της χώρας για την πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ είναι μια θετική κίνηση, η οποία όμως είχε απόλυτα...