Οικονομία

Με μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% τα εισιτήρια αθλητικών αγώνων

στάδιο

Με χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ θα φορολογούνται για ένα διάστημα 9 μηνών τα εισιτήρια των αθλητικών αγώνων, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ευνοϊκότερο περιβάλλον για την επιστροφή των θεατών στις αθλητικές διοργανώσεις εν μέσω κορωνοϊού.

Το άρθρο 12 του φορολογικού νομοσχεδίου ««Φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομία» που κατέθεσε χθες η κυβέρνηση στη Βουλή προβλέπει την την υπαγωγή από 1.9.2020 έως και 30.6.2021 στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ (13%) των εισιτηρίων αθλητικών αγώνων, με στόχο τη διατήρηση σε χαμηλά επίπεδα ή και τη μείωση των τελικών τιμών των εισιτηρίων αυτών, καθώς και την τόνωση της ζήτησης τους.

Η σχετική λακωνική διάταξη αναφέρει τα εξής:

"Στις διατάξεις του Κεφαλαίου Β’ «Υπηρεσίες» του Παραρτήματος ΙΙΙ του ν. 2859/2000, μετά την παρ. 1α προστίθεται παρ. 1β ως εξής: «1β. Εισιτήρια αθλητικών αγώνων από 1.9.2020 έως και 30.6.2021».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΦΠΑ στα εισιτήρια των αθλητικών αγώνων ήταν στο 13% έως το 2014, ωστόσο λόγω των μνημονιακών παρεμβάσεων είχε αυξηθεί την τελευταία εξαετία στο 24%.

Η κυβέρνηση θέλοντας να βοηθήσει τις ομάδες στο να προσελκύσουν φιλάθλους – θεατές στα γήπεδα και στις διάφορες αθλητικές διοργανώσεις εν μέσω των δύσκολων καταστάσεων που δημιουργεί η πανδημία, παρεμβαίνει μειώνοντας το κόστος που επιβαρύνει τα εισιτήρια."

Αθλητικά

Κορωνοϊός: «Πράσινο φως» για παρουσία θεατών στις εξέδρες στον ερασιτεχνικό αθλητισμό-Στο 90% ανέβηκε η πληρότητα των γηπέδων

Ξανά φίλαθλοι στις κερκίδες.jpg

Η «Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19», έπειτα από σχετικά αιτήματα του υφυπουργείου Αθλητισμού, αποδέχθηκε να επιτραπεί η παρουσία θεατών στις εξέδρες (μπορούν να συνοδεύουν και ανήλικους έως 12 ετών), σε προπονήσεις ατομικών και ομαδικών ερασιτεχνικών αθλημάτων, σε ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις, με τις εξής προϋποθέσεις:

- να είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο.

- να φορούν υποχρεωτικά μάσκα. 

- να μην υπερβαίνει η πληρότητα των εξεδρών το 50%.

-  Να επιτραπεί  η χρήση των αποδυτηρίων με 1 άτομο ανά 2 τ.μ. και ταυτόχρονα απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους.

- Να αυξηθεί το όριο χωρητικότητας θεατών στα γήπεδα, ως χώροι αμιγώς εμβολιασμένων, με πληρότητα:
* στο 90% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 40.000 θεατές,  για ανοικτές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων,
* στο 70% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 15.000 θεατές, για ανοικτές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων,
* στο 90% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 12.000 θεατές για κλειστές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων,
* στο 70% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 4.000 θεατές, για κλειστές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων.

Περαιτέρω εξειδίκευση για την εφαρμογή των παραπάνω, από τις 25 Οκτωβρίου, σε διευκρινιστικές οδηγίες της ΓΓΑ που θα ακολουθήσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FIBA Europe Cup: Πρώτη νίκη για το Περιστέρι-Ήττα του Ιωνικού

Super league 2: “Πρόβα” στο Παγκρήτιο για Εργοτέλη, Επισκοπή

ESPA BANNER