Κρήτη

'Ολη η Κρήτη μια "γροθιά" για τους πρόσφυγες

προσφυγόπουλο

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προσπάθειες αυτοδιοίκησης, εκκλησίας, επιμελητηρίων, επιστημονικών συλλόγων, ΕΚΗ, φορέων, συλλογικοτήτων, εθελοντών και απλών πολιτών του νομού Ηρακλείου αλλά και της Κρήτης προκειμένου να ενώσουν τις δυνάμεις τους και τις προσπάθειες τους στον συντονισμό των ενεργειών και των πρωτοβουλιών που θα ακολουθήσουν για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες. Βασικό στοιχείο της όλης προσπάθειας η συνεννόηση ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους στην παγκρήτια κινητοποίηση για τους πρόσφυγες.

συντονιστικό πρόσφυγες

συντονιστικό πρόσφυγες, by renas

Με στόχο ο νομός Ηρακλείου αλλά και η Κρήτη γενικότερα να γίνει μια μεγάλη αγκαλιά αλληλεγγύης για τους χιλιάδες ξεριζωμένους ,λόγω του πολέμου στη Συρία, πρόσφυγες πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο ΤΕΕ-ΤΑΚ η δεύτερη συνάντηση όλων των εμπλεκομένων στην προσπάθεια, προκειμένου να γίνει ο συντονισμός των άμεσων ενεργειών που θα γίνουν στο νομό Ηρακλείου για την συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας ή οποία θα πρέπει να είναι στοχευμένη για να καλύπτει τις άμεσες ανάγκες των χιλιάδων προσφύγων.

συντονιστικό πρόσφυγες

συντονιστικό πρόσφυγες, by renas

Αναγνωρίζοντας το δικαίωμα των προσφύγων να ακολουθήσουν ασφαλείς διόδους διαφυγής από τις εμπόλεμες περιοχές τους και την υποχρέωση τόσο της χώρας μας όσο και της Ευρωπαικής Ένωσης στη φιλοξενία και συμφωνώντας ότι η έκφραση της έννοιας φιλοξενία καθορίζει τον κρητικό λαό, όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ότι οι προσπάθειες της Κρήτης πρέπει να επικεντρώνονται στη διασφάλιση της αξιοπρέπειας των προσφύγων .

συντονιστικό πρόσφυγες

συντονιστικό πρόσφυγες, by renas

Παράλληλα αποφασίστηκε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες να ανακοινωθούν τα είδη της ανθρωπιστικής βοήθειας που έχουν ανάγκη οι πρόσφυγες καθώς και τα σημεία όπου θα γίνεται η συλλογή τους.
Τέλος το Συντονιστικό Όργανο για τους πρόσφυγες απευθύνει ανοικτό κάλεσμα σε όλους τους κρητικούς προκειμένου να συνδράμουν σ αυτή την τεράστια παγκρήτια προσπάθεια ανθρωπιστικής βοήθειας η οποία αναμένεται να έχει μεγάλη διάρκεια και μέχρι να επέλθει η ειρήνη στις εμπόλεμες περιοχές απ όπου προέρχονται οι χιλιάδες πρόσφυγες.

Facebook Σελίδα: Συντονιστικό Κρήτης για τους πρόσφυγες
Facebook: Συντονιστικό Κρήτης Πρόσφυγες
Site: www. refsolcrete.blogspot.gr
Email: refsolcrete@gmail.com

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - Κορωνοϊός: 58χρονος με υποκείμενο νόσημα έχασε τη μάχη για τη ζωή

Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ένας άντρας 58 χρόνων με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, στη ΜΕΘ του Βενιζελείου μετά από επιπλοκές της νόσου covid- 19. 

Ο άτυχος άντρας νοσηλευόταν αρχικά στην Ογκολογική Κλινική ωστόσο, όταν διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοιό, μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ για ασθενείς με covid, όπου και κατέληξε σήμερα.

 

Περισσότερες ειδήσεις:

Ο Μιχάλης Μπούσης μίλησε στο ekriti.gr από την Αμερική για τις εξελίξεις στον ΟΦΗ

Δένδιας: Στο Κάιρο για συνομιλίες με τον ομόλογό του Σαμέχ Σούκρι

Σακελλαροπούλου: Οι Τούρκοι σχολίασαν μέχρι και τα παπούτσια της Προέδρου της Δημοκρατίας