Κρήτη

Κρήτη: Έκκληση ιδιοκτητών στους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων

τουριστικά λεωφορεία

Δημόσια έκκληση μέσω του Ράδιο Κρήτη απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών λεωφορείων Κρήτης, Στράτος Μαγκουσάκης.

Απευθυνόμενος στους συναδέλφους του οδηγούς τουριστικών λεωφορείων, οι οποίοι συνεχίζουν για 37η ημέρα την απεργία τους διεκδικώντας την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, ζήτησε να κατανοήσουν τις σημερινές συνθήκες στον κλάδο και στο επάγγελμα που έχει επιφέρει η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται στα τουριστικά λεωφορεία με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστια οικονομική απώλεια και δεσμεύτηκε εφόσον τα πράγματα το 2021 γίνουν καλύτερα, να επιστρέψουν στα μέχρι πρότινος εργασιακά ισχύοντα.

Το τουριστικό λεωφορείο σήμερα όπως ο ίδιος εξήγησε, υπό αυτές τις συνθήκες περιορισμού και όπως πολύ καλά γνωρίζουν και οι οδηγοί, δεν μπορεί να είναι βιώσιμο.

Πρωταρχικός μας στόχος είναι η επιβίωση προκειμένου να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας αυτών των ανθρώπων μελλοντικά, αλλά και η επιχειρηματική μας παρουσία για τα επόμενα χρόνια.

 Ο ίδιος μιλώντας στον Κώστα Συλιγάρδο και στο Ράδιο Κρήτη, αποκάλυψε ότι τις επόμενες ημέρες με σχετική επιστολή προς την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία θα ζητήσει την οικονομική ενίσχυση σε διαφορετική βάση από τα λεωφορεία που υπάγονται στα ΚΤΕΛ στα οποία ηδη εχει αποφασιστεί να δοθεί το ποσο των 2 χιλιάδων ευρώ, μιας και τα δικά τους λεωφορεία ήταν σε πλήρη αναστολή λειτουργίας καθόλη τη διάρκεια της καραντίνας αλλά και μετα το πέρας αυτης. Και οι πληροτητες ηταν χαμηλές λόγω της χαμηλής τουριστικής κίνησης και του περιορισμού που επέβαλλαν τα μετρα. Αλλά και για το ότι δεν εχουν τη δυνατότητα να κόβουν εισιτήριο, άρα να δημιουργούν ρευστότητα στο ταμείο τους.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας τριμερής συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα, ωστόσο δόθηκε μία προθεσμία στις δύο πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου και να βρεθεί λύση.

Ακούστε τη συνέντευξη του Στράτου Μαγκουσάκη:

 

 

Κρήτη

Κρήτη: Το... έσκασαν με αυτοκίνητο από το ξενοδοχείο καραντίνας

τουρισμός ξενοδοχείο καραντίνας

Σε αναζήτηση ατόμων που το... έσκασαν από ξενοδοχείο καραντίνας στα Χανιά όπου φιλοξενούνταν, βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές της πόλης.

Οι πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των ατόμων που διέφυγαν είναι απροσδιόριστος ενώ για την ώρα δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιοι από αυτούς είναι θετικοί και ποιοι όχι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα άτομα διέφυγαν με αυτοκίνητο.