Κρήτη

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη είχε αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης

img_3552_1.jpeg

Αντιπροσωπεία της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, αποτελούμενη από τονΣεβ. Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο, ως επικεφαλής, τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο, τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Κνωσού κ. Πρόδρομο, Αρχιγραμματέα Αυτής, και τον εντιμολ. κ. Δημήτριο Μηλαθιανάκη, νομικό Σύμβουλο Αυτής και Άρχοντα Πρωτέκδικο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, συναντήθηκε με την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο Φανάρι, το Σάββατο7 Δεκεμβρίου 2019.

Στη συνάντηση αυτή παρέστησαν από πλευράς του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής επί των Επαρχιών του Εξωτερικού, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ιωακείμ, Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, και ο Πανοσιολ. Μ. Αρχιδιάκονος κ. Θεόδωρος.

Συζητήθηκαν διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων και το θέμα των Ιερών Πατριαρχικών και Σταυροπηγιακών Μονών στην Κρήτη. Από πλευράς της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας Κρήτης διατρανώθηκαν για μία ακόμη φορά τα αισθήματα σεβασμού και αφοσιώσεως στον Πανίερο Οικουμενικό Θρόνο και τον Σεπτό Προκαθήμενό Του, ο δε Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την εμπιστοσύνη Του στην Ιεραρχία της Εκκλησίας Κρήτης και την αγάπη Του προς τον Ιερό Κλήρο, τις Μοναστικές Αδελφότητες και τον φιλογενή Κρητικό Λαό και ευχήθηκε κατάλληλα για τις επερχόμενες Εορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου.

 

Κρήτη

Ρέθυμνο

Κρήτη: Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα

Μπαλκόνι

Απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα στην περιοχή του Κουμπέ στο Ρέθυμνο, όταν ένα ολόκληρο μπαλκόνι και μάλιστα μεγάλων διαστάσεων, κατέρρευσε

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα, καθώς ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν περνούσε κάποιος άνθρωπος από κάτω. Ένα σταθμευμένο όχημα κάτω από το μπαλκόνι υπέστη σοβαρές ζημιές, σύμφωνα με το goodnet.gr