Κρήτη

Σε νοσοκομείο της Κρήτης: Επέμβαση επιμήκυνσης κάτω άκρου σε ανήλικο

χειρουργείο

Μια εξαιρετικά δύσκολη και εξειδικευμένη επέμβαση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου και συγκεκριμένα στην Ορθοπεδική Κλινική. Πρόκειται για χειρουργική επέμβαση επιμήκυνσης κάτω άκρου σε ανήλικο ασθενή.

Για την πολύ εξειδικευμένη αυτή επέμβαση, με πρωτοβουλία του διευθυντή της Ορθοπεδικής Κλινικής Εμμανουήλ Δασκαλογιαννάκη, κλήθηκε από το Νοσοκομείο ο εκ των κορυφαίων Ελλήνων ορθοπεδικών χειρουργών με εξειδίκευση στην χειρουργική του ποδιού, Αλκιβιάδης Σαρίδης, διευθυντής Ε.Σ.Υ. του Νοσοκομείου Δράμας. Σε συνεργασία με το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου μας η χειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 7 Νοεμβρίου.

Όπως  ανέφερε στα Ρεθεμνιώτικα Νέα ο διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής κ. Δασκαλογιαννάκης: «Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτή η επέμβαση στο Νοσοκομείο Ρεθύμνης. Νοιώθω χρέος μου να ευχαριστήσω δημόσια τον ορθοπεδικό χειρουργό κ. Αλκιβιάδη Σαρίδη, διευθυντή Ε.Σ.Υ. του Νοσοκομείου Δράμας, που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μου και ήρθε στο νοσοκομείο μας για την χειρουργική επέμβαση επιμήκυνσης κάτω άκρου σε ανήλικο ασθενή, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 7/11/2019.

Ο κ. Σαρίδης διακρίνεται για την μεγάλη του εμπειρία πάνω στο αντικείμενο αυτό.

Θέλω όμως να ευχαριστήσω και τον καθηγητή κ. Ηλία Λαμπίρη για την συμβολή του, καθώς επίσης την Ιατρική Υπηρεσία και το Επιστημονικό Συμβούλιο του νοσοκομείου μας που στήριξαν την όλη προσπάθεια».

Ο κ. Δασκαλογιαννάκης, επισημαίνει την διάθεση όλου του επιστημονικού προσωπικού του Νοσοκομείου Ρεθύμνης, να παρέχει όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες υγείας στην τοπική κοινωνία δηλώνοντας ότι το νοσοκομείο μας είναι ανοικτό σε προσκλήσεις προς εξειδικευμένους γιατρούς προκειμένου να παρέχουν την επιστημονική γνώση και την εμπειρία τους σε δύσκολες περιπτώσεις, όπως ήταν η παραπάνω χειρουργική επέμβαση.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια επιτυχία του Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Μπορεί να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στελέχωσης των κλινικών του, ωστόσο το υπάρχον ιατρικό προσωπικό καταβάλλει σοβαρή προσπάθεια, σε καθημερινή βάση, για να προσφέρει στους ασθενείς ολοκληρωμένες υπηρεσίες δημόσιας υγείας.

Να σημειωθεί ότι ο εξειδικευμένος Ορθοπεδικός Χειρουργός Αλκιβιάδης Σαρίδης, υπήρξε συνεργάτης του Ρεθεμνιώτη καθηγητή Ορθοπεδικής, Ηλία Λαμπίρη.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ο Δημήτρης Βρύσαλης για τα προβλήματα στην Παλιά Ακαδημία

βρύσαλης

Ανακοίνωση του Δημήτρη Βρύσαλη εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηρακλείου για τα προβλήματα στο κτίριο της Παλιάς Ακαδημίας.

Αναλυτικά:

Οι εικόνες του σχολικού συγκροτήματος της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας μετά την πρόσφατη νεροποντή, μαζί και πολλών άλλων σχολικών κτηρίων της πόλης, συνθέτουν τη συνολική αποκρουστική εικόνα μιας πολιτικής που θεωρεί «κόστος» την ολοκληρωμένη ενίσχυση της σχολικής στέγης, των αντιπλημμυρικών έργων και του σχεδιασμού.

Αναδεικνύονται ξανά οι τεράστιες ευθύνες της δημοτικής αρχής για παραλείψεις και παλινωδίες που καθυστερούν τη δρομολόγηση του έργου κτηριακής ενίσχυσης του συγκροτήματος, το οποίο προβάλλει ως επιτακτική ανάγκη! Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δημοτικό συμβούλιο, το ΚΚΕ με ερωτήσεις στη βουλή, διαχρονικά προβάλλαμε και στηρίξαμε το δίκαιο αίτημα των Συλλόγων Γονέων για την πραγματοποίηση των αναγκαίων έργων και παράδοση του σχολικού συγκροτήματος το συντομότερο.

Με ευθύνη της δημοτικής αρχής:

 Άμεσα να καταγραφούν και να αποκατασταθούν οι φθορές στα σχολικά κτήρια λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας, ώστε να μπορεί να γίνεται μάθημα σε ανθρώπινες συνθήκες.

 Να παρθούν έκτακτα μέτρα πρόληψης νέων φθορών και πλημμυρικών φαινομένων σε σχολικά κτήρια και περιοχές διέλευσης μαθητών, ενόψει νέας κακοκαιρίας.

 Να εκπονηθεί ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας, με ειδική μέριμνα για τα σχολικά συγκροτήματα, με γενναία κρατική χρηματοδότηση και αξιοποίηση ευρωενωσιακών πόρων, για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων.

 Να προχωρήσει τάχιστα το έργο της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας, χωρίς οικονομική επιβάρυνση του ηρακλειώτικου λαού, χωρίς παραπέρα καθυστερήσεις και νέα εμπόδια κατά την εκτέλεση του έργου. –