Κρήτη

Στις 4 Ιουνίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στην Κριτσά

kritsa5.jpg

Οι ιστορικοί τόποι, το μοναδικό φυσικό περιβάλλον, τα μνημεία, η συλλογική μνήμη σ΄ένα συγκεκριμένο χωροχρονικό περιβάλλον δράσης, ο άνθρωπος που συμμετέχει ενεργά στο καθημερινό γίγνεσθαι ξετυλίγοντας το "κουβάρι" του μύθου της συνέχειας του,  αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της αθλητικής διοργάνωσης  του "Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ορεινού δρόμου ", που θα πραγματοποιηθεί στο παραδοσιακό χωριό της Κριτσάς στις 4 Ιουνίου 2017, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού - Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αγίου Νικολάου (ΠΑΟΔΑΝ) και την υποστήριξη του ΣΕΓΑΣ . 
Μια διοργάνωση που ήδη η συμμετοχή κορυφαίων αθλητών, πολιτών, θεσμικών φορέων, σωματείων αλλά και εθελοντών, προδιαγράφει την επιτυχία και την συνέχεια της. 
Σε συνένετυξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Αγίου Νικολάου (17/5) , ο δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός, αναφερόμενος τόσο στην περσινή εκδήλωση του cliff diving (2016), όσο και στο συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός- που αξίζει να σημειώσουμε γίνεται για δεύτερη φορά στην Κρήτη (1983)- τόνισε ότι πρόκειται για μία κορυφαία αθλητική διοργάνωση που επιβεβαιώνει κατά τον καλύτερο τρόπο, την πολιτική που έχει χαράξει η παρούσα δημοτική αρχή για την προβολή και ανάδειξη συνολικά της επικράτειας του δήμου - ώς τόπου ιδανικού- για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού καθώς και των δράσεων που τον συνοδεύουν.
Ο ίδιος εξήρε την συνεργασία μεταξύ των εκπροσώπων του ΣΕΓΑΣ και των συνεργατών του, καθώς και των : πολιτιστικών - αθλητικών σωματείων της Κριτσάς, θεσμοθετημένων σωματείων της περιοχής, διατυπώνοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αθρόα συμμετοχή εθελοντών απ΄όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα του δήμου- η συμμετοχή των οποίων- αναμένεται να αποδειχθεί καθοριστική στην επιτυχία του όλου εγχειρήματος.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος του Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν (Πολιστιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου) κ. Λευτέρης Ραφαιλάκης, παρουσιάζοντας την διαδρομή που θα ακολουθήσουν αθλητές αλλά και πολίτες που θα συμμετέχουν στην παραπάνω διοργάνωση, ανέφερε ότι αποτελεί τιμή για τον τόπο, κάνοντας επίσης γνωστό ότι μέχρι τις αρχές Ιουνίου, οι πολίτες που επιθυμούν να περπατήσουν ή να αγωνιστούν στο βουνό, καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή, να ζήσουν την εμπειρία του ορεινού δρόμου, θέτοντας όλοι μαζί, ένα "λιθαράκι" για την απόλυτη επιτυχία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος .

kritsa4.jpg

kritsa4.jpg, by gpapadakis

Ο κ. Παναγιώτης Αντωνακάκης μέλος του Δ.Σ του ΣΕΓΑΣ, σε δηλώσιες του, αναφερόμενος στα πρωταθλήματα στίβου που διεξάγονται στην Μεγαλόνησο, και κυρίως λόγω της μεγάλης απόστασης τους από τα αστικά κέντρα, είναι απαγορευτικές για τους διοργανωτές, δεν παρέλλειψε να ευχαριστήσει το Δήμο Αγίου Νικολάου, τους εκπροσώπους του ΠΑΟΔΑΝ αλλά και συνολικά την τοπική κοινωνία, που παρείχε-όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, τα εχέγγυα για την άψογη διοργάνωση του αθλητικού γεγονότος.

