Κρήτη

Υδρογόνο: Το "καύσιμο του μέλλοντος" στον Δήμο Ιεράπετρας

υδρογονο

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη και των κυρίων Δημητρίου και Εμμανουήλ Σταματάκη εκπροσώπων της τοπικής εταιρείας ECOCRETA. Η συνάντηση αφορούσε τη σύμβαση που υπογράφηκε για τη συμμετοχή του Δήμου Ιεράπετρας στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων - Περιφερειών με στόχο την υλοποίηση καινοτόμων έργων υδρογόνου και κυψελών καυσίμων. 
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στον καθορισμό του χρονοδιαγράμματος των διαδικασιών και του πλάνου στρατηγικής που θα ακολουθηθεί ώστε να εξασφαλιστούν οι χρηματοδοτήσεις που απαιτούνται για την υιοθέτηση της χρήσης της τεχνολογίας υδρογόνου από τον Δήμο.
Επιπλέον αποφασίστηκε, με πρωτοβουλία του Δήμου Ιεράπετρας, να κατατεθεί πρόταση στην περιφέρεια για ένα κοινό project χρήσης υδρογόνου στην Κρήτη, ώστε σε συνεργασία με την Περιφέρεια να δρομολογηθούν άμεσα οι εξελίξεις.

img_4178.jpg

img_4178.jpg, by gpapadakis

Ο Δήμος Ιεράπετρας είναι από τους πρώτους δήμους στην Ελλάδα που συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πόλεων Υδρογόνου ενώ έχει ήδη υιοθετήσει μια Ενεργειακή Πολιτική που επικεντρώνεται στις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων και στη μεγαλύτερη διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μέσω της ανάπτυξης συγκεκριμένων σχεδίων δράσης.

Όπως τόνισε ο κ.Καλαντζάκης:

«Το υδρογόνο χαρακτηρίζεται από πολλούς το καύσιμο του μέλλοντος καθώς συνδυάζει εξαιρετική αποδοτικότητα και μηδενική ρύπανση. Αποτελεί πλέον μία απολύτως ώριμη τεχνολογία και υπολογίζεται ότι η χρήση του θα μπορούσε να καλύψει μεγάλο ποσοστό των ενεργειακών αναγκών.
Ο Δήμος μας, πρωτοπόρος στην υιοθέτηση σύγχρονων τακτικών, συμμετέχει ενεργά στην εν λόγω πρωτοβουλία ευρωπαϊκής κλίμακας.
Σε μία χρονική περίοδο με καλπάζουσα εξέλιξη σε θέματα ενεργειακής τεχνολογίας, ο Δήμος Ιεράπετρας καινοτομεί και συμβαδίζει με τις εξελίξεις διεκδικώντας και αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία ενεργειακής εξοικονόμησης προς όφελος των πολιτών.»

Κρήτη

Νοσοκομεία Κρήτης - κορωνοϊός: Η νέα εικόνα με τους ασθενείς που έχουν νοσήσει

Νοσοκομεια

Ένας λιγότερος διασωληνωμένος ασθενής λόγω κορωνοϊού σε σχέση με την προηγούμενη Παρασκευή είναι η εικόνα που επικρατεί σήμερα στα νοσοκομεία της Κρήτης.

Συνολικά, σήμερα, νοσηλεύονται 39 ασθενείς εκ των οποίων οι 8 στις ΜΕΘ ενώ μόλις 3 από αυτούς είναι διασωληνωμένοι.

Συγκεκριμένα η κατάσταση στα νοσοκομεία του νησιού έχει ως εξής:

Στο ΠΑΓΝΗ: Εννέα συνολικά ασθενείς εκ των οποίων οι 4 στην κλινική covid, οι 5 στις ΜΕΘ και από αυτούς οι 3 διασωληνωμένοι

Βενιζέλειο Νοσοκομείο: 7 συνολικά ασθενείς, ένας στη ΜΕΘ και 6 στην κλινική covid 

Νοσοκομείο Χανίων: 15 στην κλινική covid

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: 2 ασθενείς συνολικά και συγκεκριμένα ένας στην ΜΕΘ και ένας στην κλινική covid 

Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: 2 ασθενείς συνολικά και συγκεκριμένα ένας στην ΜΕΘ και ένας στην κλινική covid 

και τέλος 4 ασθενείς στην κλινική covid του Νοσοκομείου Σητείας.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Του έβαλε τα χρήματα στην τράπεζα... κι ακόμη το μετανιώνει

Ηράκλειο: Τράκαρε, έφυγε και άφησε το αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου

Βενιζέλειο Νοσοκομείο: Ενισχύεται με 4 νέες κλίνες ΜΕΘ