Κρήτη

Συνεχίζονται οι κόντρες στον ΟΛΗ μεταξύ ΚΤΕΛ και ιδιοκτητών ταξί

Διαμαρτυρία οδηγών Ταξί

Φωτιές έχει ανάψει στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, το θέμα για είσοδο ή όχι λεωφορείων του αστικού ΚΤΕΛ εντός του λιμανιού.

Η απόφαση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, να απομακρύνει από τις θέσεις τους, τόσο τον αντιπρόεδρο του Οργανισμού Γιώργο Μπαμιεδάκη, όσο και τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο Βασίλη Βερυκοκίδη, έχει δημιουργήσει έντονο προβληματισμό, ενώ συνδέεται άμεσα από τους ιδιοκτήτες ταξί με την στάση που είχαν κρατήσει σε σχέση με την είσοδο του ΚΤΕΛ στο λιμάνι. 

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη μάλιστα ο Γιώργος Μπαμιεδάκης, έκανε λόγο για πολλαπλές μεθοδεύσεις που δεν ευνοούν το κοινό καλό. 
Για το θέμα πήρε θέση και η Περιφερειακή Διεύθυνση Τουρισμού Κρήτης, η οποία και υποστηρίζει μεταξύ άλλων σε κείμενο της ότι «εφόσον ο νομοθέτης παραχώρησε διακριτά, αποκλειστικά και αναμφίβολα τη μεταφορά από και προς αεροδρόμια στα Δημόσιας Χρήσης Τουριστικά Λεωφορεία και το συγκοινωνιακό έργο στο ΚΤΕΛ, θα πρέπει να ελεγχθεί η νομιμότητα διακίνησης επιβατών κρουαζιερόπλοιων από το αστικό ΚΤΕΛ, που σε αυτή την περίπτωση συνιστά υποκλοπή του έργου των τουριστικών λεωφορείων και ενόσω ο νόμος επιφυλάσσει σε αυτά μόνο την εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου». 

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Τουρισμού μάλιστα, εφιστά την προσοχή των Αρχών και παρακαλεί για «τη συμβολή στον έλεγχο της δραστηριότητας αυτής που καταλύει κάθε έννοια των αρχών του διοικητικού δικαίου και φέρνει σε απόγνωση τους υφιστάμενους άνιση μεταχείριση νόμιμους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων». 

Θέση στο ζήτημα έχει λάβει και η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, σύμφωνα με την οποία η απομάκρυνση Μπαμιεδάκη, αλλά και Βερυκοκίδη δεν σχετίζεται με προσωπικές αντιπαραθέσεις, αλλά με θέσεις τις οποίες κατείχαν και δεν προβλέπονταν στο καταστατικό του Διοικητικού Συμβουλίου. 

Στο «χορό των αντιδράσεων» έχει μπει και το Αστικό ΚΤΕΛ, το οποίο δεν σχολιάζει το θέμα απομάκρυνσης Μπαμιεδάκη και Βερυκοκίδη, αλλά επιτίθεται στους ιδιοκτήτες ταξί, εγκαλώντας τους για το ότι η αντικειμενικότητα που ζητούν, ουσιαστικά συνδέεται με την αποκλειστική παρουσία των ταξί στο χώρο του λιμανιού.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οι ιδιοκτήτες ταξί εφιστούν την προσοχή των επιβατών

ταξί ηρακλείου

 Ανακοίνωση εξέδωσε ο πρόεδρος ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Λευτέρης Πετράκης για τη λειτουργία των ταξί αυτήν την περίοδο. 

Σύμφωνα με αυτήν:

"Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό του Ηρακλείου ότι τα δύο ραδιοταξί της πόλης μας εξυπηρετούν σε 24ωρη βάση όλο το χρόνο, σε καλούς και δύσκολους καιρούς.

Ακόμα και τώρα εν μέσω πανδημίας είμαστε υποχρεωμένοι με οποιονδήποτε κίνδυνο αλλά με προφυλάξεις, να προσφέρουμε υπηρεσίες όπως μας προστάζει το καθήκον.Προς αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης (ακόμα  και κακόβουλων κινήσεων από κάποιους που θέλουν να πλήξουν το ταξί) σας ενημερώνουμε ότι τα τηλέφωνα των ραδιοταξί είναι τα κάτωθι:

ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ  ΚΝΩΣΣΟΣ 2810210102

ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ ΚΑΝΤΙΑ 2810361362 και για οποιαδήποτε άλλο θέμα και εξυπηρέτησης το τηλέφωνο του προέδρου  του συλλόγου είναι  6979158115.