Κρήτη

Κρήτη: Στην τελική ευθεία για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας

φαρμακο, γιατρος

Διαδοχικές συναντήσεις είχε χθες, 15.03.2017, η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης με την ηγεσία των δημοτικών αρχών των Δήμων Χερσονήσου, Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας καθώς και με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης (Κ.Κ.Π.Π.Κ.). Ειδικότερα η Διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ., κα Ελένη Μαυρομμάτη και ο Υποδιοικητής, κ. Στέλιος Δημητρακόπουλος, συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Χερσονήσου, κ. Γ. Μαστοράκη, με το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, κ. Α. Ζερβό και με το Δήμαρχο Ιεράπετρας, κ. Θ. Καλαντζάκη. Στη συνάντηση στον Άγιο Νικόλαο παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κ.Κ.Π.Π.Κ., κος Σ. Καναβάκης.
Σκοπός των συναντήσεων ήταν η εμπεριστατωμένη ενημέρωση  των δημοτικών αρχών και του Κ.Κ.Π.Π.Κ. για το σημαντικότατο ζήτημα της σύστασης των Τοπικών Μονάδων Υγείας (Το.Μ.Υ) στους συγκεκριμένους Δήμους, οι οποίες περιλαμβάνονται στο νόμο που ψηφίστηκε εχθές από την Ολομέλεια της Βουλής.

Η σύσταση των Τοπικών Μονάδων Υγείας (Το.Μ.Υ.) συμπληρώνει τη βαθιά προοδευτική και κοινωνικά ανακουφιστική μεταρρύθμιση της καθολικής πρόσβασης του ανασφάλιστου πληθυσμού στο Σύστημα Υγείας. Οι νέες δομές θα αποτελέσουν ένα αποφασιστικό βήμα ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στην κατεύθυνση της προσφοράς υψηλής ποιότητας υπηρεσιών με έμφαση στις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού, την εξωστρέφεια, τον κοινοτικό προσανατολισμό, την πρόληψη, την αγωγή και προαγωγή υγείας, καθώς και την κατ’ οίκον φροντίδα υγείας.
Όλες οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε θετικό κλίμα, με τις πλευρές να δηλώνουν ότι είναι διατεθειμένες να έχουν μια αποτελεσματική συνεργασία, για την αναβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. 
 
 
 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Σκρέκας: Στο Ηράκλειο με φόντο τους Δασικούς Χάρτες που ... καίνε - φώτο

Μέτρα ασφάλειας για την επίσκεψη του Υπουργού στην Αποκεντρωμένη

Στο Ηράκλειο συνέχισε σήμερα την περιοδεία του στην Κρήτη, μετά τα Χανιά και το Ρέθυμνο, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, στο πλαίσιο του κύκλου επαφών και συσκέψεων με  τοπικούς φορείς, συνεταιριστικές οργανώσεις και αγροτικούς συλλόγους και επίκεντρο το "φλέγον" ζήτημα των δασικών χαρτών.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης όπου συναντήθηκε με Βουλευτές του Νομού.

Επίσης, είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, τη Συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Δήμαρχους του Νομού Ηρακλείου και τον Διευθυντή Δασών.

 

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Γαύδος: Γυναίκα εγκλωβισμένη σε γκρεμό μετά από τροχαίο

Κρήτη: 19χρονη διοργάνωσε "κορωνοπάρτι" με 21 καλεσμένους!

Δολοφονία Καραϊβάζ: Σήμερα η κηδεία του δημοσιογράφου