Κρήτη

"Θα δημιουργηθεί στην Κρήτη εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων για την παραγωγή ενέργειας;"

Ο Γιώργος Λογιάδης

Τι αναφέρεται σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου του ΜεΡΑ25, Γιώργου Λογιάδη προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζηδάκη.

Αναλυτικά:

Το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν τα δημοσιεύματα του Αθηναϊκού Τύπου που αναφέρουν ότι η κυβέρνηση στον στρατηγικό σχεδιασμό της  για τη διαχείριση των  αποβλήτων βαδίζει ολοταχώς στη  διαχείριση αποβλήτων με παραγωγή ενέργειας από καύση απορριμμάτων. 
Η Περιφέρεια Κρήτης στον Περιφερειακό της Σχεδιασμό έχει αποκλείσει την καύση. 

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
- Ποιο είναι επακριβώς το σχέδιο του, και αν η Κρήτη συμπεριλαμβάνεται στον σχεδιασμό του, για την ανάπτυξη εργοστασίου απορριμμάτων με τη μέθοδο της καύσης, που έχουν αποκλείσει όλοι οι τοπικοί φορείς. 
-Πόσο κονδύλια θα διατεθούν στην Κρήτη για την αύξηση των ποσοστών  ανακύκλωσης αλλά και για την αξιοποίηση των οργανικών αποβλήτων με την τοποθέτηση των καφέ κάδων και ποια συνοδευτικά έργα θα γίνουν για την επιτυχία του προγράμματος
- Ποιος είναι ο σχεδιασμός και ποια  μέσα θα δοθούν στους δήμους και στην Περιφέρεια Κρήτης  για να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο των ανεξέλεγκτων αυτοσχέδιων χωματερών που κάθε τόσο εμφανίζονται σε διάφορες περιοχές αλλά και ρέματα από την απόρριψη αδρανών υλικών και μπαζών.   
-Τι θα γίνει με το προσωπικό καθαριότητας στους ΟΤΑ σε περίπτωση που οι δημοτικές Αρχές αποφασίσουν να προχωρήσουν σε ανάθεση όλου του κύκλου της αποκομιδής σε ιδιώτη καθώς το θεσμικό πλαίσιο της κυβέρνησης δε θέτει περιορισμούς στη δημόσια διαχείριση αποβλήτων.  

Κρήτη

Κρήτη: Και έκτη ημέρα απεργίας από τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων

Ζητούν επαναπρόσληψη οι οδηγοί

Δεν παραδίδουν εύκολα τα όπλα όπως φαίνεται τα μέλη του Σωματείου Τουριστικών λεωφορείων Κρήτης ο "Ερμής" καθώς όπως γνωστοποίησαν με ανακοίνωση τους, συνεχίζουν και για 6η ημέρα την απεργία τους με αφορμή την άρνηση της εργοδοσίας να υπογράψει τη συλλογική σύμβαση εργασίας.

Αναλυτικά την ανακοίνωση των οδηγών αναφέρονται τα εξής:

Παρά τις πέντε πρώτες 24ωρες απεργίες, που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, η εργοδοσία δεν υποχωρεί, ώστε να πράξει το αυτονόητο και να υπογράψει τη νέα Συλλογική Σύμβαση. Η συμπεριφορά αυτή μας ωθεί να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας, εξαγγέλλοντας νέα 24ωρη απεργία των μελών μας, οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης, από 06/07/2020 ημέρα Δευτέρα και ώρα 8:00 π.μ. μέχρι και 07/07/2020 ημέρα Τρίτη και ώρα 8:00 π.μ. 
Οι κινητοποιήσεις του σωματείου μας έχουν τη συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και της Ομοσπονδίας  μας (Ο.Σ.Μ.Ε.).
Ο αγώνας συνεχίζεται. Δεν κάνουμε πίσω ούτε βήμα στα δικαιώματά μας.