Κρήτη

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης στο Ράδιο Κρήτη για τις νοσηλεύτριες από την Κρήτη

νοσηλεύτριες

"Η Θεσσαλονίκη έχει ιδιαίτερους δεσμούς με την Κρήτη και αυτό μεταφράζεται και έμπρακτα" δήλωσε σήμερα το Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, με αφορμή τις 10 νοσηλεύτριες από την Κρήτη που έφτασαν στη συμπρωτεύουσα για να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στις ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Ο Δήμαρχος δήλωσε πως η Θεσσαλονίκη οφείλει την απελευθέρωσή της στους Κρήτες και στον Ελευθέριο Βενιζέλο και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τα κορίτσια που θα προσφέρουν εθελοντικά τη βοήθειά τους στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα, η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη οφείλεται σε πολλούς παράγοντες ωστόσο η μάχη συνεχίζεται για να μειωθεί η διάδωση της πανδημίας αλλά και για να θεραπευτούν οι άνθρωποι που νοσούν.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, μιλώντας για την αύξηση των θανάτων από τον νέο κορωνοϊό, οι ταφές στα κοιμητήρια της Θεσσαλονίκης έχουν δεκαπλασιαστεί σε σχέση με το πρώτο διάστημα των έξι μηνών της πανδημίας. "Είναι μία δύσκολη εικόνα την οποία πρέπει με σκληρή δουλειά να αντιμετωπίσουμε. Θέλει ψυχραιμία και βοήθεια την οποία απλόχερα μας δίνει η Κρήτη" συμπλήρωσε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

 

Διαβάστε επίσης: Σακελλαροπούλου για τις νοσηλεύτριες από την Κρήτη: Υποδειγματική πράξη αλληλεγγύης

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Έκκληση Κιούλπαλη - "Πιεζόμαστε καθημερινά"

Κιούλπαλης

Έκκληση σε όλους να τηρούν τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό, απηύθυνε μέσω του Ράδιο Κρήτη ο Διευθυντής της ΜΕΘ Βενιζελείου, Ανέστης Κιούλπαλης. 

Μιλώντας στον Γιώργο Ι. Παπαδάκη, ο Εντατικολόγος δήλωσε πως όλοι κινδυνεύουν από τον κορωνοϊό και πως ο ιός δεν κοιτάζει ηλικίες. 

"Πιεζόμαστε καθημερινά" ανέφερε ο κ. Κιούλπαλης μιλώντας για την πίεση που δέχεται το νοσοκομείο και συμπλήρωσε πως οι νέες εισαγωγές, αποτελούν πλέον καθημερινότητα. 

"Αν οι ασθενείς που σήμερα νοσηλεύονται στις ΜΕΘ με κορωνοϊό, δεν είχαν εισαχθεί, τώρα θα ήταν όλοι τους νεκροί" δήλωσε ο κ. Κιούλπαλης σχολιάζοντας πως σε παγκόσμιο επίπεδο, το ποσοστό θνητότητας του covid στις εντατικές είναι πάνω 50%.

Σύμφωνα με τον έμπειρο ιατρό, το προηγούμενο διάστημα οι εισαγωγές αφορούσαν κυρίως σε εισαγόμενα κρούσματα από περιοχές εκτός Κρήτης ωστόσο το τελευταίο διάστημα, η πλειοψηφία ασθενών αφορά σε ντόπιους και πως οι περισσότεροι εξ αυτών, έχουν τουλάχιστον δύο ανθρώπους στο περιβάλλον τους που νοσούν. 

"Μόνη άμυνα είναι τα εμβόλια" διευκρίνισε ο κ. Κιούλπαλης μεταξύ άλλων. 

 

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του Ανέστη Κιούλπαλη στο Ράδιο Κρήτη:

 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Θλίψη για τον θάνατο που πρώην Πρύτανη Δημήτρη Μαρκή

Ηράκλειο: Τον Απρίλιο ο διαγωνισμός αξιοποίησης για το λιμάνι