Κρήτη

Κρήτη: Το τροχαίο του Δημοσθένη σε ένα δρόμο που έχει τη δική του ιστορία (φωτο)

κερατόκαμπος

Μάχη για τη ζωή του δίνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ ο 22χρονος Δημοσθένης από το Λουτράκι του Δήμου Βιάννου, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά, όταν έπεσε με τη μηχανή του στον παραλιακό δρόμο του Κερατόκαμπου, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης. Αν και τα αίτια του τροχαίου ατυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί, αξίζει να δούμε την κατάσταση του δρόμου στον οποίο έπεσε ο 22χρονος, αλλά... και του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το ελληνικό κράτος

κερατόκαμπος

κερατόκαμπος, by renas

Οπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής, η εικόνα του δρόμου είναι η ίδια κι απαράλαχτη εδώ και χρόνια, οπότε και υπέστη σοβαρές καταστροφές, λόγω της διάβρωσης, με επικίνδυνες λακκούβες και εξογκώματα, τα οποία κουκουλώνονται με λίγο... με 3Α, κατά καιρούς, για να αποκαλυφθούν ξανά, λίγες μέρες μετά. 

κερατόκαμπος

κερατόκαμπος, by renas

Πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα της περιοχής, με το οποίο έρχεται αντιμέτωπη η Δημοτική Αρχή. Οπως είπε στο ekriti.gr ο Δήμαρχος Παύλος Μπαριτάκης, σε βάρος του εκκρεμούν τρία δικαστήρια από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, η οποία ζητά τον αποχαρακτηρισμό του δρόμου που έχει χαρακτεί εδώ και μισόν αιώνα, και τη χρήση του ως παραλία και δεν επιτρέπει καμία απολύτως παρέμβαση. Το τσιμεντένιο και το πέτρινο, από τα βράχια της θάλασσας, τοιχία που έχουν χτιστεί, παρανόμως, από τη δημοτική αρχή, και προστατεύουν έστω και υποτυπωδώς τμήμα του δρόμου, "σέρνουν" τον Δήμαρχο στα δικαστήρια, μάλιστα το επόμενο ήταν προγραμματισμένο για την προσεχή Δευτέρα, αλλά δεν θα γίνει, λόγω της αποχής των δικηγόρων.

κερατόκαμπος

κερατόκαμπος, by renas

Είναι ένα από τα παράλογα του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το ελληνικό κράτος, σε ένα σοβαρότατο θέμα πολιτικής προστασίας, είπε ο κ. Μπαριτάκης, προσθέτοντας ότι η μελέτη για την συνολική αποκατάσταση της περιοχής, βρίσκεται προς έγκριση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, αλλά ακόμα κι αν εγκριθεί, ποιος θα χρηματοδοτήσει το έργο, που το κόστος του αγγίζει τα 2,5 εκατ. ευρώ; Εντός των ημερών, συνεργείο της Περιφέρειας, θα ρίξει άσφαλτο σε αυτά τα 400 μ., κάτι που φυσικά θα μπαλώσει για λίγους μήνες το πρόβλημα. Είναι κάτι που είχα προαναγγείλει πριν από μέρες στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν έχει σχέση με το ατύχημα του παιδιού, στο οποίο ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά, καταλήγει ο κ. Μπαριτάκης

κερατόκαμπος

κερατόκαμπος, by renas

Ο άτυχος νεαρός, υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, και τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα για την εξέλιξη της υγείας του. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το βράδυ του ατυχήματος, το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Βιάννου ήταν στο συνεργείο, και χρειάστηκε να επιστρατευτεί το όχημα του Κ.Υ. Αρκαλοχωρίου, το οποίο πήγε από τη Βιάννο, παρέλαβε τον γιατρό και μετέβη στον Κερατόκαμπο. Οσοι γνωρίζουν τις αποστάσεις, καταλαβαίνουν...

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - σεισμός: Το ΚΕΚ Επιμελητηρίου παραχωρεί αίθουσες για τη στέγαση μαθητών

Σχολική τάξη

Την παραχώρηση έξι αιθουσών για τις προσωρινές ανάγκες φοίτησης των μαθητών του 24ου και 31ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου αποφάσισε ομόφωνα κατά την έκτακτη συνεδρίασή της η Διοικητική Επιτροπή του ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Κύριο μέλημα για τη Διοίκηση του ΚΕΚ είναι να διασφαλιστεί από τον Δήμο Ηρακλείου ότι θα αναλάβει πλήρως την ευθύνη για την ασφάλεια των μαθητών με μια σειρά μέτρων, ώστε να μην κινδυνεύουν τα παιδιά. Παράλληλα επιζητεί να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία  του ΚΕΚ κατά τις πρωινές ώρες, με την επιστροφή προς χρήση από το ΚΕΚ, των αιθουσών που έχει παραχωρήσει στο ΕΠΑΛ και παραμένουν αναξιοποίητες, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο του.

Να σημειωθεί ότι η Διοίκηση του ΚΕΚ ουδέποτε αρνήθηκε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου για την παραχώρηση των αιθουσών, αντίθετα έθεσε το θέμα αμέσως σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και καλεί τον Δήμο να συνυπογράψει μνημόνιο συνεργασίας  που θα διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία και των Σχολείων και του ΚΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - σεισμός: Το 7ο Δημοτικό της ...διασποράς - Σε άλλα σχολεία τα παιδιά

Βαρδάκης - σεισμός: Άμεσα λύση το πρόβλημα της στέγασης των μαθητών

Ανώγεια - σεισμός: Αναστολή λειτουργίας στο Γυμνάσιο - Λύκειο μετά την αυτοψία

 

ESPA BANNER