kritsa3.jpg

kritsa3.jpg, by gpapadakis

Ο ίδιος αναφέρθηκε επίσης στους εθελοντές που στηρίζουν την όλη διοργάνωση-λέγοντας χαρακτηριστικά : ότι ο εθελοντισμός, δίνει ποιότητα σε κάθε αγώνα και αποτελεί ένδειξη πολιτισμού !
Ο αντιδήμαρχος -υπεύθυνος του Πολιτιστικού τομέα κ. Χάρης Αλεξάκης, υπογραμμίζοντας την εξαίρετη συνεργασία που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια ο  ΠΑΟΔΑΝ με το ΣΕΓΑΣ, δήλωσε ότι ο Δήμος Αγίου Νικολάου,  πιστός στον προγραμματισμό που υλοποιεί, επενδύει στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. 

kritsa.jpg

kritsa.jpg, by gpapadakis

kritsa2.jpg

kritsa2.jpg, by gpapadakis

Η σχέση εμπιστοσύνης που έχει "οικοδομήσει" με τον ΣΕΓΑΣ, ανέφερε, με την συνδρομή του Δήμου , της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου, σωματείων και πολιτών, θα δώσει για μία ακόμα φορά την δυνατότητα ν΄ανέβει ο "πήχυς" -που έχει θέσει η παρούσα δημοτική αρχή- ακόμα πιο ψηλά!
Τέλος ο πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Κριτσάς κ. Νίκος Ζαχαριάδης, αναφερόμενος ιδιαίτερα στο κομμάτι της φιλοξενίας που έχουν αναλάβει τα δραστήρια και ενεργά σωματεία της Κριτσάς, δήλωσε ότι οι φιλοξενούμενοι θα μείνουν ενθουσιασμένοι απο την φιλοξενία που υπάρχει στην περιοχή. Ο ίδιος ευχαριστώντας τους : Πολιτιστικό, Αθλητικό Σύλλογο Κριτσάς , το τοπικό τμήμα του ΣΕΟ, τους Νέους Κριτσάς, το Σώμα Σαμαρειτών, τους εκπροσώπους του Δημοτικού και του Γυμνασίου της περιοχής καθώς και όλους τους πολίτες του χωριού που ένωσαν τις δυνάμεις τους για την επιτυχία της αθλητικής διοργάνωσης, ευχήθηκε να υπάρξει συνέχεια και στο μέλλον.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Προσαγωγές αντιεξουσιαστών - Απετράπη η πορεία

ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ στο κέντρο

Η πρωϊνή ένταση στο κέντρο του Ηρακλείου μεταξύ αστυνομίας και ομάδων αντιεξουσιαστών και άλλων συλλογικοτήτων, που επιχείρησαν να κάνουν πορεία για συμπαράσταση στον αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη, Κουφοντίνα (εκτέλεσε εν ψυχρώ 11 άτομα και καταδικάστηκε 11 φορές σε ισόβια), είχε ως αποτέλεσμα την προσαγωγή 5 ατόμων (μέχρι στιγμής) και ταυτόχρονα την ματαίωση της πορείας.

 

Στη συνέχεια, τα άτομα που ανήκουν σε συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, προσέφυγαν σε πάρκα και πλατείες περιμετρικά του κέντρου του Ηρακλείου και οι αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν για την διάλυσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, η αστυνομία φέρεται αποφασισμένη να διαλύσει όλες τις εστίες του αντιεξουσιαστικού χώρου, που δρουν παραβατικά στο Ηράκλειο.

Ταυτόχρονα, μετά την σύλληψη 3 ατόμων που θεωρούνται υπεύθυνα για τους βανδαλισμούς στο γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, η αστυνομία ταυτοποίησε και άλλα άτομα που εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση και αναμένεται η σύλληψή τους.

Ειδήσεις σήμερα 

"Τέλος καλό, όλα καλά" με τη φωτιά στη Βιάννο

Παραιτήθηκε από κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Χρήστος Ταραντίλης

Κρήτη - κορωνοϊός: Ανησυχία από τα πολλά κρούσματα και τους θανάτους