Κρήτη

Το ΤΕΕ/ΤΑΚ στα έργα ‘"Γούρνες – Χερσόνησος" και Έργα Αποσελέμη.

dsc_0780.jpg

Το  Σάββατο 3/11/2018 πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του ΤΕΕ/ΤΑΚ στα έργα  Γούρνες- Χερσόνησο & έργα Αποσελέμη. 
Στο οδικό έργο `Γούρνες - Χερσόνησος` η επίσκεψη έγινε στη νέα κοιλαδογέφυρα Αποσελέμη (Γ4) μήκους 440 μ. της οποίας η ανωδομή μόλις ολοκληρώθηκε και την περιοχή ανασκαφής των σπηλαιωσεων οι οποίες -με απόφαση του ΚΑΣ- την περίοδο αυτή επιχώνονται με ειδικές τεχνικές. Η ενημέρωση συνολικά για το έργο έγινε από τον Δ/ντη της  Δ/νσης Συγκοινωνιακών Έργων του ΟΑΚ συνάδελφο Αγρονόμο - Τοπογράφο Μηχανικό Αγαπάκη Γεώργιο, ενώ για τις τεχνικές λεπτομέρειες για την κατασκευή της γέφυρας ενημέρωσαν οι συνάδελφοι Πολιτικοί Μηχανικοί του έργου Γεωργακόπουλος Δημήτρης και Χρήστος Μπατσούλης. Για τις αρχαιολογικές ανασκαφικές εργασίες στην περιοχή των βράχοσκεπών έγινε ενημέρωση από τους αρχαιολόγους κ. Παπουτσάκη και κ. Κάσαρη εκ μέρους της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου.
Στο υδραυλικό έργο της σήραγγας του Οροπεδίου Λασιθίου η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε τόσο στην έξοδο της σήραγγας στην περιοχή των Γωνιών Πεδιαδος, όσο και στην είσοδο της στην περιοχή της Ιεράς Μονής Βιδιανής. Η ενημέρωση για την πορεία των έργων και των αντίστοιχων προβλημάτων τους έγινε από τον συνάδελφο Σπύρο Μέγα, Πολιτικό Μηχανικό.
Και στα δυο έργα τα οποία είναι ειδικά έργα ως προς τη δυσκολία και ιδιαιτερότητα κατασκευής τους έγινε ενημέρωση αλλά και συζήτηση μεταξύ των συναδέλφων μηχανικών για κατασκευαστικά θέματα αλλά και τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπιστηκαν η αντιμετωπίζονται κατά την υλοποίηση τους. 
Τα παραπάνω έργα χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και υλοποιούνται από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης τον οποίο εκπροσώπησε η εντεταλμένη σύμβουλος κ. Φανή Κουτσουμπού και ο συνάδελφος Γεώργιος Αγαπάκης από την Δ/νση Συγκοινωνιακών Έργων του ΟΑΚ ΑΕ.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Κόβουν το ρεύμα σε οικογένεια με δύο ανάπηρα παιδιά

ΔΕΗ διακοπή ρεύματος

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η καταγγελία που έκανε στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, μητέρα τριών παιδιών, τα δύο με αναπηρία 67%.

Η γυναίκα, κατήγγειλε ότι χθες, συνεργείο πήγε στο σπίτι της, για να κόψει το ρεύμα, λόγω χρέους, εξηγώντας παράλληλα τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικογένειά της, καθώς ο σύζυγός της είναι 3,5 χρόνια άνεργος.

Δεν τους επέτρεψε την είσοδο στο σπίτι, ωστόσο ανησυχεί ότι θα επιστρέψουν. Το χρέος όπως είπε, έφτασε τις 2.500 ευρώ, καθώς η ρύθμιση των 270 ευρώ συν τον τρέχοντα λογαριασμό που της έκανε η ΔΕΗ, ήταν αδύνατο να αποπληρωθεί, όπως είπε και η ίδια στους υπαλλήλους.

Μάλιστα αίσθηση προκάλεσε η ένταξη της γυναίκας, στην "καθολική υπηρεσία" της ΔΕΗ η οποία, όπως είπε, χρεώνει επί 2 την κιλοβατώρα, μέτρο που αφορά τους κακοπληρωτές!

Η γυναίκα ζητά να μην της κοπεί το ρεύμα και να γίνει ένας διακανονισμός, τον οποίο θα μπορεί να πληρώνει.

Αξίζει να σημειωθεί εργάζεται με 8μηνη σύμβαση στην υπηρεσία Καθαριότητας του Αγίου Νικολάου, πηγαινέρχεται καθημερινά από το Ηράκλειο και έχει να φροντίσει 3 ανήλικα παιδιά.

Στην εκπομπή παρενέβησαν πολλοί ακροατές οι οποία εξέφρασαν τη στήριξή τους στην οικογένεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Ο πολύπαθος κόμβος αργεί ακόμη - Πότε φεύγουν οι εγκαταστάσεις από τα Λινοπεράματα

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειώνονται οι ασθενείς στα νοσοκομεία

Κρήτη - κορωνοϊός: Αυξάνονται οι γονείς που αντιδρούν - Εκτός σχολείου τα παιδιά τους