Κρήτη

Τι κατανάλωσαν οι Κρητικοί το Πάσχα - Μπύρα και αρνί στην κορυφή

φωτο αρχειου

Δεν άλλαξαν οι καταναλωτικές συνήθειες των Κρητικών την περίοδο του Πάσχα εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων στα ποτά.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία έρευνας του Ινστιτούτου καταναλωτών σύμφωνα με τον κ. Νεκτάριο Κανακαράκη, πρόεδροςτου Σωματείου Logistics που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και τον Μανόλη Αργυράκη.

Οι Κρητικοί προτίμησαν τα ελληνικά αρνιά και τα κατσίκια στη σούβλα ή στο φούρνο,παρά το γεγονός ότι ποσότητες ντόπιου κρέατος εξήχθησαν στην Ιταλία λόγω του Καθολικού Πάσχα.

Από τα υπόλοιπα προιόντα μεγάλη ήταν η κατανάλωση στα αυγά το αλεύρι το ξύδι, η φέτα, τα τυριά γενικότερα και η μουστάρδα.

Όσον αφορά τα ποτά κυριάρχησε η παγωμένη μπύρα στην οποία σημειώθηκε αύξηση πωλήσεων κατά 40%.το κρασί σε ασκούς κατά 35% και ακολούθησαν, το ρούμι και του ουίσκι κατά 20% αλλά και τα αναψυκτικά.

Μεγάλη αύξηση πωλήσεων παρατηρήθηκε και στις σουβλακόπιτες.

Όσον αφορά τις τιμές είχαμε μια μικρή αύξηση σε διάφορα προιόντα την περίοδο του Πάσχα

Οι καταναλωτές για άλλη μία χρονιά είχαν πρόσβαση σε μεγάλο εύρος εναλλακτικών επιλογών (διαφορετικές ποικιλίες, ποιότητες, προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, αξιοποίηση προσφορών και εκπτώσεων.

Σημαντικό ρόλο για άλλη μια χρονιά έπαιξε και η ένταση των προσφορών και προωθητικών ενεργειών από τις αλυσίδες σουπερμάρκετ και τις προμηθευτικές εταιρείες με τη μορφή παροχής επιπλέον εκπτώσεων, επιπλέον ποσοτήτων, δωροεπιταγών, εκπτωτικών κουπονιών κλπ στα σούπερ μάρκετ.

Διαβάστε επίσης: 

Κρήτη: Από τα ξημερώματα για καφέ και το βράδυ ουζάκι-Πολύς κόσμος απόλαυσε ό,τι είχε στερηθεί

 

Περιφέρεια Κρήτης: "Κληρώνει" για τους νέους αντιπεριφερειάρχες
 

 

 

Κρήτη

Δήμος Γόρτυνας: Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή λιμνοδεξαμενής στα Βασιλικά Ανώγεια

συμβαση - αρναουτακης

Την εκπόνηση μελέτης για την «Κατασκευή Λιμνοδεξαμενής στα Βασιλικά Ανώγεια του δήμου Γόρτυνας στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου» με προϋπολογισμό 995.822 χιλ. ευρώ, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στην υπογραφή της σύμβασης από τον Σταύρο Αρναουτάκη παρόντες ήταν: ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο Δήμαρχος Γόρτυνας Λευτέρης Κοκολάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνας Νίκος Πελεκανάκης, η διοίκηση του τοπικού ΤΟΕΒ με επικεφαλής τον Πρόεδρο Ανδρέα Στεφανάκη, εκπρόσωπος της μελετητικής εταιρείας «Hydroment ΓΕΩΠΕΡ Α.Ε.» όπως επίσης ο προϊστάμενος Δομών Περιβάλλοντος Περιφέρειας Κρήτης Γιώργος Κανδεράκης και το στέλεχος της υπηρεσίας Μαργέτα Σγουρώ.  

Ο Δήμαρχος Γόρτυνας αλλά και η διοίκηση του ΤΟΕΒ ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την διασφάλιση της χρηματοδότησης για την εκπόνηση της μελέτης για την κατασκευή του σημαντικού αυτού αναπτυξιακού έργου, όπως επίσης τα στελέχη της Περιφέρειας για την προετοιμασία που απαιτήθηκε.

Το έργο

Αφορά την κατασκευή εξωποτάμιας  λιμνοδεξαμενής όγκου περίπου 700.000 κυβικών μέτρων. Η αρδευόμενη έκταση μετά την κατασκευή της λιμνοδεξαμενής υπολογίζεται σε 9.800 στρέμματα, όση δηλαδή η κτηματολογική περιοχή της πρώην κοινότητος Βασιλικών Ανωγείων,  με κάλυψη κυρίως  ελαιώνες, αμπελώνες υπαίθριες και θερμοκηπιακές καλλιέργειες.

Το έργο περιλαμβάνει έργα υδροληψίας, δηλαδή μικρό έργο εκτροπής (αναβαθμό) στη θέση υδροληψίας για την τροφοδοσία του αγωγού μεταφοράς, αγωγό προσαγωγής 2.600 μέτρων περίπου ξεκινώντας 200 μέτρα ανάντη της γέφυρας Βαγιωνιάς ο οποίος θα εξασφαλίζει την πλήρωση της λιμνοδεξαμενής με φυσική ροή και αγωγό εξόδου από την λιμνοδεξαμενή. Για την υπερχείλιση της λιμνοδεξαμενής προβλέπεται αγωγός αντίστοιχης διαμέτρου μήκους περίπου 400 μέτρων που θα εκτονώνει στο παρακείμενο κύριο ρέμα του Γεροποτάμου.

ειδησεις σημερα 

ΝΟΑΚ: Νέα συνάντηση και συζήτηση για την κατασκευή του

Οροπέδιο Λασιθίου: Δωρεάν στάθμευση για τα τουριστικά λεωφορεία στο Ψυχρό

Κρήτη: Μία από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας βρίσκεται στα Αστερούσια