Κρητικά και άλλα

Αναδεικνύουν το τουριστικό προϊόν των Χανίων... μέσω τεχνολογίας

Χανιά

Στοχευμένες δράσεις για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος των Χανίων μέσα από τις σύγχρονες τεχνολογίες υλοποιούν από κοινού οι δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν ενταχθεί για χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚΡΗΤΗ 2014-20 και θα υλοποιηθούν άμεσα τέσσερις πράξεις, συνολικού προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, που αφορούν την τουριστική ανάδειξη και προβολή, με εργαλεία Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, «πρόκειται για μια πολύ σημαντική συνεργασία όλων των δήμων του νομού, όπου με επικεφαλής τον δήμο Χανίων θα αναπτυχθεί application, με ολοκληρωμένη και οργανωμένη πληροφόρηση για τον επισκέπτη, μέσω σύγχρονων εργαλείων για όλα τα σημεία ενδιαφέροντος».

«Κατά τη διάρκεια της δημοτικής μας θητείας με συστηματικότητα, μεθοδικότητα και προσήλωση στο στόχο μας, αναλάβαμε πρωτοβουλίες για να προβάλλουμε τις φυσικές ομορφιές και τα πλεονεκτήματα του τόπου μας. Ο πολιτισμός, η τοπική μας παράδοση, τα προϊόντα της κρητικής γης, η κρητική διατροφή, οι παραδεισένιες παραλίες, τα φαράγγια, τα παραδοσιακά χωριά, οι αμέτρητες εκκλησιές, τα πανέμορφα γραφικά ξωκλήσια και τα μοναδικής αρχιτεκτονικής μοναστήρια, που υπάρχουν σε πολλά σημεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων αποτελούν έναν ανεκτίμητο θησαυρό που επιδιώκουμε να αξιοποιήσουμε», τόνισε ο δήμαρχος Χανίων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η ενδοχώρα μπορεί να αποτελέσει το διαβατήριο για περαιτέρω ενίσχυση της καλής εικόνας, που έχουμε ως προορισμός, ενισχύοντας το τουριστικό προϊόν, προσδίδοντας, μεταξύ άλλων δυναμικό χαρακτήρα στις προσπάθειες προβολής του νησιού μας».

Η συγκεκριμένη δράση των δήμων της ΠΕ Χανίων αναπτύσσεται με την συλλογή, τεκμηρίωση και δημιουργία πολυμεσικού υλικού (κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο) σημείων ενδιαφέροντος και των επτά δήμων.

Με την ανάπτυξη καινοτόμου application για την ανάδειξη των σημείων ενδιαφέροντος του συνόλου των δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Μέσω αυτής της εφαρμογής δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη της πόλης για εικονική περιήγηση στην Παλιά Πόλη των Χανίων και σε χώρους πολιτισμού. Ακόμα η εφαρμογή περιλαμβάνει θεματικές διαδρομές στο αστικό κέντρο, αναδεικνύοντας παράλληλα και περιοχές εκτός των τειχών.
   
Με την ανάπτυξη ενός διαδικτυακού πληροφοριακού συστήματος, μιας ψηφιακής πλατφόρμας παρουσίασης του τουριστικού, πολιτιστικού και περιβαλλοντικού αποθέματος των 7 δήμων της ΠΕ Χανίων.

 

Κρήτη

Εγκρίθηκε το πρώτο τμήμα της μελέτης για τη δημιουργία του εμπορικού λιμένα στην Παχειά Άμμο

παχια αμμος

Εγκρίθηκε από το Δ.Σ.  του Ν.Π.Δ.Δ. «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ» το πρώτο τμήμα της μελέτης που αφορά το έργο «Διερεύνηση Δημιουργίας Εμπορικού Λιμένα στην Παχειά Άμμο», συνολικού προϋπολογισμού 16.182,00€.

Η μελέτη περιγράφει τρεις εναλλακτικές προτάσεις αναφορικά με τη δημιουργία εμπορικού Λιμένα και μαρίνας στην Παχειά Άμμο, ενώ θα ακολουθήσει και η οικονομοτεχνική μελέτη, προκειμένου να διαπιστωθεί η βιωσιμότητα των προτάσεων και να επιλεχθεί η πιο συμφέρουσα προοπτική, ύστερα και από τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας της Παχειάς Άμμου.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

"Στόχος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και της Δημοτικής Αρχής είναι η αναβάθμιση όλων των λιμενικών καταφυγίων του Δήμου Ιεράπετρας. Ειδικά, για το αλιευτικό καταφύγιο στην Παχειά Άμμο, μέσα από πολλαπλές παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν, αλλά και θα πραγματοποιηθούν, επιδιώκουμε την ανάπτυξη και την ανάδειξή του. Προσπαθούμε πάντα να βρίσκουμε οριστικές λύσεις σε προβλήματα, όπως είναι η μεταφορά των θαλάσσιων απορριμμάτων μέσω των ρευμάτων και η συγκέντρωσή τους λεκάνη της Παχειάς Άμμου, που αποτελούν πάγιο αίτημα των κατοίκων.

Έχει ήδη δρομολογηθεί, εκτός από την παρούσα, η εκπόνηση σειράς μελετών μέσα από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ (μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ακτομηχανική, σκοπιμότητας και βιωσιμότητας υποδομών κ.α.), έτσι ώστε μέσα από την κατάθεση ολοκληρωμένων προτάσεων να επιτύχουμε την ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα και να καταστήσουμε το Λιμάνι της Παχειάς Άμμου κέντρο των θαλάσσιων μεταφορών με σημαντικό κοινωνικό, οικονομικό και αναπτυξιακό όφελος για την ευρύτερη περιοχή.

Με σταθερά βήματα και προγραμματισμό προχωράμε  σε έργα ουσίας (υδατοδρόμιο, ύφαλος- κυματοθραύστης, καταδυτικό πάρκο, μάστερ-πλαν) στοχεύοντας στη βελτίωση της ζωής και δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για τους συμπολίτες μας."

ειδησεις σημερα 

Δήμος Μαλεβιζίου: Διαδικτυακό δρώμενο για το έθιμο του Λαζάρου (βίντεο)

Εκπαιδευτικοί Ηρακλείου: Τρόφιμα σε κοινωνικά παντοπωλεία για τη στήριξη οικογενειών

Ηράκλειο - ΚΚΕ: Πολιτική εκδήλωση ενόψει της Εργατικής Πρωτομαγιάς