Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Πότε έγιναν τα κρούσματα 30; - Τραγικό έλλειμμα ενημέρωσης

χάρτης

Τεράστιο είναι το έλλειμμα ενημέρωσης αναφορικά με τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη, μετά το άνοιγμα του τουρισμού.

Η αναζήτηση επίσημης ενημέρωσης από τους δημοσιογράφους, κάθε φορά που υπάρχουν πληροφορίες για ύποπτα κρούσματα, αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, καθώς όλοι οι "αρμόδιοι" δηλώνουν "αναρμόδιοι", απαντώντας ότι το θέμα διαχειρίζεται αποκλειστικά και μόνο ο ΕΟΔΥ.

Την ίδια ώρα σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από τον χάρτη που δημοσιεύεται στο gov.gr, με τα καταγεγραμμένα, επισήμως, κρούσματα της covid-19 σε όλη την Ελλάδα, με την Κρήτη να έχει 30 κρούσματα, ενώ αυτό που γνωρίζαμε, επισήμως, είναι ότι από τον περασμένο Φεβρουάριο αυτά δεν ξεπερνούν τα 20!

Σε μία περίοδο που εκφράζεται έντονη ανησυχία από πλευράς επιστημόνων για την αύξηση των κρουσμάτων λόγω ανοίγματος του τουρισμού, η ενημέρωση θα έπρεπε να ήταν και επίσημη και έγκαιρη, προκειμένου η κοινή γνώμη να ενημερώνεται και όχι να αποκρύπτονται σημαντικές πληροφορίες που αφορούν στη δημόσια υγεία.

Τα κρούσματα τα οποία δεν έχουν γίνει γνωστά, προφανώς αφορούν σε ήπια κρούσματα, τα οποία νοσηλεύονται στα ξενοδοχεία covid, ωστόσο το επιχείρημα που ακούγεται από κάποιους, να μην κάνουμε δηλαδή κακό στον τουρισμό, μάλλον προς την αντίθετη ενημέρωση κινείται, καθώς μόνο η επίσημη ενημέρωση και όχι η φημολογία, είναι αυτή που θα διασφαλίσει μία σοβαρή εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό, όπως ακριβώς γινόταν την περίοδο του lockdown, και όπως δυστυχώς δεν γίνεται πλέον, από την 1η Ιουλίου.

Όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη, ο Γρηγόρης Πασπάτης, το ζευγάρι των Ελληνοαμερικανών από την Κάρπαθο που νοσηλεύτηκαν στην κλινική covid του Βενιζελείου, αναχώρησαν και πλέον νοσηλεύονται στο ξενοδοχείο covid της Χερσονήσου, καθώς η πορεία της υγείας τους είναι καλή.

 

Κρήτη

Ρέθυμνο

Κρήτη: Νέα τραγωδία στην άσφαλτο - Νεκρή μία νεαρή γυναίκα

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Μία νέα τραγωδία στη άσφαλτο της Κρήτης, εκτυλίχθηκε νωρίς σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μία 23χρονη κοπέλα έχασε τη ζωή της, όταν το μηχανάκι που οδηγούσε στον κόμβο Ατσιπόπουλου στο Ρέθυμνο, κάτω από συνθήκες που ερευνώνται, ξέφυγε από την πορεία του με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε στηθαίο και να βρει ακαριαίο θάνατο.

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 06.00 το πρωί.

Η νεαρή κοπέλα είναι το 18ο θύμα στην άσφαλτο της Κρήτης από την αρχή του έτους.