Κρήτη

Συναντήσεις Αυγενάκη για θέματα της Μεσαράς

αυγενακης.jpg

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα είχαν την Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με τον Αντιδήμαρχο Φαιστού με αρμοδιότητα τον Πολιτισμό κ. Γιάννη Φασομυτάκη για θέματα της αγροτικής κοινότητας της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκαν προβλήματα που αφορούν την κατασκευή λιμνοδεξαμενών και μικρών φραγμάτων για την άρδευση των καλλιεργειών. 

Παράλληλα νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση με στελέχη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τα μεγάλα προβλήματα της αγροτικής οδοποιίας της περιοχής, αλλά και την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων. 

Αύριο Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρη Οικονόμου και τον Δήμαρχο Φαιστού κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη και τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Φασομυτάκη για την ενίσχυση της αστυνόμευσης της περιοχής.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Η κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου φέρνει κυκλοφοριακές αλλαγές

εργα δρομος.jpg

Η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, στα πλαίσια της εκτέλεσης του έργου «Κατασκευή Ανισόπεδου Κόμβου Κουνάβων», και προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες στους κλάδους (ράμπες εισόδου-εξόδου) του κόμβου αλλά και στην οδό που συνδέει το Καταλαγάρι με τους Κουνάβους, θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός των κλάδων και της συνδετήριας οδού του Ανισόπεδου Κόμβου Κουνάβων την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020.

 Οι χρήστες της οδού προτείνεται να  ακολουθήσουν εναλλακτικές διαδρομές, οι οποίες είναι:

Α)  Για κίνηση από Ηράκλειο προς Πύργο και  αντίστροφα:  Ηράκλειο – κόμβος Αγ. Σώζοντας – Αρχάνες – Βαθύπετρο – Χουδέτσι- Πύργος και αντίστροφα

Β)  Για κίνηση από Πεζά προς Πύργο και αντίστροφα:  Πεζά – Άγιος Βασίλειος – Χουδέτσι – Πύργος και αντίστροφα

Γ)  Για κίνηση από Πεζά-Κουνάβους προς Καταλαγάρι και αντίστροφα: Πεζά-Κουνάβοι -  κόμβος Αγ. Σώζοντα – Αρχάνες – Καταλαγάρι και αντίστροφα.

Δ)  Για κίνηση από Ηράκλειο προς Καταλαγάρι και αντίστροφα: Ηράκλειο -  κόμβος Αγ. Σώζοντα – Αρχάνες – Καταλαγάρι και αντίστροφα.

Ε) Για κίνηση από Ηράκλειο προς Κουνάβους-Πεζά και αντίστροφα: Ηράκλειο- κόμβος Αγ. Σώζοντα – Κουνάβοι-Πεζά  μέσω της ΕΟ Κνωσού - Χάρακας , και αντίστροφα.

Για το τμήμα της συνδετηρίου οδού από Καταλαγάρι προς Χουδέτσι, δεν προβλέπεται αποκλεισμός της κυκλοφορίας.

Για την ενημέρωση των οδηγών αλλά και για την τήρηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, προβλέπεται η  τοποθέτηση ρυθμιστικών και πληροφοριακών πινακίδων, τόσο στην περιοχή των έργων, όσο και σε κομβικά σημεία στην ευρύτερη περιοχή του Ανισόπεδου Κόμβου των Κουνάβων.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν εγκριθεί με τις 67/2019 και 5/2020 Αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης , θα ισχύσουν από την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 και θα διαρκέσουν περίπου 2 μήνες.

Το έργο «Κατασκευή Ανισόπεδου Κόμβου Κουνάβων» εκτελείται από την Περιφέρεια Κρήτης, έχει προϋπολογισμό μελέτης € 6.400.000 και συγχρηματοδοτείται από το ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΡΗΤΗ 2014-2020».