Κρήτη

Νέος, αισθητός σεισμός "κούνησε" την Κρήτη

σεισμος

Νέα σεισμική δόνηση, ιδιαίτερα αισθητή, σημειώθηκε στις 05.07 το πρωί, ξυπνώντας αρκετούς Κρητικούς!

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός ήταν έντασης 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίζεται στα 22 Χλμ. ΝΝΑ του Ηρακλείου ενλω το εστιακό βάθος στα 4,5 χιλιόμετρα.

Πρόκειται ουσιαστικά για την περιοχή που το τελευταίο διάστημα "δίνει" αρκετές σεισμικές δονήσεις, οι περισσότερες αισθητές λόγω και του εστιακού βάθους.

Ο νέος σεισμός έρχεται σχεδόν ένα 24ωρο μετά τα όσα δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη ο Πρόεδρος των ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

τα χαρακτηριστικά του σεισμού
τα χαρακτηριστικά του σεισμού

Σύμφωνα με μαρτυρίες αναγνωστών του ekriti, ο σεισμός αυτός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου και ιδιαίτερα στο Αρκαλοχώρι, το οποίο το τελευταίο διάστημα προβληματίζει και προκαλεί φόβο στους κατοίκους αλλά και στις γύρω περιοχές όπως τη Μεσαρά.

Να σημειωθεί ότι στις 05.32 ακολούθησε μία ακόμα σεισμική δόνηση στην ίδια περιοχή, έντασης 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Γουργούθακας: Το βαθύτερο σπήλαιο της Ελλάδας βρίσκεται στην Κρήτη

Κρήτη: Διέθεταν ...δήθεν βιολογικά κοτόπουλα και αυγά στην αγορά

Χαλκιδική: Γέμισε «αφρούς» η παραλία! (βίντεο)

 

 

 

 

Κρήτη

Σύσκεψη για το Κέντρο Αποκατάστασης στη Νεάπολη

σύσκεψη

Σύσκεψη συντονιστικού κυρίως χαρακτήρα, με την συμμετοχή  εκπροσώπου της Περιφέρειας Κρήτης, της Πολεοδομίας Αγίου Νικολάου και του μελετητικού γραφείου που έχει αναλάβει τον σχεδιασμό για το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας στην Νεάπολη, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί (21/9), στον Δήμο Αγίου Νικολάου, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αντώνη Ζερβού.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, ο αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής  Διακυβέρνησης Χάρης Αλεξάκης, η εκπρόσωπος της Περιφέρειας κ. Σταματάκη, τα στελέχη της πολεοδομίας Αγίου Νικολάου κ.κ. Ανδριοπούλου – Ζερβάκη και μέσω τηλεδιάσκεψης, οι εκπρόσωποι του μελετητικού γραφείου “Παπαπαγιάννη” κ. Νακοπούλου, κ. Νικολούδη κ. Ξάνθος.

Σε σχετική δήλωση του μετά το πέρας της σύσκεψης ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου τόνισε : “ δεδομένου ότι υπάρχουν κάποια εκκρεμή ζητήματα αναφορικά με την πορεία υλοποίησης του θέματος έκδοσης αδείας αλλά και συνολικά με την προώθηση του ζητήματος ανέγερσης του κέντρου Αποκατάστασης – Αποθεραπείας στην Νεάπολης, ζητήσαμε συνάντηση μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις σε ζητήματα νομικών ερμηνειών και παρερμηνειών σε σχέση με τα πολεοδομικά θέματα, ώστε να μην υπάρχει θέμα στο εξής, με την υπηρεσία, η οποία δείχνει όχι απλά την διάθεση της ώστε να βοηθήσει να ξεμπλοκαριστούν οι διαδικασίες, αλλά βοηθά στο να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο.

Μετά τις διευκρινίσεις που δόθηκαν για την αποσαφήνιση του ιδιοκτησιακού ζητήματος, θα ζητηθούν οι παρεκκλίσεις από το αρμόδιο υπουργείο σε σχέση με τους απαιτούμενους όρους δόμησης και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, θα παρακολουθούμε ανά 15μερο το θέμα από τούδε και στο εξής, ούτως ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν οι μελέτες για την υλοποίησης του έργου”. 

 

Διαβάστε επίσης:

Κεφαλογιάννης: Επιπλέον πάνω από 2 εκατ. ευρώ για την απόσταξη κρίσης στην Κρήτη

Ηράκλειο: Με μπαλωθιές και μαντινάδες αποχαιρέτισαν τον Μαθιό - Θρήνος για τον 17χρονο

ESPA BANNER