Παρασκευή 13 ΔΕΚ 2019 00:54
 • Ηρακλειο
  13°C
 • Χανια
  12°C
 • Ρεθυμνο
  12°C
 • Λασιθι
  13°C
Ekriti.gr Logo

Μουδιασμένη η Κρήτη από το φονικό - Το θύμα υπερασπιζόταν δημοτική περιουσία

Μουδιασμένη η Κρήτη από το φονικό - Το θύμα υπερασπιζόταν δημοτική περιουσία

δολοφονία βαμβακόπουλο

Μουδιασμένη είναι η κοινή γνώμη της Κρήτης από την εν ψυχρώ δολοφονία του 43χρονου Κώστα Κατσουλάκη, προέδρου της τοπικής κοινότητας Ορθουνίου, χθες το μεσημέρι, από έναν 60χρονο.

Ο δράστης μπήκε στο μίνι μάρκετ που διατηρούσε το θύμα στο Βαμβακόπουλο και μετά από λογομαχία τράβηξε όπλο και πυροβόλησε το θύμα στο κεφάλι, ενώ αμέσως μετά ο ίδιος ειδοποίησε την αστυνομία, λέγοντας τι είχε κάνει.

«Πυροβόλησα έναν άνθρωπο, θα έρθετε να με συλλάβετε εσείς ή να έρθω εγώ στο αστυνομικό Μέγαρο Χανίων;» είπε στους αστυνομικούς ο 60χρονος.
 

δολοφονία βαμβακόπουλο, by renas

(Έξω από το μίνι μάρκετ, οι τοπικές εφημερίδες με πρωτοσέλιδο τη δολοφονία)

Οι κτηματικές διαφορές που φέρονταν να είχαν θύμα και θύτης, δεν αφορούσαν σε προσωπική περιουσία του άτυχου Κώστα Κατσουλάκη αλλά σε δημοτική περιουσία, την οποία υπερασπιζόταν και τελικά πλήρωσε με τη ζωή του.
 

δολοφονία βαμβακόπουλο, by renas

(Λίγα λουλούδια στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο Κώστας Κατσουλάκης)

Σύμφωνα με τους κατοίκους του Ορθουνίου, ο 60χρονος δημιουργούσε προβλήματα στο χωριό, καθώς θεωρούσε τον εαυτό ως τον απόλυτο «άρχοντα», διεκδικώντας στρέμματα γης, των τρεχούμενων νερών και άλλων θεμάτων. Μάλιστα, τις παράλογες διεκδικήσεις του, τις νομιμοποιούσε με την λογική πως η οικογένεια του ήταν η πιο παλιά του χωριού και πως είχε καταπατηθεί η οικογενειακή τους γη.
 

δολοφονία βαμβακόπουλο, by renas

(Κλειστή η επιχείρηση του άτυχου άνδρα)

Στο παρελθόν το ίδιο άτομο είχε βάλει φωτιά στο κοινοτικό γραφείο, καθώς, όπως έλεγε, ο δήμος το έχτισε στο οικόπεδο του ενώ πρόσφατα είχε κάψει το γκρεϊντερ του δήμου.Μια άλλη φορά είχε πυροβολήσει και τραυματίσει στο πόδι, τον θείο του, επίσης για κτηματικές διαφορές.

 

δολοφονία βαμβακόπουλο, by renas

δολοφονία βαμβακόπουλο, by renas

Η κηδεία του Κώστα Κατσουλάκη θα τελεστεί σήμερα, ενώ και ο δράστης θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Χανίων.
 

δολοφονία βαμβακόπουλο, by renas

Το θύμα υπερασπιζόταν δημοτική περιουσία

Σε ανακοίνωση του Δήμου Πλατανιά, τονίζεται ότι ο δράστης είχε καταδικαστεί για καταπάτηση δημόσιας περιουσίας

Διαβάστε την ανακοίνωση του Δήμου Πλατανιά:

Με αφορμή την τραγική απώλεια κατόπιν της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ορθουνίου Κατσουλάκη Κων/νου, μετά από εισήγηση του Δήμαρχου Πλατανιά κ. Ιωάννη Μαλανδράκη, το Δημοτικό Συμβούλιο  κατά την έκτακτη συνεδρίασή του ομόφωνα αποφάσισε:

"Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζουν την οδύνη και τον αποτροπιασμό του για την άγρια δολοφονία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ορθουνίου Κατσουλάκη Κων/νου, που σκόρπισε θλίψη στην τοπική κοινωνία του Ορθουνίου αλλά και των Χανίων καθώς ο εκλιπών υπήρξε άνθρωπος ευγενής, διακριτικός και ακούραστος εργάτης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που διακρίθηκε για το ήθος και την προσφορά του στον τόπο.

Ο Κώστας Κατσουλάκης από την θέση του Προέδρου της Τοπικής του Κοινότητας υπερασπίσθηκε με σθένος τη Δημόσια περιουσία και το Δημόσιο και κοινό συμφέρον για να δολοφονηθεί με άνανδρο τρόπο από έναν καταδικασμένο καταπατητή της δημόσιας περιουσίας.

Σε μια εποχή απαξίωσης της συμμετοχής στα κοινά, ο άδικος χαμός ενός νέου και ευγενούς ανθρώπου με τεράστια προσφορά όχι μόνο στην οικογένειά του αλλά και στο χωριό του και στους συντοπίτες του, αποτέλεσε ένα φωτεινό παράδειγμα αυταπάρνησης, ανιδιοτέλειας και θυσίας για το δημόσιο συμφέρον και το κοινό όφελος αφού ο  Κων/νος Κατσουλάκης υπηρέτησε με πάθος την Αυτοδιοίκηση, ενώ διεκρίνετο από πνεύμα συνεργασίας και αγάπης για τον τόπο καταγωγής του και για τον συνάνθρωπο, τον οποίο ήθελε πάντοτε να υπηρετεί. Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε την Πολιτεία να απονείμει δικαιοσύνη, η οποία αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση για μια ευνομούμενη Πολιτεία.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία και να εκφράσουν την βαθύτατη θλίψη τους και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος.
Η κηδεία του εκλιπόντος να τελεσθεί με δημοτική δαπάνη.
Οι Υπηρεσίες του Δήμου Θα παραμείνουν κλειστές από τις 12.00 μ.μ
Οι σημαίες στα Δημοτικά Καταστήματα να παραμείνουν  μεσίστιες κατά την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας
Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο.
 

Διαβάστε επίσης. . .

Στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ...
Υπογράφηκε σήμερα στον Δήμο Ιεράπετρας σύμβαση ύψους 100.000€ για την προμήθεια νέων φωτιστικών σωμάτων στην κοινότητα...