Κρήτη

Στα χέρια μεγάλων εταιριών τα πρατήρια υγρών καυσίμων της Κρήτης

βενζινάδικο

Σοβαροί κίνδυνοι υπάρχουν να περάσει η αγορά υγρών καυσίμων της Κρήτης στα χέρια των μεγάλων εταιριών.

Ήδη οι επιχειρηματίες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και κλείνουν τα πρατήρια τους αυξάνονται διαρκώς, με το ποσοστό ελέγχου των πρατηρίων που έχουν περάσει στις μεγάλες εταιρίες να αγγίζει το 50%.

Την ίδια στιγμή οι απαιτήσεις του Κράτους, αλλά και οι δαιδαλώδεις διαδικασίες που καλούνται να τηρήσουν οι πρατηριούχοι, δημιουργεί ένα κλίμα αναταραχής. Κι όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο που οι διεθνείς τιμές πετρελαίου έχουν φθάσει σε υψηλότατα επίπεδα και οι φόροι που πληρώνουν οι καταναλωτές ανα λίτρο καυσίμου ξεπερνούν το 80%. Για όλους αυτούς τους λόγους ο Σύνδεσμος

Πρατηριούχων Ηρακλείου έχει καταθέσει σχετική εισήγηση προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία, ζητώντας παρεμβάσεις από το Κράτος για εξομάλυνση της κατάστασης.

Στο μεταξύ, προετοιμάζεται και αναμένεται άμεσα να τοποθετηθεί στα πρατήρια τοπικών ιδιοκτητών, ειδική σήμανση με στόχο την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και την συγκράτηση των τιμών.

Γιάννης Ζωράκης 

Κρήτη

Ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ στο Ράδιο Κρήτη για τον 35χρονο με τις θρομβώσεις - Αναμένεται το πόρισμα

φωτο αρχειου

Στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας αρχές της επόμενης αναμένονται τα αποτελέσματα των νέων εξετάσεων στις οποίες έχει υποβληθεί ο 35χρονος από την Ιεράπετρα όπως δήλωσε ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ κ.Γιώργος Χαλκιαδάκης μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη.

Ο 35χρονος θυμίζουμε ότι παρουσίασε δύο θρομβωτικά περιστατικά, λίγες ημέρες αφότου του χορηγήθηκε το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορωνοϊό.

Μάλιστα τη δεύτερη θρόμβωση στην αριστερή καρωτίδα σύμφωνα με τον κ.Χαλκιαδάκη ανακάλυψαν οι γιατροί του ΠΑΓΝΗ στη σειρά εξετάσεων που υπέβαλλαν τον νεαρό.Υπήρχε ο κίνδυνος εγκεφαλικού εάν δεν το ανακαλύπταμε ανέφερε ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ καθώς δεν είχε καμία ενόχληση όπως όταν τον πόνεσε το πόδι από την άλλη θρόμβωση που υπέστη.

Παράλληλα θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο να γίνουν και άλλες εξειδικευμένες εξετάσεις στον ασθενή εάν κριθεί απαραίτητο για να διαπιστωθεί που οφείλονται οι θρομβώσεις

Μέχρι στιγμής, παραμένει ασαφές εάν τα συγκεκριμένα περιστατικά θρόμβωσης σχετίζονται με το εμβόλιο,είχε αναφέρει χθες η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου  η οποία συνέστησε «υπομονή» μέχρις ότου ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα.

Η κίτρινη κάρτα του 35χρονου εστάλη στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) το περασμένο Σάββατο και ότι αναμένεται το πόρισμα για το εάν οι θρομβώσεις οφείλονται στο εμβόλιο της AstraZeneca.

Παράλληλα, όπως ανέφερε η ίδια, ο 35χρονος «πάει καλά» και το τελικό πόρισμα σχετικά με το εάν η περιπέτεια της υγείας του σχετίζεται με το εμβόλιο θα γίνει γνωστό τις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε επίσης:

Γ. Κεφαλογιάννης στο Ράδιο Κρήτη: Πότε ξεκινά η κατασκευή του ΒΟΑΚ - Μισός δρόμος μέχρι Σητεία

 

Έκκληση από Κρητικό: Βοηθήστε να βρεθεί ο οδηγός που με χτύπησε (φωτο)