Οικονομία

Σκυλακάκης για επιστρεπτέα προκαταβολή: Δεν θα επιστρέφεται μέρος της όπου υπάρχει lockdown

Επιστρεπτέα προκαταβολή

Ένα σημαντικό μέτρο, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τον Θεόδωρο Σκυλακάκη. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι σε περιοχές όπου θα εφαρμόζεται το μέτρο του lockdown δεν θα επιστρέφεται μέρος της επιστρεπτέας προκαταβολής.

“Είμαστε στη φάση του να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις εκεί που πρέπει και όσο πρέπει” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκυλακάκης. Σε ερώτηση για το εάν προβλέπονται φοροελαφρύνσεις, απάντησε ότι πρέπει να δούμε πώς θα ολοκληρωθεί η πανδημία για να ληφθούν μόνιμα μέτρα, όπως η μείωση της φορολογίας. “Από το 2022 θα επιστρέψουν κάποιοι στόχοι, τουλάχιστον οι ευρωπαϊκοί” είπε χαρακτηριστικά.

Για το Ταμείο Ανάκαμψης ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι είναι μεγάλο στοίχημα η αξιοποίηση των πόρων του και σημείωσε ότι δεν πρέπει να υπάρξουν καθυστερήσεις στα έργα για να αξιοποιηθούν τα χρήματα του Ταμείου. Γι' αυτό ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε καλύτερες αμοιβές στους υπαλλήλους που θα “τρέξουν” το πρόγραμμα ανάκαμψης. “Οι άνθρωποι που θα δουλεύουν περισσότερο και πιο αποτελεσματικά, θα αμείβονται περισσότερο” τόνισε και πρόσθεσε ότι χρειάζεται προσοχή στην διαχείριση του κρατικού χρήματος. Κληθείς να σχολιάσει τα “πυρά” Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Σκυλακάκης κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι ζητά να ξοδεύονται πολύ περισσότερα χρήματα από όσα ήδη ξοδεύονται.

Οικονομία

Σκυλακάκης: Θα έχουμε ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια

Θόδωρος Σκυλακάκης 

«Η οικονομία της χώρας παίρνει μπρος. Θα έχουμε μπροστά μας ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια. Σας το λέω με βεβαιότητα αυτό και σημαντικοί εταίροι της ανάπτυξης είναι οι δήμοι», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ που πραγματοποιείται στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Σκυλακάκης, με παρέμβασή του μέσω skype κατά την τρίτη ημέρα των εργασιών των αιρετών όλης της χώρας, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο Ταμείο Ανάκαμψης για την προώθηση ιδιωτικών επενδύσεων το «Ελλάδα 2.0» και κάλεσε τους δημάρχους σε μία «παραγωγική συνεργασία».

‘Οπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός το Ταμείο Ανάκαμψης θα προσφέρει στους δήμους, πέρα από το πρόγραμμα για τις «'Εξυπνες Πόλεις», αστικές αναπλάσεις, αντιπλημμυρικά έργα, πολιτική προστασία, πρόγραμμα οδικής ασφάλειας που θα επιτρέπει οδικά έργα, ενώ συμπεριλαμβάνει και το «Εξοικονομώ» που αφορά τα δημοτικά κτίρια αλλά και τον οδοφωτισμό.

«'Ενα μεγάλο κομμάτι του Ταμείου Ανάκαμψης έχει ιδιωτικές επενδύσεις, που είναι μεγάλης σημασίας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, γιατί θα γίνουν σε κάποιον δήμο της χώρας. Είναι κρίσιμο να προχωρήσουμε με ταχύτητα σ' αυτές. Στις ιδιωτικές επενδύσεις σας βλέπουμε ως εταίρους. 'Εχουμε πολλές δυνατότητες να δουλέψουμε και να παράξουμε ένα ισχυρό αποτέλεσμα», τόνισε ο κ. Σκυλακάκης απευθυνόμενος προς τους αιρετούς της χώρας.

Διευκρίνισε, επίσης, πως το θέμα της απορρόφησης από το Ταμείο Ανάκαμψης «δεν θα είναι εύκολο» και κάλεσε τους δήμους να συνεργαστούν και να προτείνουν από κοινού την υλοποίηση έργων.

«Το Ταμείο Ανάκαμψης έχει έναν πολύ βασικό κανόνα. Εάν τα λεφτά δεν απορροφηθούν εγκαίρως χάνονται. Και δημιουργούν ζημιά και στην εικόνα της χώρας. Θα έρθουμε να βοηθήσουμε σε σημεία όπου η Τοπική Αυτοδιοίκηση νιώσει ότι χρειάζεται βοήθεια. Εγώ ενθαρρύνω τις συνεργασίες μεταξύ των δήμων. Θα δούμε με πολύ θετικό μάτι τις συνεργασίες δημάρχων που θα έρθουν να μας προτείνουν την υλοποίηση έργων», εξήγησε.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - κορωνοϊός: Ζευγάρι "έφυγε" από τη ζωή την ίδια ημέρα

Ηράκλειο: Θλίψη για τον αγαπητό δάσκαλο

Ηράκλειο: Μπαράζ τροχαίων σε δρόμους με ελλιπή ή και ανύπαρκτη σήμανση (Φωτογραφίες)

ESPA BANNER