Κρήτη

Συνάντηση Κεφαλογιάννη με αντιπροσωπεία του Δ. Φαιστού - Τα έργα που δρομολογούνται

κεφαλογιαννης - δημος φαιστου

Δεσμεύσεις για την προώθηση μελετών και παρεμβάσεων στο δρόμο Ηράκλειο – Μεσαρά, αλλά και για τη χρηματοδότηση μελέτης του έργου Κόκκινος Πύργος – Αγία Γαλήνη, έδωσε σε αντιπροσωπεία του Δήμου Φαιστού, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης. 

Στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υφυπουργού στην Αθήνα, τέθηκαν υπόψη του κ. Κεφαλογιάννη όλα τα σημαντικά θέματα υποδομών και μεταφορών που άπτονται των αρμοδιοτήτων του. Η αντιπροσωπεία του Δήμου Φαιστού, που αποτελούνταν από το Δήμαρχο Γρηγόρη Νικολιδάκη, τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Φασομυτάκη και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μανώλη Ορφανουδάκη, τόνισε την ανάγκη να προχωρήσει η δημιουργία ενός νέου, σύγχρονου και ασφαλούς παραλιακού άξονα από τον Κόκκινο Πύργο ως και την Αγία Γαλήνη. Η αντιπροσωπεία του Δήμου Φαιστού τόνισε πως η ευρύτερη περιοχή αναπτύσσεται ραγδαία τουριστικά, οπότε και είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί ένα νέο δίκτυο, με σκοπό τη συνολική αναβάθμιση όχι μόνο του Κόκκινου Πύργου, αλλά ολόκληρου του νότιου μετώπου, το οποίο δέχεται ολοένα και περισσότερους επισκέπτες. Η Αντιπροσωπεία του Δήμου τόνισε επίσης την προσπάθεια που έχει ήδη γίνει για ανάπτυξη νέων υποδομών στην περιοχή, οι οποίες ακόμα και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είχαν ως αποτέλεσμα ο Κόκκινος Πύργος και οι υπόλοιπες παραλίες του Δήμου να αποτελέσουν πόλο έλξης δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών. 

Ο Υφυπουργός ενημερώθηκε επίσης, για την κοινή προσπάθεια των Δήμων Φαιστού και Γόρτυνας που έχει στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, καθώς επίσης και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε σημεία που έχουν καταγραφεί ως επικίνδυνα. Η αντιπροσωπεία του Δήμου Φαιστού επισήμανε την ανάγκη για άμεσες παρεμβάσεις και ενδυνάμωση της υφιστάμενης συνεργασίας Δήμου, Περιφέρειας και Υπουργείου, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική αναβάθμιση σε επίπεδο μεταφορών. 

Ο Υφυπουργός τόνισε πως θα αρχίσει ένα νέο κύκλο επιτάχυνσης διαδικασιών και συνεργασίας με την ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ, διευκρινίζοντας ωστόσο πως ήδη υπάρχει συνεργασία με την υπηρεσία στην κατεύθυνση βελτίωσης του δικτύου, αλλά και της οδικής ασφάλειας του. Ο κ. Κεφαλογιάννης δεσμεύθηκε επίσης πως θα προχωρήσει άμεσα τη διαδικασία προκειμένου άμεσα να δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για το δίκτυο Κόκκινος Πύργος – Αγία Γαλήνη, εκφράζοντας παράλληλα την αμέριστη συμπαράσταση του και δηλώντας αρωγός στην αναπτυξιακή προσπάθεια που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή του Δήμου Φαιστού. 

Ειδήσεις σήμερα 

Ο Κουράκης στη συνεδρίαση για το Εδαφικό Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης των νήσων και Κρήτης

Κρήτη: Χωρίς υπαλλήλους μένουν οι δήμοι λόγω της κινητικότητας

Ηράκλειο: Παρανομία από την υπηρεσία που υπηρετεί το νόμο

Κρήτη

Κρήτη: Ισόβια Ισόβια στον 30χρονο Μανώλη Καλομοίρη για το φονικό στα Ανώγεια

29χρονος ανώγεια

Tην ποινή της ισόβιας κάθειρξης και επτά χρόνια φυλάκισης επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων στον 30χρονο Μανώλη Καλομοίρη, γιό του δολοφονημένου Λευτέρη Καλομοίρη, ένοχο ανθρωποκτονίας σε ήρεμη κατάσταση, όπως αποφάσισε η Δικαιοσύνη.

Ο Καλομοίρης δικάστηκε για το φόνο του Γιώργου Ξυλούρη, που λίγα λεπτά νωρίτερα είχε πυροβολήσει και σκοτώσει τον πατέρα του Λευτέρη Καλομοίρη.

Ο εισαγγελέας αρχικά πρότεινε 15 χρόνια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και 4 χρόνια για την οπλοφορία, την οπλοχρησία και την οπλοκατοχή, χωρίς να γίνει δεκτό το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Θρίλερ με εκταφή νεκρής - Εισαγγελική έρευνα σε γηροκομείο

Κρήτη: Το κιβώτιο με τα ναρκωτικά την πρόδωσε - Χειροπέδες σε 45χρονη (φώτο)

"Όχι" από την ΕΤΑΔ για παραχώρηση δημόσιων κτιρίων στον Δήμο Ηρακλείου